• Samsun
  • Son Güncelleme 02:17
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in 6 Şubat Depremi Anma Mesajı Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

6 Şubat 2023’te meydana gelen merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan, 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle ülkemizin yaşadığı bu büyük afetin üzerinden bir yıl geçti. ‘Asrın Felaketi’ olarak ifade edilen deprem felaketinin acısı hala hepimizin içinde çok derin. Geçen 1 yılın ardından ne kayıplarımızı unuttuk ne de acılarımız azaldı. Hükümetimiz ve milletimiz tüm dünyaya örnek olacak bir şekilde, eşsiz bir yardımlaşma ve dayanışma içerisine girerek büyük acılar yaşadığımız depremin yaralarını sarmak için kenetlendi.

Ayrıca bizler de Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak deprem felaketinin ardından hızla tüm ekip, ekipman ve personel gücümüzle deprem bölgesinde yer aldık. Canla başla afetzede vatandaşlarımız için görev yaptık. Kentimize gelen afetzede vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarının karşılanması noktasında da onlara destek olduk. Bize ihtiyaç duyulan her alanda her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz.

Öte yandan ülkemizin aktif deprem kuşağının üzerinde yer aldığının bilincindeyiz. Yaşadığımız bu büyük acıdan ders çıkararak bilgi, birikim ve teknolojinin imkanlarını daha iyi şekilde kullanarak gerekli tedbirleri alacağız. Halkımızın can ve mal güvenliğini gözeterek başta deprem olmak üzere doğal afetlere karşı gerekli önlemleri almaya devam edeceğiz.

 

Bu vesileyle 6 Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Ülkemizin bir daha böyle büyük bir felaketi yaşamamasını temenni ediyorum.

 

0 Yorum

Yorum Yap