• Samsun
  • Son Güncelleme 23:12
Sağlık memuru işe koşarak gidip geliyor Görseli
GÜNDEM

Samsun OMÜ Tıp Fakültesindeki ameliyathanede sağlık memuru olarak çalışan Musa Akbulut (42),17 yıldır işine koşarak gidip geliyor.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesindeki ameliyathanede sağlık memuru olarak çalışan Musa Akbulut, 2004 yılında bir yakının koşmaya teşvik etmesiyle her gün işine koşarak gidip gelmeye başladı. Akbulut, 17 yıldır her gün evi ile işyeri arasındaki 19 kilometrelik mesafeyi koşarak kat ediyor. Ayrıca maraton ve çeşitli yarış müsabakalarına da katılan Akbulut, 10 kupa ve yaklaşık 100 madalya kazandı. Musa Akbulut, koşmayı çok sevdiğini ve hayatının bir parçası haline geldiğini söyleyerek “Dayıoğlunun teşvik etmesiyle başladım. Koşuyla hiç alakam yoktu normalde sadece yürüyüş yapardım. Dayıoğlu 'İstanbul Maratonu var, buna katılalım mı' dedi. Ben de bir antrenman ile bu İstanbul Maratonu'na katılarak bu koşuya adım atmış oldum. Ondan sonrasında çevrem gittikçe genişledi, kendimi koşu camiası içerisinde daha çok buldum. Akabinde birçok yarışa gittim ve başarılar elde ettim” diye konuştu.



Akbulut, işten eve, evden işe koşarak gitmesinin kendisine birçok fayda sağladığını da dile getirerek “Hem zamandan kazandım hem de benim için daha iyi oldu. Evden çıkıyorum yaklaşık 19 kilometre işe kadar koşuyorum. Günde 38 kilometre koşuyorum. Haftada bir gün dinleniyorum. Evliyim, 2 çocuğum var. Kendimi çok zinde hissediyorum. Mutlu oluyorum. Herkese tavsiye ederim. Koşabilen koşsun, koşamayan ise yürüsün. Hayatında bir spor olsun. Doktor veya çalışma arkadaşlarım bazen bana söylüyorlar 'sen bu kadar koştun, nasıl çalışacaksın' diye. Ben de eğer koşmazsam aksine kendimi daha yorgun hissediyorum diye cevap veriyorum" dedi.
 

0 Yorum

Yorum Yap