• Samsun
  • Son Güncelleme 09:05
Samsun'dan Japonya’ya Türk somonu Görseli
GÜNDEM

Samsun’da balık çiftliklerinde yetiştirilen Türk somonu olarak bilenen alabalığın büyük bir kısmının Japonya’ya ihraç edildiği belirtildi. Samsun Tarım ve Orman İl Müdürlüğü verilerine göre 2020 yılında kentte 12 bin 500 ton su ürünü üretildi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun denizlerde yapılan avcılığın yanı sıra su ürünleri yetiştiriciliğinde de önemli bir noktaya ulaştı. Samsun’da bulunan balık çiftliklerinde yetiştirilen su ürünü miktarı her gecen yıl artıyor. Özelikle balık çiftliklerinde Türk somonu olarak bilinen büyük alabalığın önemli bir miktarı ise Japonya’ya ihraç ediliyor.

Samsun Tarım ve Orman İl Müdürü Sayın İbrahim Sağlam, Samsun’un Su ürünleri yetiştiriciliği bakımından da Türkiye’nin önde gelen illeri arasında olduğunu belirterek “Ülkemiz Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde 5’inci sırada yer almaktadır. Özellikle son yıllarda Türk Somonu üretiminde artış sağlanmıştır. Üretimi yapılan bu büyük alabalığın (Türk Somonu) büyük bir kısmı Japonya’ya ihraç edilmektedir. Samsun’da 2019 yılında 6 bin 400 ton su ürünü üretimi gerçekleştirilmişken 2020 yılı içerisinde su ürünleri üretimi önemli oranda artış göstermiş ve 12 bin 500 tonluk bir rakama ulaşılmıştır” dedi.

0 Yorum

Yorum Yap