• Samsun
  • Son Güncelleme 20:10
Kış çayının mevsimi geldi, talep arttı Görseli
SAĞLIK

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Grip ve nezleden korunmak isteyen vatandaşlar, vücut direncini doğal yöntemlerle artırmak istiyor. Hal böyle olunca şifa deposu kış çayına olan talep artıyor.

Kış günlerinde vücudu dirençli tutmak ve hastalıklardan korumak amacıyla tüketilen kış çayının faydası saymakla bitmiyor.

Aktar Ahmet Tonkul, son dönemde ıhlamur, adaçayı, zencefil gibi ürünlere yoğun ilgi olduğunu belirterek, “Asırlık geleneklerle kış çayı hazırlıyoruz. Her yaştan herkesin tüketimine uygun olan bu bitkisel doğal çaylarımız yoğun ilgi görüyor. Çeşitli baharatlardan üretilen kış çayını çocuklar ve ilaç kullanamayan hamile kadınlar da tüketebiliyor. İlaçların mutlaka bir yan etkisi olduğu için birçok kişi doğal yollarla kendini korumaya özen gösteriyor” dedi.

KIŞ ÇAYI FAYDALARI NELERDİR?

-Gaz söktürücü özelliğe sahip olan kış çayı hazımsızlık, şişkinlik gibi mide bağırsak problemlerini gidermek için tüketilebilir.

-Kan basıncını arttırarak tansiyonu düzenler.

-Toksin maddelerin vücuttan atılmasını kolaylaştıran kış çayı, ayrıca vücutta biriken fazla suyu da dışarı atarak ödem gibi bazı rahatsızlıkları ortadan kaldırır.

-Doğal bir ağrı kesicidir ve boğaz, baş ve göğüs ağrısına iyi gelmektedir.

-Antioksidan içeriği ile vücut hücrelerine oksijen gidişini arttırır ve yorgunluğu önleyerek canlılık ve zindelik sağlamaktadır.

-Balgam söktürücü özelliğe sahip olan kış çayı akciğerlerdeki balgamı sökerek öksürüğü önler. Aynı zamanda burun akıntısı gibi olumsuzlukları da önlemektedir.

-Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini artırır ve hastalıklara yakalanma riskini en aza indirmeye çalışır.

-Sakinleştirici etkiye sahiptir, stresi engelleyerek depresyonun tedavisinde önemli rol oynar.

KIŞ ÇAYI MALZEMELERİ

Kış çayı malzemeleri ıhlamur, kuşburnu, nane, adaçayı, papatya, tarçın, zencefil, zerdeçal gibi bitkiler ve portakal, limon, ayva, elma gibi meyvelerdir. Bu malzemeler kullanılarak hazırlanan kış çayının çeşitleri değişse de çoğunlukla aynı faydaları sağlamaktadır.

KIŞ ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Hazır kış çayı ise çoğu bitki çayında olduğu gibi sıcak suyun içine malzemeler atılır ve demlenmeye bırakılır. Bu demlenme süresi genelde 5-6 dakika sürmektedir. Demlendikten sonra içine bal atarak tatlandırabilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Yap