• Samsun
  • Son Güncelleme 00:48
Karadeniz mimarisinin tüm izlerini taşıyor Görseli
KÜLTÜR - SANAT

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, Karadeniz Bölgesi’nin doğusundan batısına tüm mimari izlerini taşıyan Sümbül Konağı projesinin inşaatı tamamlandı. İç mimarisi ile ilgili son rötuşların yapıldığı Sümbül Konağı dışındaki ışıklandırması ve estetik görünümü ile Saathane Meydanı’na renk kattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Sümbül Konağı’nın iç mimarisiyle ilgili son rötuşların yapılmasının ardından hızla tamamlanıp en kısa sürede hizmet vermeye başlayacağını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi, kente sosyal alanlar kazandırmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi’nin Saathane Meydanı’nın tarihi kimliğini yansıtarak, ziyaretçilerin keyifli zaman geçireceği Sümbül Konağı projesinin inşaatı tamamlandı.

İç mimarisiyle ilgili son rötuşların yapıldığı projede uygulanan bina ışıklandırması ile Saathane Meydanı’na ayrı bir renk kattı. Atatürk Bulvarı ile Çifte Hamam Caddesi’nin kesişim noktasında, hafif raylı sistem güzergahı üzerinde konumlandırılan Sümbül Konağı,  532 metrekare büyüklüğünde, 2 katlı, 93 kişi kapasiteli olarak inşa edildi.

YENİ BULUŞMA NOKTASI OLACAK


Projeyle ilgili son durum hakkında bilgi veren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “ Projede şuan son rötuşlar yapılıyor. Burası kafe ve restoran olarak hizmet verecek.

Konumu çok önemli bir nokta. Bu konak herkesin buluşma, noktası olacak. Mimarisini de çok önemsedik. Karadeniz mimarisinin izlerini taşıyor. Akşam da ayrı bir güzel görüntüye sahip. Işıklandırmasıyla ayrı bir renk kattı Saathane Meydanı’na. İç mimarisi de tamamlanmak üzere. En kısa sürede hizmet vermeye başlayacak” dedi.

0 Yorum

Yorum Yap