• Samsun
  • Son Güncelleme 21:33
Güzel Bir Cilt İçin Ozon Yağı Önerisi Görseli
SAĞLIK

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Doğal cilt bakımında en çok edilen ürünlerden biri olan ozon yağı, cildi onararak yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırırken egzama ve sedef gibi cilt hastalıkların tedavisinde de sıkça kullanılmaktadır. Kaşıntı ve kızarıklığa iyi gelen ozon yağı, düzenli ve doğru kullanılması halinde pek çok cilt sorununu ortadan kaldırmaktadır. Peki ozon yağının faydaları nelerdir? Cilt bakımında ozon yağı nasıl kullanılır?

 

Ozon Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Ozon yağı içeriğinde sayısız faydaya sahip olan antioksidan ve mineral barındırır. Ozon yağının bu içeriği cilt ve saç bakımında yağın önderliğini artırmaktadır. Ozon yağının cilde faydaları şunlardır;

- Ozon yağı yüksek miktarda antioksidan içermesinden dolayı sivilce ve akne gibi cilt sorunlarını yok etmektedir.

- Gözeneklerin açılmasına yardımcı olur.

- Cildi derinlemesine temizler ve akneleri yok eder.

- Egzama gibi cilt hastalıklarının giderilmesinde yardımcıdır.

- Selülit oluşumunu engeller.

- Yaşlanma karşıtı bir etkisi mevcuttur. Kırışıklıkları giderir ve mimik çizgilerini azaltır.

- Cilt yüzeyinde oluşan iltihaplı durumların giderilmesine yardımcı olur.

- Dış etkenler sebebiyle görülen cilt yüzeyindeki kızarıklık ve şişlikleri azaltır.

- Ciltteki kuruluğu azaltır. Doğal bir nemlendiricidir.

- Güneş yanıklarına iyi gelir.

Ozon Yağı Cilt Bakımı İçin Nasıl Kullanılır?

Ozon yağı cilt kusurlarının kapatılmasında ve yok edilmesinde çok etkili bir üründür. Ozon yağından faydalanmak için tedavi edilmesini istediğiniz bölgesine yağı sürmeniz yeterlidir. Uygulama öncesinde mutlaka cildinizi kir ve makyajdan arındırmanız gerekir. Ozon yağını sürerken parmak uçlarınız ile masaj yaparak cildinize sürmeye çalışın. Bu şekilde yağ, kan dolaşımınız hızlandırır ve daha hızlı sonuç alabilirsiniz. Yağı tek başına sürmeniz cildinize nüfuz etme açısından daha iyidir. Yağı herhangi bir madde ile karıştırmadan doğrudan sonuç almak istediğiniz bölgeye uygulayın.

Ozon Yağının Cilde Olumsuz Bir Etkisi Var mı?

Ozon yağının cilt konusunda faydaları oldukça fazladır. Yapılan araştırmalara göre yağın cilde herhangi bir zararı yoktur. Fakat uzmanlar ozon yağının gece yatmadan önce sürülmesi gerektiğini vurgulamaktadır. Çünkü ozon yağı doğrudan güneş ile temas ettiğinde ciltte kızarıklığa neden olabilir. Bu sebeple gece yatmadan önce ozon yağını sürerseniz hem cildiniz gece boyunca nemli kalır hem de cilde etkisi daha hızlı olur. Bu durumun haricinde ozon yağını cildinize istediğiniz şekilde uygulayabilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Yap