• Samsun
  • Son Güncelleme 15:20
"Hz. Süleyman'ın Mucizeleri" isimli tiyatro oyunu öğrencilerle buluştu Görseli
KÜLTÜR - SANAT

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun'da, Hazreti Süleyman'ın yolcuğunun ve Belkıs ile olan mücadelesinin anlatıldığı "Hz. Süleyman'ın Mucizeleri" isimli tiyatro oyunu öğrencilerle buluştu.


Samsun Büyükşehir Sanat Merkezi'nde, Prof. Dr. İskender Pala tarafından kaleme alınan ve Samsun Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde oyunlaştırılan "Hz. Süleyman'ın Mucizeleri" adlı eser öğrencilere gösterildi. Tiyatro oyunu 10 gün boyunca yaklaşık 10 bin öğrenci ile buluşacak.


Tiyatro oyunu hakkında bilgi veren Prof. Dr. İskender Pala, "Hz. Süleyman, bir çocuk oyunudur. Aslında Kur’an-ı Kerim’de çocukların bütün ruh hallerini anlatabilen bir kıssa bu. Bu kıssadan bugün insanlığın alabileceği birçok dersler var. Bu dersler de 8-10 yaşlarındaki çocukların edinmesi gereken bir erdem, bir tür marifet olması için Hz. Süleyman hakkında bir çocuk oyunu yazdım. Oyunun içerisinde müzikal var, görsellikler var. Tabii, karıncadan, cinden ve hayvanlar dünyası tam çocukların ruhuna uygun gelecek şekildedir. Zaten Kur’an-ı Kerim’de anlatılması da mealde çok etkileyici bir suredir. Hz. Süleyman’ın yaptığı yolculuklar ve Belkıs ile olan mücadelesinin anlatıldığı bir oyundur. Keşke bizim medeniyetimize ait eserlerden çocuklarımıza daha çok oyun üretsek. Pek çok oyun yazarı, genç yetenekler oyunlarını yazarken kendi kimliklerinden, kendi dinamiklerinden ilham alan oyunlar yazsa diye düşünüyorum” dedi.


"Tiyatro çok önemli bir sanat"


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise "Hocamızın tiyatro oyunu bizim tiyatro sanatçılarımız tarafından icra edildi. Öğrenciler bu tiyatro oyununu izlediler. Hakikaten harika bir senaryo. Oyuncular da çok güzel yorumladılar. Bu oyun tüm ilçelerimizde öğrencilerimize oynatılacak" diye konuştu.
Tiyatro bitiminde Başkan Demir, İskender Pala'ya hediye takdiminde bulundu.

0 Yorum

Yorum Yap