• Samsun
  • Son Güncelleme 04:41
“Gözlerinizi UV Işınlarından Koruyun” Görseli
SAĞLIK

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Uzmanından uyarı: “Gözlerinizi UV Işınlarından Koruyun”

 

Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emrah Kan, UV ışınları ve güneş gözlüğü kullanımıyla ilgili açıklama yaptı.

Havalar ısındı, günler uzadı, gözünüzün zarar görmemesi için doğru güneş gözlüğü seçimi önemli. Doğru güneş gözlüğü güneşten gelecek zararları önlüyor. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emrah Kan ,uzun ve güneşli günlerin göz sağlığını olumsuz yönde etkileyebileceğini ve göz sağlığını korumak için özellikli güneş gözlükleri kullanılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Güneş gözlüklerinin göz sağlığını korumakta büyük önem taşıdığını belirten Kan , “Güneşin zararlı ışınları başta katarakt ve sarı nokta hastalığı olmak üzere pek çok göz hastalığının nedenleri arasında sayılıyor. Bu zararları en aza indirmek için güneş gözlüklerinin sadece bir aksesuar olarak değil, ultraviyole ışınlardan koruyucu etkisi için kullanmayı alışkanlık haline getirmemiz önemli” dedi

 

 

Güneşin UV ışınlarına uzun süreler maruz kalmak, katarakt, makula dejenerasyonu, pingueculae, pterjium ve fotokeratit gibi önemli göz sorunları ile ilişkilendiriliyor.

Gözlerinizi UV’den koruma

Gözlerinizi zararlı güneş ışınlarından korumak için, gündüz açık havada bulunduğunuz zamanlarda UV’yi yüzde 100 engelleyen güneş gözlükleri takmalısınız. Gözleriniz bulutlu günlerde bile korumaya ihtiyaç duyar, çünkü güneşin zararlı UV ışınları bulut örtüsünü geçebilir.

Yüze yakın oturan yanları kapalı tarzdaki güneş gözlüğü çerçeveleri , gözlerinize yanlardan gelebilecek güneş ışığı miktarını sınırlandırmaları nedeniyle en iyi korumayı sağlarlar.

 

 

0 Yorum

Yorum Yap