• Samsun
  • Son Güncelleme 05:20
Ekim ayında 94 terörist etkisiz hale getirildi Görseli
GÜNDEM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı, "Ekimde tüm terör örgütlerine yönelik operasyonlarda 75’i PKK/KCK, 18’i DEAŞ, 1'i sol terör örgütü mensubu 94 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, ekim ayında tüm terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarda, 75'i PKK/KCK, 18'i DEAŞ, biri sol terör örgütü mensubu olmak üzere 94 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Çataklı, Bakanlık Konferans Salonu'nda düzenlediği "Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı"nda, Bakanlığın faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin göç meselesinde, terör ve uyuşturucu ile mücadelede gösterdiği başarıların uluslararası raporlarda sıklıkla yer aldığını belirten Çataklı, bu mücadelenin siyasi rant elde etmek amacıyla küçümsendiği, asılsız ithamlara maruz kaldığı, küresel boyuttaki terör, uyuşturucu ve göç gibi konuların günlük siyasetin öznesi haline getirildiği, bu köklü kurumları birtakım tartışmalara meze yapmaya çalışan garip bir akılla karşı karşıya olduklarını anlattı.

Uyuşturucu yakalamalarının, topluma bir başarısızlık göstergesi olarak sunulduğuna işaret eden Çataklı, "Karada ve denizde uyuşturucu yakaladıkça taltif edileceğimizi düşünürken, maalesef bazı siyasi açıklama ve videolarla suçlandığımızı hayretle izliyoruz" dedi.

Uyuşturucuyla mücadele edilmediğini iddia ederek, buna uyuşturucu yakalamalarını delil gösterilmesini "akıl dışı bir yaklaşım" olarak tanımlayan Çataklı, uyuşturucuyla mücadelede yapılan çalışmaları aktardı.

 Görseli Çocuklara yönelik "siber zorbalığın" röntgeni çekildi

13 bin 326 kırsal operasyon gerçekleştirildi

Terörle mücadelede ekim ayı verilerini paylaşan Çataklı, PKK terör örgütüne yönelik kırsal alanda 8'i büyük, 46'sı orta çaplı olmak üzere, 13 bin 326 kırsal operasyon ve tüm terör örgütlerinin şehirlerde faaliyet yürüten hücre yapılanması ve iş birlikçilerine yönelik 1195 operasyon gerçekleştirildiğini bildirdi.

Aralarında 4'ü liste dışı ve biri gri kategoride aranan teröristlerin de bulunduğu PKK'nın dağ kadrosundan 9 teröristten 8'inin ölü, birinin sağ olarak ele geçirildiğini aktaran Çataklı, "Tüm terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonlarda 75'i PKK/KCK, 18'i DEAŞ, 1'i sol terör örgütü mensubu olmak üzere toplam 94 terörist etkisiz hale getirilmiştir" bilgisini verdi.

Terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 2 bin 286 şüpheliden 464'ünün tutuklandığını kaydeden Çataklı, operasyonlarda 149 sığınak, barınak, mağaranın kullanılamaz hale getirildiğini belirtti.

78 silah, 26 mayın/EYP, 195 el bombası, 878 kilogram patlayıcı madde, 20 bin 869 muhtelif mühimmat ele geçirildiğini aktaran Çataklı, ekim ayında 21 terör eyleminin engellendiğini açıkladı.

 Görseli Cumhurbaşkanı Erdoğan: 60 yıllık hayalin gerçeğe dönüşüne şahitlik ediyoruz

Ekim başında 11 ayrı bölgede başlayan ve şu an 8 ayrı bölgede devam eden Eren Abluka Sonbahar-Kış Operasyonları'nda ve 1 Ekim 2022 - 15 Nisan 2023 tarihlerini kapsayan sonbahar-kış dönemi için 246 bölgeye yönelik planlanan 8 bin 555 operasyondan 2 bin 157'sinin icra edildiğini kaydeden Çataklı, "Bu operasyonlarda 8 terörist etkisiz hale getirilmiş, 414 sığınak/barınak imha edilmiş, 88 silah, 211 el bombası, 33 adet mayın/EYP, 449 fünye, 463 tüp, 762 kilogram patlayıcı, 41 bin 47 mühimmat, 26 dürbün, 22 telsiz ele geçirilmiştir" şeklinde konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap