SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 06:03
Samsun'da Bu Hafta Görseli
ETKİNLİKLER

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Dolu Dolu Bir Hafta ...

 

 

Berfu & Eser Yenenler – Çift Terapisi

Tür: Tiyatro

Kadın erkek ilişkilerindeki problemler ortak mıdır yoksa her ilişki kendine mi özgüdür? Berfu Yenenler ve Eser Yenenler ilişkilerinde yaşadıkları problemleri çözmek için çift terapisine gitmeye gerek olup olmadığına seyirciyle birlikte karar verecek.

Erkekler kadınları delirmenin eşiğine nasıl getiriyor, kadınlar da geri kalmayıp karşı atakla erkekleri delirtiyor, ilişkiler çıkmaza giriyor, herkes kendinden bir şeyler buluyor ve olaylar gelişiyor.

Eğlence dolu bir sohbet, kahkaha dolu anlar, sinir krizlerinin gülme krizine döneceği dakikalar ve çok daha fazlası 3 Ekim'de Türkan Şoray Kültür Merkezinde olacak.

"Gösteri 75 dk. ve tek perdedir."

20 Ekim 2023 Cuma – 20:00

Bilet Al

 

 

 

Fahrenheit 451

Tür: Distopik Bilim-Kurgu

Arzulanan ve hayal edilen ütopik toplum modelinin anti-tezi niteliğindeki “distopya” kavramı; gelecekte ya da kurgusal bir evrende geçen, özgürlüğün reddedildiği, bunaltıcı ve baskıcı birideolojinin düzen adına yol açtığı korkuyu, acıyı, güvensizliği ve mutsuzluğu anlatır.

İnsan psikolojisinden başlayarak toplum düzenine yayılan bu denetlenemez kâbusta, kurtuluş mümkün olsa bile onu gerçekleştirmek her zaman mümkün müdür?‘Fahrenheit 451’; Bradbury’nin distopyası değil, açık seçik bizim dünyamızdır, kendi tarihimiz.
Zaman ise belirsiz değil, daima bu zamandır.

Şimdi sor kendine, kitap kağıtlarını tutuşturmayı sağlayan bir sıcaklık derecesi, düşünceyi ortadan kaldırmaya yeter mi?

21 Ekim 2023 Cumartesi – 20:00

Bilet Al

 

 

 

 

Özgür Turhan

Tür: Stand-Up

Kamusal Mizahın kurucusu Komedyen Özgür Turhan, hiciv dolu gösterisi ile seyirciyle buluşuyor.

21 Ekim 2023 Cumartesi – 20:30

Bilet Al

 

 

 

 

Gençlerle Türk Müziği Konseri

Tür: Konser

19 Mayıs Akşamları "Gençlerle Müzik"

20 Ekim 2023 Cuma – 20:00

Bilet Al

 

 

 

 

Dünyanın Eski Zamanlarında

Tür: Çocuk Oyunu

Eskilerden, çok eskilerden bir hikâye anlatacağız... Pertev Nail Boratav’dan Türk Halk Edebiyatının güzel örneklerinden olan tekerlemelerle bizden olanı anlatacağız sizlere. Kâh Meddah olup, kâh kukla olup  öyküler anlatacağız sizlere, dilimiz döndüğünce gücümüzün yettiğince…  Meddahın zekâsını ve kıvraklığını göreceğiz hep birlikte. Eski fakat bugüne çok şey söyleyen, değerini hiç kaybetmeyen bir hikâyeyle... Bazen hüzünlü, bazen de eğlenceli bir yolculuğa çıkacağız, eskimeyen zamanlara doğru...

24 Ekim 2023 Salı – 11:00 & 24 Ekim 2023 Salı – 14:00

25 Ekim 2023 Çarşamba – 11:00 & 25 Ekim 2023 Çarşamba – 14:00

Bilet Al

 

 

 

 

Fırat Esmer Stand-Up

Tür: Stand-Up

Fırat Esmer Karadeniz'in sisli dağlarında demlediği hikayesini bir Meddah gibi anlatıyor. Yıllardır Tiyatro metin yazarlığı ve yönetmenliği yapan Esmer, kendi hikayesiyle seyirci karşısına çıkıyor. Kah gülüyor, kah güldürüyor, düşünmeye fırsat vermeden yine güldürüyor.

25 Ekim 2023 Çarşamba – 20:00

Bilet Al

 

 

 

 

 

Kanlı Nigar Müzikali

Tür: Müzikal

Geleneksel Türk Tiyatromuzun en önemli figürlerinden biri olan Kanlı Nigar’ın acıklı, komik, müzikli, danslı serüveni anlatılıyor. Sadık Şendil’in yazdığı 2 perdelik seyirlik bir oyun olan Kanlı Nigar, Geleneksel Türk Tiyatrosunun pek çok unsurunu içerisinde barındırıp, Tiyatromuzun eski ustalarına bir selam gönderiyor.

Fakir bir ailenin kızı olan Nigar zengin şımarık bir ailenin yanına hizmetçi olarak verilmiştir. Evin beyinden kedisine kadar herkes ile birçok sorun yaşayan, birçok badirelere maruz kalan Nigar, neden Kanlı Nigar olmuştur? İşin özü bu aslında… Her ne kadar her şeyi yaşamışsa da bir şekilde buna dur demenin yolunu hep arıyor ve sonunda da kendi sistemini yazıyor Nigar. Kadının fendi erkeği yendi düşüncesinin dramatik bir işleme ile ön plana çıkartıldığı oyunda, Nigar, hayatın her yükünü en ağır şekilde taşımış olan bir kadın. Ama sonunda hayat ona taşımayı da öğretiyor.

2 Saat 30 dakika süren Kanlı Nigar, günümüze kadar en yalın haliyle gelen nadide eserlerden biridir.

26 Ekim 2023 Perşembe – 20:00

Bilet Al

 

 

 

 

 

Kalt’ın Podcast’i

Tür: Komedi

Ozan Akyol ve Erman Çağlar uçsuz bucaksız anlam denizinde akıntılara kapılmamak için harf, kelime ve tümcelerden yapılmış dubalara sıkı sıkı sarılıyor, arada bir kıyıya doğru bakıp "Kimse eşyalarımızı elliyor mu?" diye kontrol ediyor.

26 Ekim 2023 Perşembe – 21:00

Bilet Al

 

 

 

 

Arabesk Gecesi

Tür: Müzik Dinletisi

Klarnet: Bayram Karagül
Kanun: Hamza Yarar
Klayve: Mesut Ayran
Ritim: Afkan Haydar Düzgider
Keman: Muhammet Evran

26 Ekim 2023 Perşembe – 20:00

Bilet Al

 

 

 

 

Baturay Özdemir Stand-up Gösterisi

Tür: Stand-Up

17 yaşındayken stand – up’a başlayan ve yeni nesil komedyenlerin en tecrübelisi Baturay Özdemir stand-up gösterisiyle Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde seyircisiyle buluşuyor.

26 Ekim 2023 Perşembe – 20:30

Bilet Al

 

 

 

 

Komşu Köyün Delisi

TÜR: Tiyatro

18 kişilik dev kadrosuyla Komşu Köyün Delisi Seyirciyle Buluşuyor.

‘’Delisi olmayan bir köy olan Çavuldur Köyünde muhtar seçimleri yaklaşmaktadır. Yıllardır köyün Muhtarı olan Muhtar Halis Ağa, bu seçimde her şeye muhalif olan Tahir’in ve seçimlerde kendisine rakip olan Tırmıkçı Hüseyin Ağa’nın kendisine yine muhalif olacağını sezer ve nitekim öyledir. Muhtar, bunun üzerine bir icraat yapıp oyları toplamak ister. Ve tüm köylerin bir delisi olduğunu düşünüp gazeteye’’ Köyümüze Akıllı Bir Deli Aranıyor ‘’ diye ilan bastırır. Psikoloji bölümünde okuyan Tolga ise bu ilanı görür ve üniversite bitirme tezine mükemmel bir konu olacağını düşünüp başvurur ve böylece Deli Hamdi karakterini oluşturur. Köy halkı ise Deli Hamdi’nin etrafında dönmeye başlar.”
Entrikaların birbiri ardına yaşandığı oyunda çoğunlukla gülmekten kırılırken, aynı zamanda da felsefe, psikoloji üzerine derin düşüncelere sürükleniliyor… Toplumda kabul görmeyen karakterlerin aslında kendi içlerinde mevcut olan ve bastırdıkları deli ruhlarını, kişilerin kendi içe bakış yöntemi ile açığa vurdukları oyunda yazar bizlere her akıllının biraz deli, her delinin ise biraz akıllı olduğunu anlatıyor.

26 Ekim 2023 Perşembe – 20:00

Bilet Al

 

 

 

 

Antigone

Tür: Tiyatro

Sophokles’in binlerce yıl önce kaleme aldığı aynı adlı oyunundan uyarlanan “Antigone” tiyatro oyunu seyircisiyle buluşuyor.

İnsanlığın tüm kadim deneyimleri tarihe gömülürken yine de çözülmeyen, kaybolmayan çelişkilerimizi sahneye getiren “Antigone”, dünden bugünü tartışıyor.

Bir tarafta krallık yasaları. Bir tarafta kardeşini inancına göre gömmek isteyen bir kadın.
Herkes haklı olabilir mi?
Herkes haklı olduğunda kaos önlenebilir mi?

55 dakika sürecek olan tiyatro oyununda yaş sınırı +13 olarak belirlenmiştir.

24 Ekim 2023 Salı – 20:0

Bilet Al

 

 

Yılport Samsunsporumuz – Rams Başakşehir FK

Tür: Futbol

Yılport Samsunspor’umuz 2023-2024 sezonu Trendyol Süper Lig’de kendi evinde Rams Başakşehir FK ile karşılaşıyor. Samsun 19 Mayıs Stadyumu’nda gerçekleşecek müsabaka 19:00’da başlayacak.

Maç biletleri 17 Ekim saat 11.00’den itibaren satışta!

22 Ekim 2023 Pazar – 19:00

Bilet Al

 

SİNEMALAR ...

 

TESTERE X

Tür: Korku

John Kramer (Tobin Bell) geri dönüyor! TESTERE serisinin şimdiye kadarki en rahatsız edici filmi, Jigsaw’un bugüne kadar anlatılmayan en kişisel hikâyesini anlatıyor. Serinin 1. ve 2. filminin arasında yaşananları konu alan filmde hasta ve umutsuz John, deneysel ve çok riskli bir ameliyat için Meksika’ya doğru yola çıkar. Oysa kanser hastalığının tedavisi için girdiği bu ameliyat tamamen düzmecedir, en savunmasız anında dolandırılmıştır. Meşhur seri katil, yepyeni amacıyla en iyi yaptığı işe geri döner: Kendisini dolandıran sahtekârları benzersiz, delice ve usta işi tuzaklarıyla sınamaya.

Yönetmen: Kevin Greutert

Oyuncular: Synnove Macody Lund, Shawnee Smith, Tobin Bell

Bilet Al

 

 

 

 

İbi: Doğu Ekspresi’nin Gizemi

Tür: Animasyon

Film, ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte Doğu Ekspresi ile Kars'a gitmek için yola çıkan İbi'nin, treni Bilinmez Diyar'a ışınlayan kötü bir masal kahramanına karşı arkadaşlarıyla birlikte verdiği mücadeleyi konu ediniyor. İbi, ailesi ve arkadaşlarıyla birlikte Doğu Ekspresi'yle Kars’a seyahat ederken Baldiyar masallarının yazıldığı yer olan Masalaltı'ndan gelen, henüz masalı yazılmamış, ismi bile konulmamış gizemli bir masal kahramanının yapacağı kötülükleri engellemek, sevdiklerini korumak ve Doğu Ekspresi'nin Kars’a ulaşmasını sağlamak için geri dönüşü olmayan bir fedakârlık yapmak zorundadır.

Yönetmen: Sinan Ölmez

Bilet Al

 

 

 

 

Dolunay Katilleri

Tür: Suç

Film, 1920'lerde Oklahoma'da yaşadıkları bölgede petrol çıkmasıyla mensupları birer birer öldürülen Osage yerli halkını ve o dönem hâlâ iptidai hâlde olan FBI'ın bu dava için sürdürdüğü soruşturmayı konu ediniyor. 20. yüzyılın başında petrol, bir gecede dünyanın en zengin insanları olan Osage Halkı’na servet kazandırmıştır. Bu Amerikan yerlilerinin zenginliği Osage parasını mümkün olduğunca manipüle eden, gasp eden ve çalan beyaz tüccarları, cinayete başvurmadan önce, hemen cezbetmiştir.

Yönetmen: Martin Scorsese

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Robert De Niro, Lily Gladstone

Bilet Al

 

 

 

 

Her Şey Aşk İçin

Tür: Komedi

Sedef ve Alper aşklarının taçlandırmak üzerelerdir. Alper ve ailesi Sedef’i istemeye giderler. Sedef’in dedesi Emekli Albay İskender, Alper’in askerliğini bedelli yaptığını öğrenince bu evliliğe rıza göstermez. Şimdi ortada çözülmesi gereken büyük bir problem vardır. İskender bu evliliğe tek bir şart ile izin verir. O da Alper’i kendisinin çiftliğinde 30 günlük bir askeri eğitime tabii tutmak. Alper bu teklifi kabul eder ancak bu sandığından çok daha zor durumlarla karşılaşacağından haberi yoktur. İskender, en ağır askeri eğitimi uygular. Alper isyanlar içerisinde İskender’in verdiği eğitimleri yapar. Alper, eğitim sırasında İskender’in vasiyetini bulur. Artık Alper için durumu tersine çevirme fırsatı doğar. Ancak ortada yarım kalan bir aşk ve giderek hafızasını kaybeden bir adam vardır. İskender Alzheimer’dır ve Alper vasiyeti İskender ölmeden yerine getirmek için beraber yola çıkarlar.

Yönetmen: Ahmet Kapucu

Oyuncular: Gizem Sevim, Safa Sarı, Zafer Algöz

Bilet Al

 

 

 

 

Çözümler Kitabı

Tür: Dram

Yapımcıları ile yaşadığı anlaşmazlık sonucu filmini teyzesinin evinde bitirmek zorunda kalan Marc, bir taraftan da ilhamını geri kazanmaya çalışmaktadır. Hikayesini güzelleştiren eğlenceli, komik noktalar yakalasa da kariyeri ve akli dengesini korumak arasında bunalmaktadır. Tepe taklak giden süreç içinde komik ve şiirsel yetenekleri geri dönecektir.

Yönetmen: Michel Gondry

Oyuncular: Françoise Lebrun, Pierre Ninev, Blanche Gardin

Bilet Al

 

 

 

 

Öğretmen

Tür: Komedi

Film, Trabzon'un Çaykara ilçesine atanan koyu Fenerbahçeli bir öğretmenin gözünden Trabzonspor-Fenerbahçe rekabetinin byansımaları anlatılıyor.

Yönetmen: Bilal Kalyoncu

Oyuncular: Önder Açıkbaş, İnan Ulaş Torun, Bilal Hancı

Bilet Al

 

 

 

 

Serçenin Gözyaşı

Tür: Dram

Emine, kocası Mesut tarafından şiddet gören, cinsel saldırıya maruz kalan bir kadındır. Yine şiddete uğradığı bir gün kocasından kaçarken yakalanır ve mücadele sırasında kocasının silahı ateşlenir. Mesut, ölmese de durumu kritiktir. Çoğunlukla şiddete maruz kalan kadınların davalarıyla ilgilenen ünlü avukat Ayten Çetiner, Emine'nin davasını alır. Ayten, annesi Nilüfer tarafından kurulan ‘Ses Sizsiniz Derneği'ni uluslararası platforma taşımış, büyük başarılara imza atmıştır. Annesini kanser nedeniyle kaybetmiştir. Büyük bir tesadüf eseri Emine, Ayten'in annesi ile aynı köydendir... Aradan uzun yıllar geçmesine rağmen bu köyde yaşananlar, ‘geçmişin, geleceğin aynası’ olduğu tezini güçlendirmektedir.

Yönetmen: Aysun Akyüz Mehdiabbas

Oyuncular: Uğur Güneş, Yeşim Salkım, Ezgi Şenler

Bilet Al

 

 

 

 

Çok Aşk

Tür: Komedi

Film, korsan film satıcısı Coşkun’un bir yandan aşkı Ayla’nın, diğer yandan sinema tutkusunun peşinden koşmasını konu ediniyor.

Yönetmen: Kıvanç Baruönü

Oyuncular: Barış Yıldız, Hasan Can Kaya, Büşra Pekin

Bilet Al

 

 

 

 

Son Akşam Yemeği

Tür: Dram

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümünde vizyona giren Son Akşam Yemeği, cumhuriyetin ilanının bir gün öncesinde Çankaya Köşkü'nde verilen akşam yemeğini konu ediniyor. 28 Ekim 1923’te Çankaya Köşkü’nde, ülkenin kaderini değiştirecek kararlara imza atılmak üzeredir. Akşam verilecek yemek için mutfakta hummalı hazırlık devam ederken, köşkün yaşlı yamağı Ahir’e köyden bir ziyaretçi gelir. Çankaya Köşkü’nün üst katında yeni bir yönetim şekline geçiş tartışılıyordur ve ertesi gün cumhuriyet ilan edilecektir. Köşkün mutfağında ise aşçıdan yamağa tüm çalışanlar hüzün ve mutluluk dolu bu yirmi dört saate şahitlik edecektir.

Yönetmen: Levent Onan

Oyuncular: Engin Şenkan, Onur Tuna, Azra Aksu

Bilet Al

 

 

 

 

Paw Patrol: Süper Film

Tür: Animasyon

Paw Patrol: The Mighty Movie, süper güçler kazanan Paw Patrol üyelerinin maceralarını konu ediyor.

Yönetmen: Cal Brunker

Bilet Al

 

 

 

 

Zübeyde, Analar ve Oğullar

Tür: Biyografi, Dram, Tarihi

Film, Zübeyde Hanım'ın oğlu Mustafa Kemal ile olan diyaloğu ve Mustafa Kemal'in bir direnişin lideri olma yolunda ilerlerken gösterdiği dirayeti anlatıyor.

Yapım, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hakkında pek bilgi sahibi olmadığımız annesi Zübeyde Hanım’ın, savaşlar, salgın hastalıklar, göçler ve yokluk içinde 6 çocuğundan 4’ünü ve eşini kaybederken ‘Mustafa’sını nasıl yetiştirdiğini gözler önüne seriyor.

Yönetmen: Cenk Yaz

Oyuncular: Emre KINAY, Alican YÜCESOY, Aslıhan GÜNER

Bilet Al

 

 

 

 

Güven Bana

Tür: Komedi, Macera

İki kardeş olan Özcan ve Sercan tefeciye olan senet borçlarını ödemek için, Müslüm dayılarının kendilerine olan borcunu almaya giderler. Dayı parayı vermek için elini cebine attığı an kalp krizi geçirir ve ölür. Dayının cebinde onlara ait para vardır ama henüz çıkarıp vermemiştir. Parayı dayılarının cebinden aldıkları gibi tefeciye borç ödemesine giden kardeşleri büyük bir sürpriz beklemektedir, çünkü para sahtedir. Sahte paradan kurtulmanın yolunu, aldıkları yere bırakmak olarak gören kardeşler, cenaze evine parayı ölen dayılarının ceket cebine koymak için gelirler ve geri dönüşü imkansız bir maceraya girmiş olurlar.

Yönetmen: Selçuk Aydemir

Oyuncular: Ufuk Bayraktar, Cihangir Ceylan

Bilet Al

 

 

 

 

Bak Şu Leyleğe 2: Zümrüt Taşının Peşinde

Tür: Macera, Animasyon, Aile

Bir göçe liderlik edeceğini öğrenen serçe Richard'ın maceraları anlatılıyor.

Sevimli serçe Richard sürüye yeni yolculuğunda liderlik edemeyeceğini öğrenince, ailesini ve arkadaşlarını geride bırakıp kendi başına uçmaya karar verir. Gittiği gizemli şehirde diğer serçelerle tanışan Richard, onlarla arkadaş olur. Ancak serçeler süslü bir tavus kuşu tarafından zorla tutulmaktadır. Richard onları kurtarmak için bu gizemli şehrin sırrını çözmeli ve tavus kuşunun istediği hazineyi bir an önce bulması gerekir.

Yönetmen:  Benjamin Quabeck

Bilet Al

 

 

0 Yorum

Yorum Yap