• Samsun
  • Son Güncelleme 03:00
Bilim Kurulu’nun Gündemi Maske Görseli
SAĞLIK

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Bilim Kurulu’nun Gündemi Maske

Koronavirüs Bilim Kurulu yarın maske ve karantina kararlarını değerlendirmek üzere toplanacak. Tüm kapalı alanlarda maske kullanımı zorunluluğunun kaldırılması beklenirken, karantina süresinin de kaldırılmasının masada olduğu belirtiliyor. Maske kullanımının okullarda da zorunlu olmayacağı bildiriliyor. Öte yandan maske kullanılacak tek alanın ise hastaneler olması bekleniyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sakarya ve Bursa'ya yaptığı saha gezilerinde Bilim Kurulu’nun bugün gerçekleştireceği toplantının şimdiye kadar yapılanların en önemlisi olacağını ve maske kullanımıyla ilgili kararlar alınacağını belirtmişti.

Gözlerin çevrildiği toplantının ana gündeminin kapalı mekânlardaki maske kullanımında kararlaştırılacak yeni rahatlamalar olacağı ifade ediliyor. Şehirlerarası toplu taşıma, hastaneler, restoranlar gibi kritik yerlerde maske sınırlamasının devam etmesi öngörülürken, okullarda maske kullanımının kalkabileceği değerlendiriliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer de önceki gün Bolu'da yaptığı açıklamada, okullarda maske zorunluluğunun kalkmasına yeşil ışık yakmıştı.

Bütün dünya pandemi sonrası döneme hazırlanırken Türkiye'de bu konuda adımlar atacak. Bu kapsamda kapalı alanlarda maske takma zorunluluğu, bir süre sonra da bir haftalık karantinanın kaldırılması gündemde. Sağlık Bakanlığı bir taraftan da ertelenen sağlık sorunları nedeniyle sistemin üzerine binmeye başlayan aşırı yük için önlem alıyor. Bu kapsamda TUS'ta uzmanlık kadrolarını iki katına yükseltecek.

 

0 Yorum

Yorum Yap