• Samsun
  • Son Güncelleme 17:04
Samsun'da Bu Hafta Görseli
ETKİNLİKLER

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Etkinlikler…

 

Bahadır Yenişehirlioğlu

Tür: Söyleşi

Ak Parti Grup Başkanvekili ve Yazar Bahadır Yenişehirlioğlu, ‘’Türkiye Yüzyılında Edebiyat ve Sinema’’ konulu söyleşi için Samsunlularla buluşacak.

9 Aralık 2023 Cumartesi – 17:30

Yer: SBB Çok Amaçlı Salon / Şehit Erol Olçok Katı

 

 

Sevimli Kahramanlar Hayal Adası’nda

Tür: Çocuk Tiyatrosu

Sevimli kahramanlarımız bu kez Hayal Adası’nda… 
Maşa, Koca Ayı, Elsa, Olaf, Bilge Şirin Baba’nın kılavuzluğunda hayata dair yepyeni bilgiler öğrenirken eğlenceli bir macera yaşıyorlar. 
Hayal Adası, hayallerin gerçek olduğu, birçok hayal kahramanın birlikte kardeşçe yaşadığı; kötülere ve kötülüğe karşı iyilerin ve iyiliğin hep kazandığı bir dünya… 
Farklı coğrafyalardan, farklı zaman dilimlerinden, farklı gelenek ve yaşam biçimlerinden gelen kahramanlarımızı bir araya getiren bu hikayede gerçek iyiliğin ne olup ne olmadığını sorgularken sarsılmaz dostlukların önemini, farklılıklarımızla bir arada yaşamanın erdemini ve güzelliğini, mutluluğa ulaşmanın yollarını da keşfedeceksiniz. 

8 Aralık 2023 Cuma – 16:30

Bilet Al

 

 

Pera  

Tür: Konser

Gökhan Mandır (vokal-gitar),Hakan Ünalan (davul) Barış Ceylan (bas gitar) ve Ümitcan Tuncer (gitar)den kurulu Türk rock müziğinin son dönem en çok konuşulan gruplarından Pera, enerjik sahne performanslarını bir adım daha ileriye taşıyacak olan Pera sevenleriyle buluşacak.
2012 yılından itibaren profesyonel kariyerlerine başlayan Pera, geride kalan 9 yıla 5 stüdyo albümü ve her biri büyük beğeni kazanan 14 tekli sığdırmayı başardı. Birçok üniversitede 'yılın grubu' ünvanını kazanan, Tv'lerde izlenme rekorları kıran Çukur, Medcezir, Kara Sevda, Kuzey Güney dizilerinde şarkıları kullanılan, yılda verdikleri konserlerle 350 binden fazla izleyici ile buluşan Pera, festivallerin de aranılan gruplarından biri oldu.

8 Aralık 2023 Cuma – 20:00

Bilet Al

 

 

Acemi Çapkın 

Tür: Tiyatro

Behçet ve Ayhan 15. evlilik yıldönümünü kutlamak için yıllardır gitmedikleri dağ evlerine gelirler ve balayını geçirmek için aynı evi kiralayan Buket ve Tolga çiftiyle karşılaşırlar. Dört kişi evde kimin kalması gerektiği konusunda bir türlü anlaşmaya varamazlar. Bunca hengamenin üstüne eski bir sırrın ortaya çıkması işleri iyice karıştırır. 
Tartışma, dertleşme ve küskünlük komik bir şekilde kriz yumağına dönüşür. 
Gülmeye duyacağınız harika bir komediye hazır mısınız?

8 Aralık 2023 Cuma – 20:00

Bilet Al

 

 

Emre Aydın  

Tür: Konser

Emre Aydın, 9 Aralık'ta 19 Mayıs Üni. Kapalı Spor Salonu'nda...

9 Aralık 2023 Cumartesi – 19:00

Bilet Al

 

 

Her Şey Bedava  

Tür: Tiyatro

Oyun, İtalya varoşlarında yaşam ve sınıf mücadelesi veren işçilerin karşılaştıkları güçlükleri anlatıyor. İki İşçi ailesinin gündelik yaşamlarının dışında gelişen olaylar karşısında, birbirlerine ve sisteme karşı verdikleri mücadelenin komedisi...
Sürekli yükselen hayat pahalılığı karşısında varoşlarda yaşayan çocuklar, yaşlılar, kadınlar, işçiler, fiyatları zamlanmasına karşı hep birlikte eski fiyatlar üzerinden alışveriş yapmaya karar veriyorlar ve "Ödenmeyecek! Ödemiyoruz! Her şey bedava" diyerek süpermarketteki yiyeceklere el koyuyorlar.
Polis tarafından kuşatılan bir mahalle, kovalayan polisler, kaçan insanlar, aranan evler, saklanmaya çalışılan yiyecekler. Sistemi eleştiren fakat aynı zamanda sistemin kurallarını savunan bir koca karşısında, kalkıştığı eylemi savunabilmek için türlü oyunlara girişen bir kadın ve soluksuz bir kovalamaca...

9 Aralık 2023 Cumartesi – 20:00

Bilet Al

 

 

Seviyorsan Git Ayrıl Bence

Tür: Tiyatro

"Boşanmak üzere olan bir çiftin son buluşmasında neler yaşanabilir? Ya bu son buluşulan yer aslında ilk buluşulan yer ise? Geçmişi masaya yatırmayı düşünen Ayhan ve Özlem çifti Krizantem çay bahçesinin masasını seçince ortaya eğlenceli bir sonuç çıkar mı?
Her aşk biraz Komiktir, Arabesk Müzikali, Kadın Kafası ve Emlakçıyı Beklerken oyunlarının yazarı İrfan Kangı dan bu kez boşanmayı düşünen çiftlerin gerçekte nasıl davranması gerektiğini eğlenceli bir dille anlatan tek perdelik bir komedi oyunu olan “Seviyorsan Git Ayrıl Bence” hepimizin bir şekilde şahit olduğu aile içi uyuşmazlıkları sahneye taşıyor.
Tüm bu hesaplaşma içinde adeta seyircinin tarafsız bir hakem gibi temsilini yapan eğlenceli bir garsonun da olaylara dahil olması ile 1saat 15 dakikalık eğlenceli bir oyun sizleri bekliyor.

11 Aralık 2023 Pazartesi – 20:00

Bilet Al

 

 

Kötü Bir Gün  

Tür: Kara Komedi

'Kötü Bir Gün'; sınıf çatışması, otorite, özgürlük arayışı, rahatsızlıklarımız ve toplumsal kodlarımız üzerine sinir bozucu bir kara komedi.

Eşinden boşandıktan sonra, dededen kalma apartmana taşınmak zorunda kalan psikolog Erdem, hiç uğramadığı bu dört katlı küçük apartmanda sadece apartman görevlisi Yakup’un kaldığını fark eder. Taşındığının ertesi günü onu ziyarete gelen Yakup, üst katta yaşayan son kiracının da birkaç gün önce intihar ettiğini haber verir ve ayrılır. Ama hemen ardından bambaşka birisi gibi geri gelir. Erdem bir psikolog gözüyle Yakup’un garip davrandığını fark etse de işin çok daha ciddi olduğunu anlaması zaman alır. Şimdi iki adam bu dairede bir şekilde sıkışıp kalmışlardır ve aralarında apartmanın karanlık tarihiyle ilgili sinir bozucu bir yüzleşme başlar.

Süre: 80 dakika

 14 Aralık 2023 Perşembe – 20:00

Bilet Al

 

 

Rigoletto

Tür: Opera

Rigoletto - Samsun DOB

9 Aralık 2023 Cumartesi – 20:00

Bilet Al

 

 

Carmen

Tür: Bale

İspanya'nın Sevilla kentinde bir tütün fabrikasında çalışan Carmen, güzelliği ile tüm erkekleri etkilemekte; kural tanımaz tavırlarıyla öne çıkmaktadır... Aşk ve sevda konularında savunmasız ve tecrübesiz asker Don Jose, kurallara bağlı biri olarak, nişanlısı Micaela ile evlenerek mutlu olmak hayaliyle yaşarken, Carmen'in cazibesine kayıtsız kalamaz, ona tutulur; kuralları hiçe sayarak sevgilisi uğruna her türlü yasa dışı davranışı sergilemekten kaçınmaz. Ancak Carmen kısa sürede Don Jose'den sıkılır; boğa güreşçisi Escamillo'yu sevmektedir artık... Bu durum onun ölümünü hazırlamakta olduğu halde, davranışlarını inadına pervasızca sürdürür…
Librettosu, Romantizm akımını kullanan Fransız yazar Prosper Mérimée’nin İspanya gezisinden yola çıkarak yazdığı Carmen isimli romandan uyarlanan ve Georges Bizet’nin aslında opera için bestelediği, İspanya’nın Sevilla kentindeki bir tütün fabrikasında çalışmakta olan asi güzel Carmen’in Don Jose ve Escamillo ile yaşadığı gelgitli ve kural tanımaz aşk ilişkisini anlatan “Carmen” eseri, bu sezon da muhteşem müziği ve sahneyi dolduran görselliğiyle izleyicilerin karşısında olacak.

13 Aralık 2023 Çarşamba – 20:00

Bilet Al

 

 

Türk Besteciler ve Şarkıları Konseri

Tür: Konser  

Türk Besteciler ve Şarkıları Konseri - Samsun DOB

15 Aralık 2023 Cuma – 20:00

Bilet Al

 

 

Deniz Alnıtemiz Stand-up

Tür: Stand-Up  

Spotify'daki podcasti sizin gününüz nasıl geçti ve youtube için yaptığı Kısmet Şov ve Yeni Format gibi içeriklerden tanınan, Türkiye'de yeni nesil stand-up denince ilk akla gelen isimlerden olan 

Deniz Alnıtemiz tek kişilik gösterisi ile Samsun'da, COOL Sahne'de.

12 Aralık 2023 Salı – 21:00

Bilet Al

 

 

Serkan Altuniğne  

Tür: Stand-up

Kendi kendine konuştuğu ama çizmeye üşendiği için direkt anlatmaya karar verdiği Stand-Up’ı ile Serkan Altuniğne 14 Aralık Perşembe 21.00’de Samsun'da, Cool Sahne'de.

14 Aralık 2023 Perşembe – 21:00

Bilet Al

 

 

Eski Fotoğraflar

Tür: Tiyatro

Edebiyat dünyamızın kaybettiği değerli yazar Dinçer Sümer’i anmak ve onun ölümsüz eseri “Eski Fotoğraflar”ı sahneye taşımak amacıyla gerçekleştirilen bu özel oyun, seyircilere unutulmaz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.

12 Aralık 2023 Salı – 20:00

Bilet Al

 

 

Sinemalar…

 

Dilek

Tür: Animasyon

Fantastik bir ülke olan Rosas’ta geçen filmde keskin zekalı idealist Asha, dileğini o kadar güçlü bir şekilde diler ki, dileği evrene ait bir güç olan sonsuz enerji küresi Star tarafından yanıtlanır. Asha ve Yıldız, Rosas’ın hükümdarı Kral Magnifico’yla çetin bir mücadele içine girer ve toplumu kurtarmak için omuz omuza çalışır. ‘Dilek’, cesur birinin iradesi yıldızların sihrine bağlandığında mucizelerin olabileceğini kanıtlar.

Yönetmen: Chris Buck, Fawn Veerasunthorn

Bilet Al

 

 

Ölümlü Dünya 2  

Tür: Komedi

Ölümlü Dünya 2'de, kanun kaçağı olarak hayatlarına devam eden Mermer ailesi, örgütün eline düşen Zafer’i kurtarmak için bu kez bile isteye arı kovanına çomak sokar ve son bir vurgun yapmaya kalkışır. Artık birer kanun kaçağı olarak yaşayan Mermer ailesinin her bir üyesi kendi sorunlarında boğulmuştur. Serhan, karnı burnunda Begüm’ü yeni hayat tarzlarına alıştırmakta zorlanırken Serbest, hayatında bir kadının eksikliğini fark etmiştir. Gazanfer ise, maskesi düşen ailesini örgüte karşı bir arada tutmak için çabalamaktadır. Zafer’in örgütün eline düşmesi ise her şeyi tepetaklak eder. Oğluna kavuşmak isteyen Gazanfer, eski bir dostundan yardım ister. Bu sefer evlatlarını geri almak için son bir vurgun yapmaya kalkışacak olan Mermer ailesi, bile isteye arı kovanına çomak sokmaktadır.

Yönetmen: Ali Atay
Oyuncular: Doğu Demirkol, Ahmet Mümtaz Taylan, Giray Altınok, Alper Kul, Feyyaz Yiğit

Bilet Al

Bilet Al

 

 

Kötülük Diye Bir Şey Yok

Tür: Dram

Ataları kuşaklar boyu doğanın düzeni ve döngüleriyle uyum ve sükûnet içinde yaşamlarını sürdüren Takumi, evlerine yakın bir arazide bir “glamping” tesisinin kurulacağını öğrenir. Yakındaki kentten bunalanların kaçacakları bir yer olarak sunulsa da bu mekânın hem kasabanın su kaynaklarını etkileyeceği hem de bölgenin ekolojik dengesini bozacağı ortaya çıkar.

Yönetmen: Ryûsuke Hamaguchi
Oyuncular: Ryûji Kosaka, Ryô Omika

Bilet Al

 

 

Nasreddin Hoca 2: Dinozorlar Çağı

Tür: Animasyon

Nasreddin Hoca ve çocuklar, şehirlerine gelen bir dinozor araştırma ekibinin keşiflerini öğrenir. Ekip üyesi Selim, kötü niyetli kişilerden kaçarken yanlışlıkla dinozor çağına yolculuk eder. Cemil ve çocuklar, kalan dinozor yumurtasını bulurlar ve içinden çıkan bebek T-Rex ile kalmışlardır. Onu korumak ve Selim'i kurtarmak zorundadırlar. Nasreddin Hoca'nın rehberliğinde, Selim'i bulmak ve T-Rex'i kendi zamanına geri götürmek için tehlikeli ve eğlenceli bir maceraya atılırlar.

Yönetmen: Naser Maratibavil

Bilet Al

Bilet Al

 

 

Napolyon  

Tür: Aksiyon

Ridley Scott ile Joaquin Phoenix'i yeniden bir araya getiren film, Fransız İhtilâli sonrası çalkantılı günler yaşayan Fransa'da Napolyon'un imparatorluğa kadar yükselişini odağına alırken, Bonaparte'ın eşi Josephine ile yaşadığı evliliği de gözler önüne seriyor. Bonapart, tek gerçek aşkı Josephine ile olan bağımlılık yaratan, değişken ilişkisinin prizmasından geçerek iktidara gelmek için amansız bir yolculuğa çıkar. Şimdiye kadar çekilmiş en dinamik savaş sekanslarından biri olan bu yolculukta Bonapart, aynı zamanda başkalarına karşı başarılı askeri ve politik taktiklerini sergiler.

Yönetmen: Ridley Scott
Oyuncular: Joaquin Phoenix, Vanessa Kirby, Ludivine Sagnier

Bilet Al

 

 

Maşa ile Kocaayı: Sonsuz Eğlence

Tür: Animasyon

Film, Maşa ile Koca Ayı'nın bir düğünden yılbaşı tatiline uzanan maceralarını anlatıyor. Koca Ayı uzun yıllardan sonra ilk kez konforlu evinden ayrılır ve hayalini kurduğu hedefine ulaşmak için kendisini büyük bir şehrin sosyal yaşamının merkezinde bulur. Şimdi o bir düğün fotoğrafçısı ve Maşa ise onun asistanı! Elveda, ciddi törenler! Sonrası mı? Yeni yıla sayılı günler kala yılda yalnızca bir kez bir araya gelen, Oniki Ay adlı doğanın büyülü koruyucularıyla tanışabilirsiniz. Koca Ayı ve diğer orman sakinleri unutulmaz bir tatile hazırlanırken Maşa, Buzların Lordu küçük Ocak ile tanışır.

Yönetmen: Artem Naumov, Vasiko Bedoshvili

Bilet Al

 

 

Aybüke: Öğretmen Oldum Ben

Tür: Dram

Aybüke: Öğretmen Oldum Ben, 9 Haziran 2017’de Batman’ın Kozluk ilçesinde teröristlerin hain saldırısı sonucu şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın’ın hayat hikayesini konu ediyor.

Yönetmen: Murat Onbul
Oyuncular: Zeynep Kankonde, Engin Hepileri, Cansel Elçin, Turgay Tanülkü, Murat Han

Bilet Al

Bilet Al

 

 

 

Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı  

Tür: Aksiyon

2012 yılından bu yana tüm dünyada büyük yankı uyandıran ve sinema sektörünün en başarılı filmlerinden Açlık Oyunları serisinin son filmi 17 Kasım’da dünyayla aynı anda ülkemizde vizyona girecek. Tüm zamanların en çok satan romanından beyaz perdeye uyarlanan "Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı" bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen yerde yıkıntılar arasında yaşayan Panem ulusunun doğuşunu, Capitol'ün sakladığı sırları ve hayatta kalmak için umutla savaşan kahramanların hikayesini konu alıyor. Filmde Coriolanus Snow'un gençligini Tom Blyth, Lucy Gray Baird" Rachel Zegler, Casca Highbottom karakterini ise usta oyuncu Peter Dinklage canlandırıyor.

Formun Üstü

Yönetmen: Francis Lawrence
Oyuncular: Tom Blyth, Rachel Zegler, Viola Davis

Bilet Al

 

 

Başka Bir Hayatta

Tür: Dram

Film, hayatları farklı yönlere giden iki yakın çocukluk arkadaşı Nora ve Hae Sung'un, yıllar sonra yeniden bir araya gelmelerini konu ediniyor.

Yönetmen: Celine Song
Oyuncular: John Magaro, Teo Yoo, Greta Lee

Bilet Al

 

 

Jeanne du Barry  

Tür: Biyografi

Jeanne Vaubernier, sınıf atlamaya kararlı işçi sınıfından bir kadındır. Fakir hayatından kurtulmak için çekiciliğini kullanmaktan çekinmez. Sevgilisi Kont du Barry, Jeanne’ın çekiciliğinden faydalanarak zenginleşmiştir. Aynı zaman Richelieu Dükü’nün yardımıyla Jeanne’ı kral ile tanıştırmak için bir toplantı organize eder. Ancak bu tanışma beklentilerin de ötesine geçer; Louis XV ve Jeanne ilk görüşte aşık olur. Kral, Jeanne ile hayatı yeniden keşfeder ve onsuz yaşayamayacağına karar verir. Skandal patlar. Kimse sarayda sokaklardan gelen bir kadını istememektedir.

Yönetmen: Maiwenn.

Bilet Al

 

 

Viyana Operası Sahne Arkası  

Tür: Belgesel

Bu film bizi dünyaca ünlü Viyana Devlet Operası'nın büyülü olaylarının perde arkasına götürüyor.

Yönetmen: Stephanus Domanig
Oyuncular: Marco Armiliato, Simon Keenlyside, Elina Garanca

Bilet Al

 

 

 

Haile 2: Var mı? Yok mu?  

Tür: Korku

Bu evin içindeki her çatlaktan yatırın laneti fısıldıyor, onun soğuk nefesi ziyaretçileri sonsuz bir kabusa hapsediyor. Günahların ağırlığı altında ezilen ruhları yavaş yavaş parçalıyor. Her oda geçmişteki hataların yankılandığı kirli bir ayna. Burada zaman karanlığın duvarları arasında esir olmuş, kabus asla bitmiyor. Burası ziyaretçilerin günahlarıyla dolu bir cehennem, hiçbir çıkış yok.

Yönetmen: Alper Mestçi
Oyuncular: Ömer Gecü, Betigül Ceylan, Gülşah Aydın

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

 

 

Murat Göğebakan: Kalbim Yaralı  

Tür: Dram

Film, ünlü müzisyen Murat Göğebakan’ın zorluklarla dolu hayat hikâyesini konu ediniyor. Zorlu koşullarda süren hayatında yokluktan başlayıp şöhret basamaklarını adım adım çıkan Murat Göğebakan, bir yanda sağlık sorunlarıyla mücadele ederken diğer yanda kendisine yapılan ihanetle yüzleşmesi ağır bir darbe almasına neden olur.

Yönetmen: Ali Ayyıldız
Oyuncular: Tuvana Türkay, Burak Sevinç, Hande Soral

Bilet Al

Bilet Al

 

 

Sessiz Gece  

Tür: Aksiyon

Sessiz Gece, oğlunun ölümünün sorumlularından intikam almak için suç dolu bir dünyaya adım atan acılı bir babanın hikayesini konu ediyor.

Yönetmen: John Woo
Oyuncular: Joel Kinnaman, Catalina Sandino Moreno, Kid Cudi

Bilet Al

 

 

Arap Kadri ve Tarzan  

Tür: Komedi

Usta karikatürist Tekin Aral’ın Üsküdarlı Arap Yaşar’dan esinlendiği Arap Kadri’nin en önemli özelliği özgürlüğüne son derece düşkün olmasıdır. Ormanda yaşar, pek kural tanımaz. Ormanda ise, Tarzan’ın kurduğu bir düzen vardır. Aslında şehir hayatına uyum sağlayamayan Arap Kadri, ormana gelince de düzenli yaşamaya çalışan canlıları görünce, bu düzene çomak sokar. Tarzan ile aralarındaki çatışmanın en temel sebebi de buradan kaynaklanır.

Yönetmen: Emre Kavuk
Oyuncular: Ahmet Mümtaz Taylan, Necip Memili, Zeynep Çamcı

Bilet Al

 

 

Kediler Müzede

Tür: Animasyon

Hikâyemiz Vincent adlı uysal bir kedinin yaşadığı adadaki şatoyu sel basmasıyla başlar. Şatoyu sel basınca Vincent adada yaşayan küçük bir kemirgen olan akıllı fare Maurice tarafından kurtarılır. Fare Maurice ve kedi Vincent antik ve eski bir piyano içine saklanır, piyano selin etkisiyle denize açılmıştır. Denizde akıntıyla ilerleyen antika piyano bir grup denizci tarafından bulunarak müzeye teslim edilir. Piyano içine saklanmış olan Vincent ve Maurice kendilerini dünyanın en ünlü yapıtların ve tabloların bulunduğu kocaman bir müzede bulurlar. Vincent burada kendilerine müzenin koruyucuları diyen bir grup kediyle karşılaşır. Bu kediler müzedeki tabloların ve eserlerin kemirgenler tarafından yenmesini engellemeye çalışıp korumaktadırlar. İşin kötü yanı fare Maurice eski tabloları kemirmeye bayılmaktadır. Vincent müzenin koruyucu kedilerinin dostluğunu ve güvenini kazanıp arkadaşlık kurabilmeyi düşlerken diğer taraftan da hayatını kurtaran fare Maurice’i de kedi grubundan gizlemeye çalışmalıdır. Her şey Dünya’nın en önemli başyapıtlarından biri olan Mona Lisa tablosunun müzeye getirilmesiyle karmakarışık bir hal alır. Böyle bir sanat eserini çiğneyip, kemirmek müzede yaşayan tüm fare ve kemirgenlerin en büyük hayalidir. Ama asıl tehlike Mona Lisa’yı çalmak için gelen hırsızlardır. Vincent cesaretini toplayıp Leonardo Da Vinci’nin şaheseri olan Mona Lisa tablosunun çalınmasını engellemeli ve müzenin namını koruyabilmelidir.

Yönetmen: Vasiliy Rovenskiy

Bilet Al

 

 

Nefes – Yer Eksi İki  

Tür: Dram

1993 yılında Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde geçen Nefes Yer Eksi İki, farklı dönemlerde yaşanmış birçok gerçek hikayeyi bir araya getiriyor ve üç farklı karakterin kesişen öykülerini anlatıyor.

Yönetmen: Ozan Uzunoğlu
Oyuncular: Şahin Kendirci, Murat Yıldırım, İlker Aksum

Bilet Al

 

 

Wonka  

Tür: Macera

Roald Dahl imzalı tüm zamanların en çok satan çocuk kitaplarından biri olan Charlie'nin Çikolata Fabrikası'nın ikonik karakterini merkezine alan film, mucit ve çikolata üreticisi Willy Wonka'nın gençliğine odaklanıyor.

Yönetmen: Paul King
Oyuncular: Olivia Colman, Rowan Atkinson, Timothée Chalamet

Bilet Al

 

0 Yorum

Yorum Yap