• Samsun
  • Son Güncelleme 22:24
Asri ve Kıranköy  mezarlıklarında kapasite doldu Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi hizmet alanında bulunan Asri ve Kıranköy mezarlık alanlarının dolması üzerine; ağırlık olarak definler Derecik Mezarlığı’na yapılmaya devam ediyor.

Derecik Mezarlığı'nda ölüm sonrası defin 250 TL ücret karşılığında yapılırken, diğer kefen, tahta, kazım işi ve ulaşım gibi tüm hizmetlerin ücretsiz olarak karşılandığı ifade edildi.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı hizmet veren Mezarlık Şube Müdürlüğü’ne ulaşmak için Alo 188 No’lu cenaze hizmetleri telefonu üzerinden irtibat sağlanabileceğini belirten yetkililer, Ölüm gerçekleşmeden ileriye yönelik mezar yeri satın almak isteyenlerden ise  Asri, Kıranköy ve Derecik mezarlıklarında farklı ücretlerin tarifede yer aldığını ifade ettiler.

Yetkililerin ifadesine göre; diğer büyükşehir belediyeleri yönetimindeki mezarlıklarda olduğu gibi özel yer talep edenlerden benzer oranlarlarda ücretler talep ediliyor. Asri ve Kıranköy Mezarlıkları  için de aynı durumun söz konusu olduğunu, bu rakamların da dolmuş olan Asri ve Kıranköy Mezarlıkları için 16 bin 949 TL + KDV uygulandığı kaydedildi.  Ancak gömü alanı boş olarak daha fazla  bulunan Derecik Mezarlığı için böyle yüksek ücret tarifesinin olmadığı, ölümden sonra mezar yeri taleplerinde defin ücretinin kişi başı 250 TL oldu ifade edildi. 

0 Yorum

Yorum Yap