• Samsun
  • Son Güncelleme 15:06
Aşı ikna ekipleri kapı kapı dolaşıyor Görseli
SAĞLIK

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü aşı ikna ekipleri kapı kapı dolaşıp Covid-19 aşısı hakları olduğu halde aşı yaptırmak istemeyen vatandaşlarla görüşüp aşı yaptırmaları konusunda onları ikna ediyor.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da Covid-19 aşı hakkına sahip olanların yüzde 28,42’si yani 127 bin kişi aşı yaptırmayı tercih etmedi. Samsun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ilçelerde oluşturulan aşı ikna ekipleri hakları olduğu halde aşı yaptırmayan vatandaşları tek ek ziyaret ederek aşı yaptırmaları konusunda ikna ediyor. Ekipler kapı kapı dolaşarak aşı yaptıran kişi sayısının artırılması için büyük çaba harcıyor.

Ekipler günde yaklaşık 150-200 kişiye ulaşıyor.
‘Günde 150-200 Kişiye Ulaşılıyor’

Aşı ikna ekiplerinin çalışmaları hakkında bilgi veren İlkadım İlçe Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Özge Karasu, “Sağlık Bakanlığı’nın belirlemiş olduğu aşı hakkı tanımlanan kişiler var. Bu kişilerden Samsun’da 127 bin kişi hakları olmasına rağmen aşı olmadı. Bu nedenle tüm Samsun genelinde ilçe sağlık ekipleri olarak ikna ekipleri kuruldu. Aşı ikna ekiplerimiz, İlkadım İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde günde 150-200 kişiye ulaşıp, neden aşı olmadıkları hakkında geri dönüşler alıyor. Bu aşıların neden yapılması gerektiğini kişileri aktarıp, ikna çalışmalarını yürütüyor. Biz de kendi ilçemizde günlük 25 kadar vatandaşı ikna edip, evlerinde aşı olmalarını sağlıyoruz” dedi.
‘Aşıya Güvenmediklerini Ve Yan Etkilerinden Korktuklarını Söylüyorlar’
Karasu, aşı olmayan kişilerin genellikle, aşıya güvenmeme ve yan etki olmasından korkma gibi gerekçelerle aşı yaptırmak istemediklerini söylediğini belirterek “Biz de aşı ikna ekibi olarak aşı olmayan kişilere aşının birçok kişiye uygulandığını ve herhangi bir ciddi yan etki görülmediğini söylüyoruz. Kişileri bu şekilde ikna etmeye çalışıyoruz. Daha sonrasında da ikna edip, aşı yaptığımız kişiler de bize, ‘hiç korkulacak bir şey yokmuş, herkes aşılanmalı’ diyor” şeklinde konuştu.

Aşı ikna ekibinin ziyaret ettiği Fatma ve Şevki Fidan, ziyaret sonunda Covid-19 aşısı birinci doz aşılarını yaptırmaya karar verdi. Çiftin aşısı hemen ekipler tarafından yapıldı.  Çift, “İkna ekipleri bizleri aradı ve çok güzel bir şekilde konuyu açıkladı. Biz de sonrasında aşı olmaya ikna olduk. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. Aşıdan korkacak bir durum yok. Herkes hakkı varsa aşısını olsun. Devletimiz ayağımıza kadar gelip hizmet veriyor” şeklinde konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap