• Samsun
  • Son Güncelleme 02:57
Evde psikolojik destek almak mümkün mü Görseli
HABERDE İNSAN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Yaşlı ve Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından yaşlı ve engelli vatandaşlara evlerinde psikolojik danışmanlık hizmeti veriliyor. Psikolog Nursena Güngörmez’in ziyaret ettiği Birsen Sarı, “Ziyaretime geldiklerinde çok mutlu oluyorum. İyi ki hep yanımdalar” dedi.

Toplumun her kesimin insanın hayatına dokunan projeleriyle sosyal belediyecilikte örnek çalışmalara imza atan Samsun Büyükşehir Belediyesi, evde psikolojik danışmanlık hizmetiyle yalnız yaşayan yaşlı ve fiziksel engeli bulunan vatandaşlara destek oluyor. Bu hizmetten 2019-2022 yılları arasında 503 kişi yararlanırken, bu yıl ise 310 kişi faydalandı. Büyükşehir Belediyesi’nin Samsun Aile Danışma ve Eğitim Merkezi (SADEM)’e gelen 160 vatandaş da uzmanlarla yüz yüze görüşme gerçekleştirdi.

EVDE PSİKOLOJİK DESTEK ALIYOR

Belirli aralıklarla vatandaşları evlerinde ziyaret edip tavsiyelerde bulunan psikologlar, kliniksel tedavi gereken durumlarda ise hekime psikiyatriste yönlendiriyor. Psikolojik destek hizmeti alan Canik ilçesi Dereler Mahallesi’nde yalnız yaşayan 73 yaşındaki Birsen Sarı, hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

TELEFONLA GÖRÜNTÜLÜ KONUŞTU

43 yıllık eşinin vefat etmesinin ardından 2011 yılında İstanbul’dan Samsun’a gelen Birsen Sarı’yı Yaşlı ve Sağlık Hizmetleri Birimi psikoloğu Nursena Güngörmez belirli periyotlarda ziyaret ediyor. Yaşlı kadın ile bir süre sohbet eden Güngörmez ziyaret sonunda yaşlı kadının Almanya’da yaşayan kızı ve Antalya’da yaşayan oğlu ile telefonla görüntülü olarak konuşmasını sağladı. Çocukları ile görüntülü olarak görüşen Birsen Sarı, büyük mutluluk yaşadı.


‘ONLAR GELİNCE ÇOK MUTLU OLUYORUM’

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin her zaman yanında olduklarını belirten Birsen Sarı, “Ziyaretime geldiklerinde çok mutlu oluyorum. İyi ki hep yanımdalar. Ekipler geldiğinde sohbet ediyoruz. Onları görünce günüm bayram oluyor. Bugün telefonla görüntülü olarak çocuklarımla konuştum. Sürpriz için de çok teşekkür ederim. Gerçekten hiç beklemiyordum. Allah Büyükşehir Belediye Başkanımızdan ve ekibinden razı olsun” şeklinde konuştu.

ZİYARETLER SÜRECEK

Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Psikolog Nursena Güngörmez ise “Birsen teyzemizi belirli aralıklarda evinde ziyaret ediyoruz. Ben ona sürpriz yapıp çocuklarıyla görüştürdüm. Çok mutlu oldu. Onun mutluluğu beni de sevindirdi. Ayrıca kendisiyle yaşadığı problemlere ilişkin çeşitli tavsiyelerde de bulundum. Sık sık ziyaretine gideceğim” dedi.

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi Yaşlı ve Sağlık Hizmetleri Birimi tarafından Birsen Sarı’ya psikolojik destek hizmetinin yanı sıra, evde temizlik, sağlık, diyetisyen ve fizyoterapi hizmetinin de sunulduğu belirtildi.

 

0 Yorum

Yorum Yap