• Samsun
  • Son Güncelleme 06:30
Samsun'da Bu Hafta Görseli
ETKİNLİKLER

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

HARİKA ETKİNLİKLER

 

BATURAY ÖZDEMİR YENİ GÖSTERİ

Baturay Özdemir Yeni Gösteriyle, 16 Eylül akşamı Samsun B.B Sanat Merk. sahnesinde sizlerle...

16 Eylül 2023 Cumartesi / 20.30
Bilet Al

 

 

KORKUYU BEKLERKEN  (OĞUZ ATAY)

Korkularından başka silahı olmayan bir adamın, silahları parçalanana kadar mücadele ettiği bir kavga. Bu kavgada anlatılanlar için, aslında bir başka Tutunamayan’ın hikayesidir diyebiliriz. Zaman zaman bir rehber olarak kullanmaya çalıştığımız Tutunamayanlar’da, Oğuz Atay bu türün (disconnectus erectus) tanımı için şöyle demiş; “Erkekleri, yalnız bırakıldıkları zaman acıklı sesler çıkarırlar. Dişilerini de aynı sesle çağırırlar. Genellikle terkedilmiş yuvalarda yaşarlar. Belirli bir aile düzenleri yoktur. Doğumdan sonra ana, baba ve yavrular ayrı yerlere giderler. Toplu olarak yaşamayı bilmezler ve dış tehlikelere karşı birleştikleri görülmemiştir. Belirli bir beslenme düzenleri yoktur. Başka hayvanlarla birlikte yaşarken onların getirdikleri yiyeceklerle geçinirler. Kendi başlarına kaldıkları zaman genellikle yemek yemeyi unuturlar. Bütün huyları taklit esasına dayandığı için, başka hayvanların yemek yediklerini görmezlerse, acıktıklarını anlamazlar. İçgüdüleri tam gelişmemiştir. Kendilerini korumayı bilmezler. Fakat -yine taklitçikleri nedeniyle- başka hayvanların dövüşmesine özenerek kavgaya girdikleri olur. Şimdiye kadar hiçbir tutunamayanın bir kavgada başka bir hayvanı yendiği görülmemiştir.”

20 Eylül 2023 Çarşamba / 20.00

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi

Bilet Al

 

 

ÇAKAL&DEHA&KESKİN KONSERİ

Çakal & Deha & Yuşa Keskin ile keyifli bir konsere hazırsan Bubilet senin!

17 Eylül Pazar / 17.00

Atakum Kent Meydanı

Bilet Al

 

 

Sinemalarda neler var?

 

ADALET 3: SON

TÜR: Aksiyon, Gerilim, Suç

Her zaman ezilenlerin yanında olup adaleti aramakta teselli bulan Robert McCall bir hükümet suikastçısı olarak hayatından vazgeçtiğinden beri, geçmişte yaptığı korkunç şeyler yüzünden kendini affetmek için mücadele ediyor. McCall, Güney İtalya'da bir şekilde kendini evinde bulup, yeni arkadaşlarının yerel mafyaların kontrolü altında olduğunu fark eder. Olaylar ölümcül bir hal alırken McCall arkadaşlarının koruyucusu olup mafyayı alt etmesi gerektiğini biliyor.

Yönetmen: Antoine FUQUA

Oyuncular: Denzel WASHİNGTON

Sinemalar: Samsun CineGold, Bafra Kristal Sineması, Samsun Çarşmaba Sineması

 

 

ŞEYTANA SEMPATİ

TÜR: Aksiyon, Gerilim

İntikam cehennem gibi bir yolculuktur. Karısı doğum yapmakta olan bir adam hastaneye yetişmek üzeredir. Hastane önünde birden arabasına yabancı bir adam biner. Arabaya binen adam silah zoruyla sürücüye sürmesini söyler ve aksiyon dolu olaylar başlar. Yolda yaşanan şok edici olayların ışığında görünenin hiç de görüldüğü gibi olmadığı anlaşılacak ve kimin gerçekten masum kimin şeytan olduğu ortaya çıkacaktır.

YÖNETMEN: Yuval ADLER, Luke PARADİSE, Nicholas CAGE

OYUNCULAR: Nicholas CAGE, Joel KİNNAMAN

Sinemalar: Samsun CineGold

 

 

MUCİZE UĞUR BÖCEĞİ İLE KARA KEDİ

Tür: Animasyon

Aynı isimli animasyon dizinin film uyarlaması, güçlü süper kahramanlar Uğur Böceği ile Kara Kedi'ye dönüşen ve Işıklar Şehri'ni Atmaca Güve olarak bilinen tehlikeli bir süper kötüden korumak için güçlerini birleştiren Parisli gençler Marinette Dupain-Cheng ve Adrien Agreste'in başlangıç hikâyesine odaklanıyor.

Yönetmen: Jeremy ZAG

Sinemalar: Paribu Cineverse Piazza Samsun

 

 

TAVURİ

Tür: Belgesel

Tavuri filmi, hayatının yarısını hapisanede geçiren şeytan lakaplı Mustafa Serttaç karakteri aracılığıyla suç, suça bağımlılık, toplum ve özgürlük temalarını sorgulamaktadır. İlkokulu bitirmemiş olan Mustafa Serttaş Kıbrıs’ta yoksul ve parçalanmış bir ailede yetişmiş ve çocukluğundan itibaren hırsızlığa başlamıştır. Zamanla bu alışkanlığı bir tutkuya dönüşmüştür. Filmin yönetmeni Derviş Zaim Mustafa Serttaş’ı sekiz yaşından beri tanımaktadır. Bu çalışmada Serttaş’ın hayatının son beş yılını filme almayı başarmış, çekimlerin bir kısmı Serttaş hapiste iken gerçekleştirilmiştir. Filmin başında yönetmen eski arkadaşını hapisanede ziyarete gelir, bu sayede seyirci olarak yönetmenin kafasında bazı sorular yer aldığını öğreniriz: Tavuri hapisaneden çıktıktan sonra yeni bir hayat başlatmayı başarabilecek midir, yoksa yavaşça kendi sonunu mu hazırlayacaktır? Ülkenin en büyük dolandırıcısı olmasına rağmen ona yönelik bir merhamet geliştirmek mümkün müdür?

Yönetmen: Derviş ZAİM

Sinemalar: Paribu Cineverse Piazza Samsun

 

 

AFTER:HER ŞEY

Tür: Dram

AFTER serisinin beşinci ve son bölümünde Hardin'i hayatına devam etme konusunda zorlanırken buluruz. Kitabını yazma motivasyonu bulamayan ve Tessa ile yaşadığı ayrılığın kalp kırıklığını yaşayan Hardin, geçmişte yanlış yaptığı bir kadını aramak ve kendini bulmak için Portekiz'e gider. Tessa'yı geri kazanmayı umarak çıktığı bu yolculukta, önce kendisinin değişmesi gerektiğini fark edecektir.

Yönetmen: Castille LONDON

Oyuncular: Josephine LANGFORD, Loise LOMBARD, Hero Fiennes TİFFİN

Sinemalar: Paribu Cineverse Samsun

 

 

MAYMUN KRAL GERİ DÖNDÜ

Tür: Animasyon

Çok çok uzun zaman önce, Doğu topraklarında şeytanlar kol gezmişti. Önceki yaşamında Buddha Rulai'nin ikinci çırağı olan Usta Tang, Batı'daki Leiyin Tapınağı'na Doğu topraklarını arındırmak için kutsal yazılar getirmeye yemin eder.

Yönetmen: Yunfei WANG:

Sinemalar: Paribu Cineverse Samsun, Paribu Cineverse Yeşilyurt

 

 

 

TERRACOTTA KRALLIĞI

Tür: Anime

Jade ve kahraman savaşçı Magnus'un, Qin hanedanına karşı güçlerini birleştirmeleri ve bu esnada birbirlerine aşıkn olmalarını anlatıyor.

Yönetmen: Yongchang LİN, Leon DİNG

Sinemalar: Paribu Cineverse Samsun

 

 

METRUK

Tür: Bilim Kurgu

Film, dünya dışı varlıkları araştıran Ali'nin kaybolması sonrası onu arayışa giren Meryem'in hikâyesini anlatıyor. Dünya dışı yaşamın varlığına inanan ünlü bilim kurgu yazarı Ali Yücetürk uzaylı varlıklarla iletişim kurmak istemekte ve aynı zamanda uzaylı fenomenleri ile ilgili kitabını yazmaktadır. Bu tehlikeli merak Ali'nin dramatik sonunu hazırlar.

Yönetmen: Mehmet Ali Zaim

Oyuncular: Ali ihsan BOZDEMİR, Serap ÇETİNTÜRK, Şiar ZAİM

Sinemalar: Paribu Cineverse Piazza Samsun

 

 

DORU MACERA ADASI

Tür: Animasyon

Doru, Karatay ve dostları, kendisine Hakem Bey diyen gizemli birinin hazırlamış olduğu oyunlara katılırlar. Oyunu kazanana verilecek olan Ormanın Kralı unvanı, en başta kimsenin umurunda değildir. Kara Takım’ın kaptanı Karatay ve Beyaz Takım’ın kaptanı Doru başta olmak üzere herkes, eğlenceli parkurların tadını çıkartmak için oyunlara başlar. Ne var ki; o, eğlenceli havanın bozulması çok uzun sürmez… Oyunlar ilerledikçe ve her oyundan sonra bir kazanan bir kaybeden çıktıkça, eğlenceli kahkahalarla başlayan oyunların yerini, oldukça ciddi yarışlar almaya başlar! Artık iki takımın da şakası yoktur. İki tarafın oyuncuları da Kral unvanını kendi takımları adına kazanmak istiyordur ve bunun için, her parkurda her rakiple karşılaşmaya hazırlardır. Fakat uğruna savaştıkları Kral Tacı, tahmin bile edemedikleri bir sürprizle gelecektir.

Yönetmen: Arkın AKTAÇ

Sinemalar: Bafra Kristal Sineması -  Samsun Çarşamba Cinemas

 

 

VENEDİK’TE CİNAYET

Tür: Dram, korku, suç

Artık emekli olan ve kendi kendisini bir sürgüne mahkum eden dedektif Hercule Poirot, Venedik’te terkedilmiş, perili bir binada düzenlenen bir seansa gönüsüzce katılır. Misafirlerden biri öldüğünde Poirot, katilin kim olduğunu ortaya çıkarmak için harekete geçer.

Yönetmen: Kenneth BRANAGH

Oyuncular: Michelle YEOH

Sinemalar: Çarşamba Cineverse Piazza Samsun – Samsun CineGold

 

 

VESNAN

Tür: Korku

Yasemin ve Enginin mutlu evlilikleri Engin’in gizemli bir şekilde ortadan kaybolması ile kâbusa döner. Engin’in erkek kardeşi Umut , Yasemin’in abisi Baran ve Umut’un karısı Pelin’in tüm aramalarına rağmen Enginden üç ay kadar haber alınamayınca bazı söylentilere dikkate alarak metafizik tarafı güçlü olan Fatma teyze ile irtibata geçerler, Fatma teyze Engin’e genç bir kız tarafından çok güçlü bir büyü yapıldığını ve onun artık cinlerin kontrolünde olduğunu söyler.

Yönetmen: Bülent ORÇİN

Oyuncular: Beste TOSUNER, Orkun ÖZCAN, Mehmet BİLEN

Sinemalar: Paribu Cineverse Piazza Samsun

 

 

DEHŞETİN YÜZÜ 2

Tür: Korku

1956 - Fransa. Bir rahip öldürülür. Bir kötülük yayılıyor. Dünya çapında hit olan filmin devamı, Rahibe Irene'in iblis rahibe Valak ile bir kez daha yüz yüze gelmesini konu alıyor.

Yönetmen: Michael CHAVES

Oyuncular: Taissa FARMİGA

Sinemalar: Samsun CineGold, Samsun Çarşamba Cinemas - Bafra Kristal Sineması

 

 

KONUŞ BENİMLE

Tür: Korku

Bir grup arkadaş, mumyalanmış bir el aracılığı ile ruh çağırabileceklerini keşfederler. Başlarda çok eğlenceli ve heyecanlı olsa da gruptan bir kişi fazla ileri gider ve dehşet verici doğaüstü güçleri serbest bırakır.

Yönetmen: Alexandra JENSEN, Michael PHİLİPPOU

Oyuncular: Joe BİRD, Sophie WİLDE

Sinemalar: Samsun CineGold

 

 

Silüet: BİR YILBAŞI KABUSU

Tür: Korku

Bir Yılbaşı gecesi eğlencesi için toplanan genç arkadaşları, gecenin ilerleyen saatlerinde kötü bir sürpriz beklemektedir. Gerçek bir kâbusun ardından, Silüet bir daha asla peşlerini bırakmayacaktır.

Yönetmen: Buğra KEKİK

Oyuncular: Gülşah BÜKTÜR, Tuncay GENÇKALAN, Yağmur DEMİRCİOĞLU

Sinemalar: Paribu Cineverse Piazza Samsun - Paribu Cineverse Yeşilyurt - Çarşamba Cineverse Piazza Samsun

 

 

LANETLİ MİRAS: YANLIŞ ADRES

Tür: Korku

Geçmişine ait bir gerçeği öğrenen Asiye, yüzleşmeye cesaret edemediği ve orada karşısına çıkacaklardan korktuğu için profesyonel paranormal araştırma ekibi Ozan ve Taner den yardım ister. Eskiden yaşamış olduğu ve günümüzde terk edilmiş olan evi araştırmaları için konumu ve hikayesini paranormal araştırma ekibi ile paylaşır. Hikayenin dikkat çekici olması sebebi ile araştırma ekibi kabul eder. Gidecekleri evde yaşayacakları paranormal olayların yanı sıra geçmişe ait bir gizemi farkında olmadan açığa çıkaracaklar ve Asiye'nin onlardan sakladığı bir sır başlarına büyük dert açacak. Bu korku dolu araştırmanın sonunda yıllar boyu saklı kalan sır ortaya çıkacaktır.

Yönetmen: Omma Okan KILIÇ

Oyuncular: Ebrar GÜR, Turgay YILDIZ, Caner ÇİFTÇİ

Sinemalar: Paribu Cineverse Yeşilyurt -  Bafra Kristal Sineması

0 Yorum

Yorum Yap