• Samsun
  • Son Güncelleme 19:22
Asılsız Çağrılarla 112'yi Meşgul Etmeyin Görseli
GÜNDEM

Samsun Valisi Doç.Dr.Zülkif Dağlı, asılsız çağrıların gerçekten ihtiyacı olan vatandaşların 112'ye ulaşmasına engel olduğunu belirterek, "2020 yılında 1 milyon 930 bin çağrı aldık. Ne yazık ki bunun 1 milyon 512 bini asılsız çağrıdır" dedi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, 112 Günü nedeniyle Atakum ilçesinde bulunan 112 Acil Çağrı Merkezi binasını ziyaret etti. Çalışanlardan bilgi alan ve burada görevli Covid - 19 Bilgi ve Danışma Hattı'nda görev yapan öğretmenleri de ziyaret eden Vali Dağlı, Çağrı Merkezi binası dışında fidan dikim etkinliği gerçekleşti. İlk fidanı 2020 yılında 112 Acil Çağrı Merkezi İtfaiye biriminde çalışan ve geçirdiği kalp krizi sonucu hayatı kaybeden Gökhan Sarıkaya'nın kızı ile birlikte diken Vali Dağlı, 112'ye gelen asılsız ihbarlar nedeniyle de uyarılarda bulundu.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, 112 Acil Çağrı Merkezi'ni ziyaret ederek çalışanlardan bilgi aldı.
İlimiz 112 Çalışmalarında Önde Gelen İllerin Başında Geliyor
Özellikle salgın döneminin başladığı 21 Mart'tan itibaren ne kadar 112 ekiplerinin tüm sağlık çalışanları gibi özenli çalıştığına dikkat çeken Samsun Valisi Zülkif Dağlı, "Tabii, burada diğer kurumlardan gelen personellerimiz de var. İlimiz 112 çalışmalarında önde gelen illerin başında geliyor. Burayı normalde kimse aramasın istiyoruz, kimsenin işi düşmesin istiyoruz. Özellikle pandemi döneminde güze işler yapıldı. Örneğin dışarı çıkamayan büyüklerimizin taleplerine cevap verildi, ilgili kurumlara yönlendirildi. Böylesine güzel bir misyonu da 112 teşkilatımız üstlenmiş oldu. Normal afet ve diğer acil yardımlar dışında böyle güzel bir hizmet yapmış oldu. Maalesef bu güzelliği anlayamayan vatandaşlarımız da olabiliyor" dedi.

Vali Zülkif Dağlı, özverili çalışmalarından dolayı 112 personelini ve gönüllü öğretmenleri tebrik etti.
112'yi Asılsız Çağrılarla Meşgul Etmeyin
2020 yılında 1 milyon 930 bin çağrı aldıklarını ifade eden Vali Dağlı, "Ne yazık ki bunun 1 milyon 512 bini asılsız çağrıdır. Bu çok yüksek bir rakamdır. Bu manada ben Samsunlu hemşehrilerime çağrıda bulunmak istiyorum. Kesinlikle asılsız çağrılar yapmayın. Hastamıza, yaralıya yetişmek için uğraşılıyor. Bu konuda tüm kurumlarımız çaba sarf ederken asılsız çağrılarla burayı meşgul etmesinler. 112'yi çevirdiğimizde numarayı meşgul bulabiliriz. Biz ne yaparsak karşımızda onu görürüz. Buradan Samsunlu hemşehrilerime çağrıda bulunuyorum. 112'yi asılsız çağrılarla meşgul etmeyin" diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap