• Samsun
  • Son Güncelleme 01:25
Bakan Kurum'dan önemli açıklamalar Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Şehir Buluşmaları kapsamında düzenlenen programda konuştu.

Bakan Kurum, "Samsun’u ihya etmek adına verdiğimiz sözleri hep tuttuk, tutmaya devam edeceğiz” dedi.

Samsun’da olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek söze başlayan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ”Bugün Karadeniz’in incisi Samsundayız. Vatandaşlarımız dinleyeceğiz, esnaflarımızla buluşacağız, sivil toplum kuruluşlarımızı dinleyeceğiz. Burada bu coşkuyu bizlerle paylaşan herkese hoş geldiniz diyorum. Hani diyorlar ya çarşıya pazara gitmiyorsunuz aslında muhalefetin esnaftan haberi yok. Biz hep vatandaşlarımızla birlikteyiz ve hep vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderme gayreti içindeyiz“ dedi

Bakan Kurum konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Samsun’da Toybelen Sanayi Sitesi, Kitap Kafe’nin temelini atacağız. Altyapı, çevre düzenlemesi ve atık su projelerinin olduğu 553 milyon değerindeki 17 projenin açılışını yapacağız. Biz Samsun’a 30 milyarlık yatırım yaptık. Bunun 17 milyarlık kısmı bizim bakanlığımız tarafından yapılan hizmetler. Samsun’ umuzda sosyal konuttan kentsel dönüşüme, millet bahçesinden atık su arıtma projelerine kadar bir çok projeyi armağan ettik ve etmeye de devam ediyoruz.”

Toybelen Sanayi Sitesini tamamladıktan sonra Gülsan’a çok güzel bir meydan kazandıracaklarını ifade eden Bakan Murat Kurum, "Çizimi tamamlandı. 7’den 70’e herkesi ağırlayacak bu meydanı milli mücadele fişeğinin atıldığı Samsun’a hediye edeceğiz. Bir taraftan yeşil alanlar kazandırırken bir taraftan da vatandaşlarımızın sosyal konut ihtiyacını giderecek projeler yapıyoruz. 4,2 milyonluk 9 bin 563 konutu tamamlayarak hak sahiplerine teslim ettik.1,5 milyon değerindeki 3 bin 550 konutun inşasına da devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Samsun’a 4 Bin 400 Sosyal Konut

Samsun’a sosyal konut projesi kapsamında 4 bin 400 konut yapılacağını söyleyen Bakan Kurum, "Merkeze 1700, Bafra’ya 500, Çarşamba’ya 600, 19 Mayıs’a 380, Canik’e 320, İlkadım’a 200, Kavak’a 200, Havza’ya 150, Ladik’e 100, Asarcık’a 50, konut inşa edeceğiz. Samsun’u ihya etmek adına verdiğimiz sözleri hep tuttuk, tutmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Şehir Buluşmaları kapsamında düzenlenen programa AK Parti  Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan , Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu , MKYK üyeleri, milletvekilleri, belediye başkanları çok sayıda davetli katıldı.

 

0 Yorum

Yorum Yap