SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 05:04
Samsun'da Bu Hafta Görseli
ETKİNLİKLER

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Etkinlikler...

 

Palto

Tür: Tiyatro

Gogol’ün romanından uyarlanan “Palto” 9. sezonunda KSamsunlu izleyicilerle buluşuyor.
“Var olmak için bir metaya sahip olma isteğimiz hiç bitmeyecek hatta daha da artacak gibi. Oysa beni mutlu eden şey kendim olmalı! Göründüğüm gibi değil de, olduğum gibi olmam. Evimizde 20 tane tişörtümüz varken ertesi gün yeni bir tane tişörtle eve geliyorsak, bir sorun yok mu sizce de? - Var!"Şükrü Veysel Alankaya
“Hepimiz Gogol’ün Paltosundan çıktık.”Dostoyevski
“Kahkahayla Gözyaşı Arasındaki Sosyal Sınıf Çelişkisi ve Aşk” alt başlıklı oyun, Nikolay V. Gogol’ün “Palto” öyküsünden oyunlaştırılmıştır. Yaşadığı dönemin Rusya’sının soğuğunu, kötülüklerini, çarpıklıklarını, gülünç durumlarını sergileyen Gogol’ün, olanca özverisiyle edindiği paltosunu çaldıran küçük bir memurun (Akakiy Akakiyeviç’in) üzüntüden ölmesini anlatan “Palto”su..."Bir Palto, biliyorum size delice gelecek ama hava o kadar soğuktu ki, soğuk ciğerimi bile donduruyordu... Raton, kaston, ayı, kedi, tilki, sonra hermin, bütün bu derileri insanlar kendi derilerinin üstüne koyuyorlar. Gerekli olmayan bir şeye sahip olmak. Çok güzel! Aferin! Ama ne güzeldir onlara dokunmak, okşamak, yumuşacık..."

13 Kasım 2023 Pazartesi – 20:00

Bilet Al

 

 

Plastik Aşklar

Tür: Tiyatro

Usta oyuncu Oya Başar’ın ve başarılı oyuncu Ebru Kural’ın muhteşem performansı ile, kendinizden çok şey bulacağınız bir kahkaha tufanına hazır olun. Plastik Aşklar Samsun'da…
Bizden, bizim içimizden sımsıcak bir komedi…
Kendinizle ne kadar barışıksınız ya da küs?…Hiç düştünüz mü içinizdeki terk edilişin tuzağına?
Plastik Aşklar, tıpkı yaşadığımız zamandaki aşklar gibi… bu yapaylıkla dalga geçebildiniz mi? Gittiğiniz her ortamda, hayatın en ortasında yüzünüze iliştirdiğiniz bir Mona Lisa gülüşüyle sıyrılabildiniz mi tüm olumsuzluklardan, aşktan, sevdadan? Bir tarafta eğitimli, kültürlü, hayatla eğlenebilen, avam ama bir o kadarda alaturka bir kadın, diğer tarafta çekingen, kendini savunmaktan korkan, geleneklerden bihaber saf bir kadın…Mayıs ayı, Hıdırellez günü, doğa uyanmaya baharı getirmeye hazırdır. Farklı geçmişlerden, farklı serüvenlerden gelen bu iki kadın kendi baharlarını, karşılaştıkları bu gecede acaba neye evirecekler. Ödüllü komedi oyunu ''Plastik Aşklar'' seyirciye unutamayacağı dakikalar vadediyor. 

14 Kasım 2023 Salı – 20:00

Bilet Al

 

 

Ahmet Aslan Solo Konser

 Tür: Konser

Anadolu müziğini batı enstrümanlarıyla birlikte kullanan Ahmet Aslan, müzikseverlerle buluşuyor.

1971 yılında Dersim’de dünyaya gelen Ahmet Aslan, 1993 - 1996 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Konservatuarı'nda eğitim gördü. 1996'dan beri Almanya'da yaşamını sürdüren Aslan’ın, 2003 yılında “Va u Waxt (Rüzgar ve Zaman)” adlı ilk solo albümü yayınlanmıştır. İlk albümüyle çok dikkat çeken müzisyen, bu albümün ardından 2008 yılında “Veyve Milaketu (Meleklerin Dansı)” isimli yeni albümünü dinleyecilerine sunmuştur. 2008-2012 yılları arasında Dünya Müziği üzerine eğitim görmüştür.

Bu eğitimini Codarts University for the Arts (Rotterdam Dünya Müzik Akademisi) adlı okulda, lisans düzeyinde tamamlamıştır. Eğitim gördüğü zaman aralığında Klasik Gitar ve Bağlama (DI-TAR - Gitar-Saz) kombinasyonu ile kendi kaynaklarından oluşan bir enstrüman icra etmiştir. Bu enstrümanın oluşum aşamasında öncelikle birçok farklı grafik tasarımı ile yola çıkıp daha sonra prototipler deneyen Aslan, öğretmenleri (Martin Greve, Paco Pena) ve diğer müzisyenler (Carlo Domeniconi, Antonis Anissegos) ile yaptığı görüşmelerden sonra, enstrüman yapımcısı Süleyman Aslan (Dutar Saz Evi) ile birlikte bu enstrümanın ilk örneğini çalışarak,  “deneysel” olarak nitelendirilen Di-Tar’ı  telli müzik aletleri arasına kazandırmıştır. Yeni enstrümanı ile stüdyoya giren sanatçı, 2015 yılında yayınladığı Na-Mükemmel (Imperfect) adlı albümüyle, yeni enstrümanın getirdiği özgün tarz ile eserlerini dinleyicileriyle paylaştı. Bu albümüyle büyük yankı uyandıran Aslan, bu süreçle beraber hem farklı tarzdaki önemli müzik insanları ile hem de solo performanslarıyla birçok single yayınladı. Son olarak 2019 yılında çıkardığı Dornağe Budelay (Budala Aurası) isimli albümünün ardından halen günümüzde halk ezgilerini kendine has “deneysel” tarzıyla yorumlamaya devam ediyor.

15 Kasım 2023 Çarşamba – 20:00

Bilet Al

 

 

Bir Tahtımız Eksik

Tür: Tiyatro

Dış İşleri Bakanlığında bugün çok çok uzun bir gece yaşanır. Başbakan kavga ettiği tüm ülkelerin yolladığı hediyeleri yaktırmak ister. Temizlikçilik yapan Kahramanlarımız Muhsin ve Rüya koskocaman hangarı bir tiyatro sahnesine çevirir ve komik ama ders veren gerçek oyun başlar.

15 Kasım 2023 Çarşamba – 20:00

Bilet Al

 

 

Stabil 

Tür: Konser

Stabil, 17 Kasım'da JJ Pub Samsun'da...

17 Kasım 2023 Cuma – 21:00

Bilet Al

 

 

Larla G. Stand-Up

Tür: Stand-Up

Sosyal medyada aynı isimle içerikler de üreten genç komedyen, "Paramparça Aşklar Avukatlar" ve "Sıkılmışlık" isimli gösterilerinden ilkinde; avukatlar ve avukatlık üzerine meseleleri ele alıyor.

11 Kasım 2023 Cumartesi – 20:30 / 22:30

Bilet Al

 

 

Güvercin 4’lü

Tür: Stand-Up  

Sansürsüz ve hayatın her yanından toplanmış tespit ve hikayeleri durum mizahı, kara mizah ve ironi gibi yolları kullanarak anlatan Güvercin Stand-Up gösteri süresi 105 dakikadır. 2 perdeden oluşur.

15 Kasım Çarşamba – 20:30 / 22:30

Bilet Al

 

 

Beni Hatırlayınız Konseri

Tür: Konser

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıl dönümüne özel, orkestra şefliğini Kıvanç Tepe’nin yaptığı “Son Veda Beni Hatırlayınız” konseri 10-11 Kasım 2023 tarihlerinde Samsun Atatürk Kültür Merkezi Aydın Gün Salonu’nda dinleyicisiyle buluşuyor.

10 Kasım 2023 Cuma – 20:00

Bilet Al

 

 

19 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası 2023

Tür: Spor

Samsun, Türk badmintonunun genç yeteneklerini ağırlamak için hazır. 19 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası, 11-15 Kasım 2023 tarihleri arasında İlkadım Okçuluk Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Bu büyüleyici şampiyona, Türkiye’nin dört bir yanından gelen genç badminton sporcularının yeteneklerini sergilediği, rekabetin kızıştığı ve dostlukların pekiştiği bir platform olacak.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen badminton sporcuları bu önemli şampiyonada mücadele edecek. Genç yetenekler, kendi yaş kategorilerinde şampiyon olma hedefiyle parkelerde ter dökecekler.

Şampiyona süresince, sporcular teknik becerilerini, hızlarını ve dayanıklılıklarını sergileme şansı bulacaklar.

Şampiyona sonunda kazananlar ödüllendirilecek, başarıları tescillenecek ve Türk badmintonunun geleceğini parlatacaklar.

19 Yaş Altı Türkiye Badminton Şampiyonası, badminton sporuna ilgi duyan herkes için muhteşem bir etkinlik sunuyor. İzleyiciler, genç sporcuların yeteneklerini yakından gözlemleyerek heyecan verici maçlara tanıklık edecekler.

11 Kasım Cumartesi – 15 Kasım Çarşamba 2023 / 10:00

Bilet Al

 

 

Anadolu Nefesi Beşlisi Del Mundo

Tür: Konser

Anadolu Nefesi Beşlisi, “Del Mundo” konseri ile muhteşem bir müzik deneyimi sunuyor. Dünya müziğinin büyülü yolculuğuna çıkarken, eşsiz enstrümanlar ve benzersiz sesleriyle dinleyicileri kendine hayran bırakacaklar.

Anadolu Nefesi Beşlisi, geleneksel Anadolu enstrümanlarını çağdaş dünya müziğiyle buluşturan bir topluluk. Bu özel konserde, farklı kültürlerin ezgilerini ve ritimlerini bir araya getirerek unutulmaz bir müzik deneyimi sunacaklar.

13 Kasım Pazartesi 2023 – 20:00

Bilet Al

 

 

Yalan Makinası

Tür: Tiyatro

Eli maşalı ve dolu dolu bir kişilik olan Nadya, bezgin ve unutkan kocası Boris’in maaşını sakladığı yeri hatırlaması için gazetede gördüğü bir ilan üzerine eve bir hipnozcu çağırır. Ancak, işler hiç de beklediği gibi gitmez ve ortalık iyice karışır! Vassily Sigarev’in kaleminden çıkan bu muhteşem komedi, izleyicileri kahkahalara boğacak.

14 Kasım Salı 2023 – 20:00

Bilet Al

 

 

Bir Napoli Akşamı Konseri

Tür: Konser

Bir Napoli Akşamı Konseri 16 Kasım 2023 Perşembe akşamı saat: 20.00’de Atatürk Kültür Merkezi’nde dinleyicisiyle buluşuyor.

Sahneye Koyan: Metin Bayram

Piyano: Anna Tarakanova

Mezzo Soprano: Polen Yağmur Arslan

Soprano: Fatma Hande Kocatürk

Tenorlar: Metin Bayram, Ulaş Kocatürk, Halil KaplanYunusemre Kemal Sönmez

Bas Bariton: Yağmur Oksayoğlu

Bariton: Yakov Shvetcov

16 Kasım Perşembe 2023 – 20:00

Bilet Al

 

 

 

Sinemalar...

 

Troller Hep Beraber

Tür: Animasyon

İki film boyunca süren gerçek dostluk, amansız flörtleşmeden sonra Poppy ve Branch artık resmen, nihayet, bir çiftler! Birbirlerine yakınlaştıkça Poppy, Branch’in gizli bir geçmişi olduğunu fark eder. Bir zamanlar dört erkek kardeşi Floyd, John Dory, Spruce ve Clay ile birlikte favori erkek müzik grubu fenomeni BroZone’daymış. Ama Branch’in kardeşi Flloyd, müzik yeteneklerinden dolayı bir çift kötü pop star karakteri - Velvet and Veneer— tarafından kaçırılınca Branch ve Poopy, diğer kardeşlerle yeniden bir araya gelmek ve Flloy’u pop kültür bilinmezliğinden bile daha kötü bir kaderden kurtarmak üzere korkunç ve duygusal bir yolculuğa çıkarlar.

Yönetmen: Walt Dohrn, Tim Heitz

Bilet Al

 

 

Aslan Hürkuş 3: Anka Adası

Tür: Animasyon

Anka bilimsel çalışmalar yapan Fikret adlı bir bilim adamıyla Ege Bölgesi’ndeki bir adada görevdedir. Yanında teknik işleri halleden, tesiste bir nevi otomasyon kolu olarak kullanılan on dördü küçük, biri büyük toplam on beş drone vardır. Anka ve Fikret’in yürüttüğü çalışmalar adaya bir gök taşının düşmesiyle alt üst olur. Gök taşının yaydığı manyetik alan sayesinde drone’lar canlanır ve tüm drone’lar Anka’ya karşı cephe alır. Drone’ların lideri Yusufçuk, Anka dahil tüm uçan araçları kendi emrine almak ister. Diğerlerine Anka’yı yakalaması için emir verir. Onlardan kaçarken hasar gören Anka’nın imdadına Aslan, Hürkuş, Mehmet, Eren ve Zeynep yetişir. Bir grup çocuğun, uçuk kaçık bir bilim adamının ve iki uçan aracın drone’ları durdurması için ilk başta iş birliği yapmayı öğrenmeleri gerekir.

Yönetmen: H. Sinan Güngor, Semih Turalı, Halil Öztürk

Bilet Al

 

 

Vatikan'ın Şifresi: Bir Temel Macerası

Tür: Komedi

Film, sevdiği kıza kavuşabilmek için arkadaşlarıyla birlikte imkansız bir görevin üstesinden gelmeye çalışan Temel'in hikâyesini anlatıyor.

Yönetmen: Okan Ege Ergüven

Oyuncular: Edanur Hancı, Reşat Hacıahmetoğlu, Ömür Arpacı

Bilet Al

 

 

The Marvels

Tür: Aksiyon

Nick Fury ile randevulaşmanın bolca yaşanacağı bu yılın sonuna doğru, 9 Kasım’da vizyona girecek olan filmde Carol Danvers yani Captain Marvel, despot Kree tarafından çalınan kimliğini geri kazanır ve Yüce Zeka’dan intikam alır. Ancak yaşanan beklenmedik bir olay sonucu Carol, dengesi bozulmuş bir dünyanın yükünü sırtlanır. Görevi gereği bir Kree devrimcisine bağlı anormal bir solucan deliğine gönderilmesi, hayatını tamamen değiştirecektir. Burada Carol’un güçleri, bir Jersey City hayranı olan Kamala Khan yani Ms. Marvel ve Carol’ın ayrı düştüğü yeğeni S. A. B. E. R astronotu olan Captain Monica Rambeau ile karışır. Bu sürpriz üçlü birlikte hareket ederek kainatı kurtarmaya çalışacaktır.

Yönetmen: Nia DaCosta
Oyuncular: Zawe Ashton, Samuel L. Jackson, Brie Larson

Bilet Al

 

 

Atatürk 1881 - 1919 (1. Film)

Tür: Biyografi

Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluk yıllarından Millî Mücadele'ye giden hikâyesi anlatılmaktadır.

Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin

Oyuncular: Songül Öden, Sarp Akkaya, Aras Bulut İynemli

Bilet Al

 

 

 

Freddy'nin Pizza Dükkanında Beş Gece

Tür: Korku

Film, sorunlu bir güvenlik görevlisinin Freddy Fazbear’ın Pizza Dükkanı’nda çalışmasını konu alıyor. Gecelerini işte geçiren güvenlik görevlisi Freddy’nin Pizza Dükkanı’ndaki gece vardiyasından sağ çıkmanın kolay olmayacağını anlar.

Yönetmen: Emma Tammi

Oyuncular: Piper Rubio, Josh Hutcherson, Elizabeth Lail

Bilet Al

 

 

Taylor Swift: The Eras Tour

Tür: Müzik

Kültürel fenomen beyaz perdede devam ediyor! Tarih yazan turnenin sinematik yorumu ile kendini nefes kesici bir konser filmi deneyimine bırak. İzlerken Taylor Swift Eras turnuvasının giysilerini ve bilekliklerini giymen önerilir!

Yönetmen: Sam Wrench

Oyuncular: Taylor Swift

Bilet Al

 

 

Çocuk ve Balıkçıl

Tür: Animasyon

Yılın en çok beklenen animasyon filmi, büyük usta Hayao Miyazaki’nin on yıl aradan sonra sinemaya muhteşem dönüşü… Toronto Film Festivali’nin açılış filmi olarak gösterilen Çocuk ve Balıkçıl, İkinci Dünya Savaşı sırasında geçiyor ve küçük Mahito’yu izliyor. Annesini kaybeden Mahito, alelacele babasının yanına taşraya taşınmak zorunda kalır. Burada terk edilmiş bir kulenin civarında oynar, gri bir balıkçıl kuşu sürekli karşısına çıkar. Kısa süre sonra hiçbir şeyin aslında göründüğü gibi olmadığını anlar. Büyümek ve yas tutmak hakkında derinlikli bu fantezi, Miyazaki’den beklediğimiz üzere muhteşem bir görsel dünya, olağanüstü renkler ve sürekli canlı tutulan gizemler içeriyor. Yedi yılda tamamlanan filmin tamamı 60 kişilik bir ekip tarafından elle çizildi.

Yönetmen: Hayao Miyazaki

Bilet Al

 

 

Çok Aşk

Tür: Komedi

Film, korsan film satıcısı Coşkun’un bir yandan aşkı Ayla’nın, diğer yandan sinema tutkusunun peşinden koşmasını konu ediniyor.

Yönetmen: Kıvanç Baruönü

Oyuncular: Barış Yıldız, Hasan Can Kaya, Büşra Pekin

Bilet Al

 

 

İbi: Doğu Ekspresi'nin Gizemi

Tür: Animasyon

Film, ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte Doğu Ekspresi ile Kars'a gitmek için yola çıkan İbi'nin, treni Bilinmez Diyar'a ışınlayan kötü bir masal kahramanına karşı arkadaşlarıyla birlikte verdiği mücadeleyi konu ediniyor. İbi, ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte Doğu Ekspresi'yle Kars’a seyahat ederken Baldiyar masallarının yazıldığı yer olan Masalaltı'ndan gelen, henüz masalı yazılmamış, ismi bile konulmamış gizemli bir masal kahramanının yapacağı kötülükleri engellemek, sevdiklerini korumak ve Doğu Ekspresi'nin Kars’a ulaşmasını sağlamak için geri dönüşü olmayan bir fedakârlık yapmak zorundadır.

Yönetmen: Sinan Ölmez

Bilet Al

 

 

Meksika Açmazı

Tür: Komedi

Mesut Süre, Fazlı Polat ve Anlatanadam’ın podcast olarak başlattığı mizah programı Meksika Açmazı'nın sinema uyarlaması olan film, aldıkları bir iş teklifi üzerine farklı motivasyonlarla Kapadokya’ya giden ekibin hikâyesini anlatıyor. Aldıkları bir iş teklifi üzerine farklı motivasyonlarla Kapadokya’ya giden Meksika Açmazı ekibi, ardı arkası kesilmeyen komik olayların içerisinde birbirleriyle olan ilişkilerini sorguladıkları birçok açmaza düşerler. Dostlukları aşk, para, kıskançlık ve entrikalarla sınanır.

Yönetmen: Alper Mestçi

Oyuncular: Fazlı Polat, Mesut Süre, Anlatanadam

Bilet Al

 

 

Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı

Tür: Aksiyon

2012 yılından bu yana tüm dünyada büyük yankı uyandıran ve sinema sektörünün en başarılı filmlerinden Açlık Oyunları serisinin son filmi 17 Kasım’da dünyayla aynı anda ülkemizde vizyona girecek. Tüm zamanların en çok satan romanından beyaz perdeye uyarlanan "Açlık Oyunları Kuşların ve Yılanların Şarkısı" bir zamanlar Kuzey Amerika olarak bilinen yerde yıkıntılar arasında yaşayan Panem ulusunun doğuşunu, Capitol'ün sakladığı sırları ve hayatta kalmak için umutla savaşan kahramanların hikayesini konu alıyor. Filmde Coriolanus Snow'un gençligini Tom Blyth, Lucy Gray Baird" Rachel Zegler, Casca Highbottom karakterini ise usta oyuncu Peter Dinklage canlandırıyor.

Yönetmen: Francis Lawrence

Oyuncular: Tom Blyth, Rachel Zegler, Viola Davis

0 Yorum

Yorum Yap