• Samsun
  • Son Güncelleme 17:24
Samsun’un dijital rehberi Samsun Mobil Görseli
ETKİNLİKLER

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Samsun Mobil’ uygulaması ile kente dair tüm içerikler ve vatandaşların hayatını kolaylaştıracak uygulamalara tek yerden ulaşım imkanı sunuluyor.

Uygulama ile belediye hizmetleri ve kamu kurumlarına kolay erişim sağlanırken, il dışından gelen vatandaşlar için ise ‘Dijital kent rehberi’ hizmeti veriliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ‘Samsun Mobil’ uygulaması ile hem kentte yaşayan vatandaşlara hem de turistlere her türlü bilgiye ve hizmete daha kolay ve hızlı erişim imkanı sunduklarını söyledi.

 

Gelişen son teknolojiyi her alanda yaptığı proje ve çalışmalarda etkin olarak kullanan Büyükşehir Belediyesi vatandaşlara çağın gereklerinin ötesinde hizmet sunma anlayışıyla çalışmaya devam ediyor. Elektrikli otobüslerden, yapay zeka ile yönetilen ‘Akıllı Şehir Trafik Güvenliği Projesi’ne, Mekanik Katlı Otoparklardan, dijital alanda hazırlanan haberleşmeye yönelik basın-yayın uygulamalarına kadar bir çok projesinde son teknolojiyi aktif olarak kullanan Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği ‘Samsun Mobil’ uygulaması ile vatandaşların tüm talep ve ihtiyaçlarına karşılık verebilecek bir dijital hizmet sunuyor. ‘Samsun Mobil’ uygulaması ile kentte dair tüm içerikler ve vatandaşların hayatını kolaylaştıracak uygulamalara tek yerden ulaşım imkanı sağlanıyor. Samsun’a dair her şeyin içinde yer aldığı tek uygulama ile Belediye hizmetlerine, kamu kurumlarına kolay erişim imkanı sunuyor.


BİLGİYE KOLAY VE HIZLI ERİŞİM

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından yazılımı hazırlanan içeriği ve ara yüz tasarımı ise Basın Birimi tarafından oluşturulan ‘Samsun Mobil’ play store ve app store uygulamalarından ücretsiz olarak indiriliyor. Kullanım kolaylığı ile dikkat çeken uygulamada ‘Samsun’u keşfet, Belediyem, Alo 153, Ulaşım, Kültür sanat, Nöbetçi eczane, Mobil harita, Canlı izle’ ana başlıkları içinde detaylı bilgiler yer alıyor. Uygulama içindeki sekmelerde ayrıca Samsun’daki görülmesi gereken tarihi ve doğal güzellikler, lezzetler, taksi durakları, otoparklar, trafik yoğunluğu ve hava durumu, toplu taşıma durakları ve seferleri gibi detaylı bilgileri barındırması nedeniyle özellikle şehir dışından gelen vatandaşlar için ‘Dijital kent rehberi’ hizmeti sunuyor. Ayrıca uygulama Büyükşehir Belediyesi’nin çalışma alanları ve abonelik işlemlerini de içerisinde barındırıyor.

 

ŞEHRE DAİR HERŞEY TEK UYGULAMADA

‘Şehre Dair Her Şey Burada’ mottosuyla hazırlanan ‘Samsun mobil’ uygulamasının çok önem verdikleri bir çalışma olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Vatandaşlarımızın her alanda sorunlarını çözmek, ihtiyaçlarını karşılamak ve hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. ‘Samsun Mobil’ uygulaması ile kentimizde yaşayan vatandaşlarımıza Samsun’a gelen yerli-yabancı turistlere, bilgiye ve hizmetlere daha kolay daha hızlı erişim imkanı sunmayı amaçladık. Bu noktada ‘Samsun Mobil’ bizim çok önem verdiğimiz kendi ekiplerimizin uzun ve detaylı çalışmasıyla özenle hazırladığımız bir uygulama. Samsun için her alanda son teknolojiyi kullanan projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 

0 Yorum

Yorum Yap