SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 02:24

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da yaşayan 94 yaşındaki şemsiye tamircisi Dursun Yıldız, 70 yılı aşkın süredir işini ilk gün ki azimle yapmaya devam ediyor.

 

Geleneksel zanaatlardan şemsiye tamirciliğinin Samsun’daki tek ustası Dursun Yıldız, 59 yıldır mesleğini icra ediyor. Halk arasında ‘Oflu Dursun’ olarak tanınan 94 yaşındaki usta, İşini ilk gün ki azimle yapmaya devam ettiğini söylüyor. Gençlere en önemli tavsiyelerde bulunan Yıldız, “En önemli tavsiyem çok çalışmalarıdır” dedi. 

 

İlkadım ilçesi Bedesten Çarşısı’ndaki küçük dükkanında ilerleyen yaşına rağmen şemsiye tamir etmeyi sürdüren Dursun Yıldız, hayat hikayesine Samsun Şehir Gazetesi’ne anlattı. Askere gidene kadar terzilik yaptığını, terhisin ardından da konfeksiyonların artmasıyla terziliği bırakıp şemsiye tamirciliğine başladığı belirten ‘Oflu Dursun’, 1964 yılından bu yana kadar da şemsiye tamirciliği yapıyor.

 

Hevesle başladığı şemsiye tamirciliğini ustasından değil, çalışarak öğrendiğini söyleyen Dursun Yıldız, “Kendi hevesimle başladım başardım çok şükür, geçinebiliyorum muhtaç olmuyorum. Rahatım, huzurluyum, çalışacağız ki ancak başaralı olalım. Gençlerin de devleti ana baba bilip çalışması lazım” ifadelerini kullandı.

 

İlerleyen yaşına rağmen takati bitine kadar çalışmaya devam edeceğini ve çırak yetiştiremediğinden bahseden Yıldız, “Kimse bu mesleği öğrenmek istemiyor. Yaşlandık sonumuz gelmeye başladı ama Allaha şükür çalışıp geçiniyoruz. Takatim bitene kadar çalışmaya devam edeceğim” dedi.

 

Mesleğini icra ettirdiği süre içerisinde iki kişiyi eğittiğini ikisinin de hayatını kaybettiği ifadelerini kullandı. Samsun Şehir Gazetesi ve Sbb Tv Youtube kanalına konuşan Dursun Yıldız’ın hayat hikayesinin devamı için videoyu izleyebilirsiniz.

0 Yorum

Yorum Yap