• Samsun
  • Son Güncelleme 08:14
Güne enerjik başlamak için kahvaltı alışkanlığınızı değiştirin Görseli
SAĞLIK

Güne enerjik başlamak için kahvaltı alışkanlığının değişmesi gerektiği yapılan bir araştırma ortaya çıkardı.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Güne kahvaltı ile başlamak mevcut vücut ağırlığımız korumaya yardımcı oluyor. Aynı zamanda güne iyi başlamak için gereken enerjiyi sağlıyor. Zaman içerisinde insanların bir araya geldiği etkinlikler değişime uğradı. Bu durum kahvaltı alışkanlıklarının da değişime uğramasına sebep oldu.

Günümüzde kek, kurabiye gibi ürünler sabah kahvaltısında olduğu gibi brunch kültürünün de olmazsa olmazları arasında. ABD merkezli Innova Market Insights’ın raporuna göre son dönemde ekmek, süt ürünleri ve tahıl gevrekleri tüketimi arttı.

Kahvaltı ile güne keyifle başlayın

Innova Market Insights Global Insights Direktörü Lu Ann Williams, “Sağlıklı yiyeceklerin tercih edilmesi kahvaltıda çok popüler. Ancak, tüketiciler güne az da olsa keyifle başlamak istiyor. Kahvaltılık gevreklerin içine konan çikolata parçacıkları ve unlu mamuller bu ihtiyacı karşılıyor” dedi.

ABD’de kek, turta ve kurabiye tüketimi 2016-2020 yılında yüzde 9 artış gösterdi. Karamel, çikolata ve fıstık ezmesi gibi tatlar yüzde 6 arttı. Günümüz tahıl ürünlerinde enerji barları ve kahvaltılık barlar ise en fazla tercih edilen lezzetler olarak karşımıza çıkıyor.

Değişen alışkanlıklara ek olarak pastane kategorisinde gelişen trendler, ön plana çıkarılan ve özel tatlarını servis eden mekanların tercih edileceği tahmin ediliyor.

0 Yorum

Yorum Yap