• Samsun
  • Son Güncelleme 17:41
Samsun'da Bu Hafta Görseli
ETKİNLİKLER

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Etkinlikler…

 

Bir Tahtımız Eksik Macbeth

Tür: Tiyatro

Dış İşleri Bakanlığında bugün çok çok uzun bir gece yaşanır. Başbakan kavga ettiği tüm ülkelerin yolladığı hediyeleri yaktırmak ister. Temizlikçilik yapan Kahramanlarımız Muhsin ve Rüya koskocaman hangarı bir tiyatro sahnesine çevirir ve komik ama ders veren gerçek oyun başlar.

23 Şubat 2024 Cuma – 20:00

Bilet Al

 

 

80’ler 90’lar Gülümseten Hatıralar

Tür: Tiyatro

80’ler 90'lar Gülümseten Hatıralar sizlerle…

Ekranlardan tanıdığımız Faruk Sofuoğlu ve Deniz Oral’ın birlikte sahne aldığı; sürpriz performansları, anlatıları, müzikleri ile geçmişten günümüze değin dokularımıza işleyen ortak anılarımızla bezenmiş neşesi bol, kahkahası çok, keyfi uzun bir eğlence programı.

Piyanist şantör Mert Aktürk’ün canlı müzikleri eşliğinde hep bir ağızla söylenilen şarkılarla hoş hatıraları uyandırıyoruz.

“80’ler ‘90lar” en çok da kendini özleyenler için…

29 Şubat 2024 Perşembe – 20:00

Bilet Al

 

 

Ruh Öküzüm  

Tür: Tiyatro

İzleyenlerin hep tam not verdiği iki kişilik komedi oyunu Ruh Öküzüm tiyatroseverlerle buluşuyor.

Evlenmeden önce ‘sen iste adını bulutlardan gökyüzüne yazayım’ diyen erkek, nasıl oluyor da evlendikten sonra eşine ‘haksız mıyım hacı abi?’ diyecek aşamaya gelebiliyor?

Sadık; her ne kadar eşini çok sevse de tipik bir Türk erkeği gibi özel günleri unutan, halı sahaya düşkün biridir.

Fesleğen’in ise tek bir isteği vardır. İlk göz göze geldikleri gün dahil tüm özel günlerin romantik bir şekilde kutlanılması… Bunu tüm güzel ve özel günlerin tarihlerini evin her köşesine çerçeveletmesinden anlıyoruz.

Kadın-erkek ilişkileri üzerine tatlı bir komedi hikayesi olan ‘Ruh Öküzüm’ oyunu ile hem çok eğleneceksiniz hem de kendinizden çok şey bulacaksınız!

Erkan Karadeniz’in yazıp yönettiği, Finitolar Tiyatrosu’nun yüzlerce kez seyirciyle buluşan İki Kişilik Komedi Oyunu ‘RUH ÖKÜZÜM; Tuğçe Karabayır’ın harika performansıyla seyircisiyle buluşuyor.

29 Şubat 2024 Perşembe – 20:00

Bilet Al

 

 

Gökhan Türkmen  

Tür: Konser

Gökhan Türkmen En sevilen parçalarıyla Samsun’da sevenleriyle buluşuyor.

1 Mart 2024 Cuma – 21:00

Bilet Al

 

 

Dedektif Muhsin 2  

Tür: Tiyatro

Yaş Sınırı: 13+
Süre: 75 Dakika

Dedektif Muhsin 2 oyunu eski bir polis olan Muhsin Bulur'un dedektifliğe başlayıp aldığı vakaları polis teşkilatı ile yardımlaşarak çözmeye çalışması üzerine yazılan bir kabare tiyatrosudur. Birinci oyundan bağımsız olarak hazırlanan Dedektif Muhsin 2 oyunu, eşinden sürekli olarak şiddet gören bir kadının, eşini takip etmesi için dedektif tutmasıyla başlar. Olayı ele alan Dedektif Muhsin'in her şeyi eline yüzüne bulaştırması ile olaylar iyice karışıyor.

23 Şubat 2024 Cuma – 20:00

Bilet Al

 

 

Zorba Kovan

Tür: Çocuk Oyunu

Yaş Sınırı: 3+
Süre: 45 Dakika

Psikolojik danışman Oya Çörekçioğlu Çilingir'in yazdığı; Fatoş İpekdal Özbenli'nin yönettiği, "Zorba Kovan" adlı tiyatro oyunu çocuklarla buluşuyor. Samsun Küçükeller Sahne Tiyatro ekibinin 27 Ocak tarihinde Bulvar AVM'de prömiyerini yaptığı çocuk oyunu Zorba Kovan, akran zorbalığı konusunu işlemektedir. Bir davranışın akran zorbalığı olarak tanımlanabilmesi için; davranışın kasıtlı olarak yapılması, tekrarlanarak sürekli olması ve çocuklar arasında güç dengesizliğinin (fiziksel, zihinsel, sosyal gibi) olması gerekir. Okul öncesi dönemden itibaren gözlemlenen akran zorbalığı eğitimin her kademesinde yaygındır. Okul öncesi ve ilkokul çağı çocuklarına yönelik olan "Zorba Kovan" oyunu, erken yaşlardaki çocuklara zorbalıkla nasıl baş edebilecekleri konusunda rehberlik etmektedir.  Oyun; mahalleye yeni taşınan bir çocuğa uygulanan zorbalığın zorba kovan yöntemlerle nasıl sonlandırılacağını konu almaktadır. Oyunda, zorba davranışlar gösteren kadar o zorbalığa sessiz kalıp sadece izleyen ya da zorbanın yaptıklarına gülen çocukların, yapılan zorbalıkta ne kadar önemli bir rolü olduğuna vurgu yapılmaktadır. Sessiz izleyicilerin ve zorbayı gülerek cesaretlendirenlerin değişiminin zorbalık karşısındaki gücünü titizlikle işleyip sahneye koyan ekibi şimdiden tebrik ediyoruz. Zorbalık karşısında birlik olma cesareti verirken eğlendirip düşündürten "Zorba Kovan" oyunu siz değerli izleyicilerini beklemektedir.

24 Şubat 2024 Cumartesi – 15:00

Bilet Al

 

 

Şirinler Müzikali

Tür: Çocuk Oyunu

Yaş Sınırı: 14 ay ve üzeri için katılımcılar için uygundur.

Süre: 40 dakika

Şirin baba usta şirinin yardımıyla, şirinmetreyi icat eder. Şirinmetre çalıştığı sürece tüm şirinler diyarını şirinlik kaplar ve gargamel hiçbir şirine zarar veremez. Arkadaşlığın yardımlaşmanın konu alındığı bu oyunda şirin babanın üstün zekası ile iyilik yine kazanacak.

25 Şubat 2024 Pazar – 18:30

Bilet Al

 

 

Keloğlan ile Uzaylılar  

Tür: Çocuk Oyunu

Keloğlan ile Uzaylılar Samsun DOB

28 Şubat 2024 Çarşamba – 10:30

Bilet Al

 

 

Memurin Faslı  

Tür: Oda Tiyatrosu

Yaş sınırı bulunmamaktadır.
Süre:
 2 Perde / 80 Dakika

Geleneksel orta oyunu tipleri ile günümüzün modern insanını birleştirdiğimiz, 6 hiciv sunuyoruz sizlere! Hayal ile gerçek arasındaki bağını yitirmiş bir memur, ömrünü eşeklikle heba etmiş bir hayalet, hakları için debelenen bir grup işçi, sahibinin sesi bir dalkavuk, tetikte bir kalabalık ve barınağa terkedilmiş rus tazısı İvan'ın hikayesi. Al gözüm seyreyle! Geleneksel orta oyunu tipleri ile günümüzün modern insanını birleştirdiğimiz, 6 hiciv sunuyoruz sizlere! Hayal ile gerçek arasındaki bağını yitirmiş bir memur, ömrünü eşeklikle heba etmiş bir hayalet, hakları için debelenen bir grup işçi, sahibinin sesi bir dalkavuk, tetikte bir kalabalık ve barınağa terkedilmiş Rus tazısı İvan'ın hikayesi. Al gözüm seyreyle!

28 Şubat 2024 Çarşamba – 20:00

Bilet Al

 

 

19 Mayıs Akşamların Konserleri  

Tür: Konser

20.Yüzyıl Çağdaş Türk Müziği Besteleri Konseri

Şef Özge ALTINTAŞ

Proje Danışmanı Caner MEYDAN

29 Şubat 2024 Perşembe – 19:30

Bilet Al

 

 

Drink&Draw – Fatih Öztürk x Ender Yıldızhan

Tür: Komedi

COOL chicken's, taze atıştırmalıkları ve lezzetli içeceklerinin yanı sıra, büyük bir kağıt üzerine renkli keçeli kalemlerle karakter tasarımları yapma ve bu karakterleri dövüştürme fırsatı sunuyor.

Drink & Draw gecesi, İllüstratör Fatih Öztürk ve animasyon sanatçısı Ender Yıldızhan tarafından yönetiliyor. Önceden hazırlanan kartlardan ilham alarak oluşturduğunuz karakterler, önce onlar, sonra siz ve en nihayetinde diğer katılımcılar tarafından değerlendiriliyor.

Unutmayın, bu etkinlik çizim konusunda deneyim sahibi olmanızı gerektirmez; herkes katılabilir ve çizim malzemeleri tarafımızdan temin edilir.

25 Şubat 2024 Pazar – 15:00

Bilet Al

 

 

Akın Aslan Stand-Up

Tür: Stand-Up

Stand-Up sahnelerinden ve Uykusuz Dergisi için yazdığı yazılardan tanıdığınız (veya tanımadığınız) Akın Aslan tek kişilik gösterisi ile 25 Şubat Pazar 20:30'da Samsun'da, COOL Sahne'de.

25 Şubat 2024 Pazar – 20:30

Bilet Al

 

 

Sinemalar…

 

Madame Web

Tür: Macera

Manhattan'da paramedik bir sağlık görevlisi olarak çalışan Cassandra, sezgi yetenekleri ile gelecekte olacakları görmeye başlar. Geçmişiyle ilgili ortaya çıkan gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalırken, güçlü yeteneklere sahip olan üç genç kadınla bir ilişki kurar... Bu üç genç kadın hayatlarını tehdit eden bu ölümcül maceradan sağ çıkabilirlerse ileride farklı süper kahramanlara evrilecektir.

Yönetmen: S.J. Clarkson
Oyuncular: Isabela Merced, Dakota Johnson, Sydney Sweeney

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

 

 

Kral Şakir: Devler Uyandı  

Tür: Animasyon

Ünlü bir teknoloji firması, elektronik cihazların mobil hale gelip, yapay zeka ile hareket edebildikleri bir sistem geliştirmiştir. Şakir ve ailesi de bu firmanın yaptığı ürünlere hayranlık beslemektedir. Fakat Şirket’in sahibi Harun adındaki yatırımcı, geçmişte Şakir’in babaannesi olan arkeolog Seniha'nın önderliğinde keşif gezileri düzenlemiş ve tarihler öncesine ait bir taşı ortaya çıkarmıştır. Bu taşın içine hapsolmuş, kötü savaşçı ise, yüzyıllardır kilitli kaldığı bu taştan dışarı çıkar ve Harun’un içine girer. Harun, yarattığı teknolojik orduyu dünyayı ele geçirmek üzere harekete geçirir. Şakir ve ailesi ise, hem kayıp olan babaanne Seniha'yı bulmaya çalışacak, hem de dünyayı kötü niyetli savaşçıdan korumaya çalışacaklardır.

Yönetmen: Haluk Can Dizdaroğlu, Berk Tokay
Oyuncular: Mustafa Oral, Atilla Şendil, Didem Atlıhan

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

 

 

Zaferin Rengi  

Tür: Dram

Film, Milli Mücadele'nin zaferle sonuçlanmasının arifesinde, hâlâ işgal altında olan İstanbul'da Harington Kupası kapsamında karşı karşıya geldiği Birleşik Krallık işgal kuvvetleri karma futbol takımına karşı zafer elde eden Fenerbahçe'nin bu galibiyetini, istiklâl mücadelesinde yer alan dönemin önemli isimleri eşliğinde anlatıyor.

Yönetmen: Abdullah Oğuz
Oyuncular: Gülper Özdemir, Nejat İşler, Kubilay Aka

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

 

 

Bob Marley: One Love  

Tür: Biyografi

Film, sevgi ve birlik mesajıyla nesillere ilham veren bir ikon olan Bob Marley'nin hayatını ve müziğini konu alıyor.

Yönetmen: Reinaldo Marcus Green
Oyuncular: Lashana Lynch, James Norton, Kingsley Ben-Adir

Bilet Al

 

 

C Takımı  

Tür: Komedi

Film, 1990'lı yıllarda lisede arkadaş olan bir grubun 30 yıl sonra yaşadığı komik olayları anlatıyor.

Yönetmen: Bora Onur
Oyuncular: Sera Tokdemir, Toygan Avanoğlu, Murat Akkoyunlu

Bilet Al

Bilet Al

 

 

Hatıran Yeter  

Tür: Dram

Kaçarak evlenen Adem ve Zehra’nın Baha adında bir oğulları olur. Baha, henüz bebekken geçirdiği menenjit hastalığı neticesinde işitme yetisini kaybeder. Yaşıtlarından çok daha zorlu ve yalnız bir çocukluk geçiren Baha’nın hayatı, kendisi gibi sağır ve dilsiz olan Leyla’yla tanışmasıyla değişir. İki genç birbirine âşık olur. Ancak mutluluklarının önüne büyük engeller çıkacak, Baha’nın bu aşkın meyvesi olan kızı Yeşim’e kavuşabilmek için büyük mücadeleler vermesi gerekecektir...

Yönetmen: Ömer Faruk Yardımcı
Oyuncular: Belçim Bilgin, Aytaç Şaşmaz, Sümeyye Aydoğan

Bilet Al

Bilet Al

 

 

Dört Kız Kardeş  

Tür: Dram

Filmde, Olfa’nın filme adını veren dört kızından en büyük iki kızı evi terk edince ailenin yaşadığı acıyı hafifletmesi için yönetmen Kaouther Ben Hania’nın önerisiyle, iki oyuncu kayıp kızların rolünü üstleniyor. Olfa’nın geride kalan iki küçük kızı da kendilerini canlandırıyor.

Yönetmen: Kaouther Ben Hania
Oyuncular: Eya Chikhaoui, Olfa Hamrouni

Bilet Al

 

 

Zavallılar  

Tür: Bilim Kurgu

Poor Things, bir bilim insanı tarafından hayata döndürülen genç bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir kadın olan Bella, trajik bir şekilde ölür. Ancak sıra dışı bir bilim insanı olan Dr. Godwin Baxter beynini, bir bebeğin beyni ile değiştirerek onu hayata döndürür. Bexter’ın koruması altında olan Bella, etrafındaki dünyayı keşfetmek için kendini keşfetme yolculuğuna çıkar. Bu sırada onun yolu, becerikli ve ahlaksız bir avukat olan Duncan Wedderburn ile kesişir ve ikisi kıtalar arası çılgın bir maceraya atılır.

Yönetmen: Yorgos Lanthimos
Oyuncular: Willem Dafoe, Emma Stone, Mark Ruffalo

Bilet Al

 

 

Harika Kanatlar  

Tür: Animasyon

Dünya'nın kahramanları Harika Kanatlar, Jett'in en hızlı jetiyle sevimli Fei'yi partiye ulaştırmaya çalışırken, Şehir Şakacısı Billy Willy'nin kötü planıyla karşı karşıya kalırlar! Fei'nin annesi kaçırılınca, Jett ve Fei birlikte çalışarak gizemli ipuçlarını takip ederler. Harika Kanatlar ekibi yardıma gelir ve renkli bir macera başlar! Uzayda başlayan savaşta, Jett ve Fei birlikte çalışarak dünyayı kurtarır ve çocuklardan gelen sevgiyle dolu bir sona ulaşırlar.

Yönetmen: Cao Feng

Bilet Al

 

 

İyi Bir Aile Değiliz  

Tür: Komedi

Murat, babasının vefatı sebebiyle hayatının en tuhaf aile buluşmasına katlanmak zorundadır. Tüm sülale rahmetliyi köylerindeki aile mezarlığına defnetmek isterken Murat bu adetlerin eskide kaldığını, İstanbul’da bu işi organize edeceğini söyler. Murat, babasını kaybetmenin üzüntüsü içindeyken, bir de bu hengamede cenaze kaybolur. Artık Murat'ın gözünde tüm aile üyeleri şüpheli durumdadır! İlaçlarını içse aslında iyi çocuk olan kuzen Hızır, rahatsız edici şekilde yardım sever diğer kuzen Sinan, ailenin ayaklı gazetesi Çiçek, işbirlikçi kapıcı ve tüm diğer garip aile üyeleri, 24 saat süren bu hengamede Murat'ı giderek çileden çıkartırlar.

Yönetmen: Haki Biçici
Oyuncular: Kaan Yıldırım, Sarp Apak, Erkan Kolçak Köstendil, Şinasi Yurtsever

Bilet Al

 

 

Argylle: Gizli Casus 

Tür: Gerilim

Bryce Dallas Howard, mutluluktan anladığı evde bilgisayarı ve kedisi Alfie ile bir gece geçirmek olan; çok satan casusluk romanları serisinin münzevi yazarı Elly Conway'i canlandırıyor. Ancak Elly'nin gizli ajan Argylle'ı ve onun küresel bir casus örgütünü çözme görevini konu alan kurgusal kitaplarındaki olaylar, gerçek hayattaki bir casus örgütünün gizli eylemlerini yansıtmaya başladığında, evdeki sessiz akşamlar geçmişte kalır. Kediye alerjisi olan casus Aiden'ın eşlik ettiği Elly, kitabındaki kurgusal dünya ile gerçek dünya arasındaki çizgi bulanıklaşmaya başladıkça katillerden bir adım önde olmak için dünyanın bir ucundan diğerine koşturur.

Yönetmen: Matthew Vaughn
Oyuncular: Samuel L. Jackson, Bryce Dallas Howard, Henry Cavill

Bilet Al

 

 

Efsane  

Tür: Komedi

Çorum’da yaşayan Sadık ve ailesi binlerce yıllık aile geleneği olarak yoğurtçuluk yapmakta, yoğurtlarının lezzeti ve şifasıyla bilinmektedirler. Bu efsane yoğurdun sırrı ise ailenin en büyüğü olan Dede tarafından saklanmakta ve yoğurtları o yapmaktadır. Ancak bir yaz günü dedenin evinin çatısına kar yağması her şeyi değiştirecektir… Efsaneye göre sırra sahip olanın çatısına yaz günü kar yağarsa o sır başkasına aktarılmalı, aileden başka birine el verilmelidir. Eğer verilmezse, ailenin başına büyük felaketler gelecek ve helak olacaklardır. Bir an önce el verilmesi için Yoğurtçuoğlu ailesinin tüm fertleri bir araya gelmelidir. Buna Sadık’ın İstanbul’da yaşayan ve ailesiyle görüşmeyen ikiz kardeşi Özgür’de dahildir. İkiz kardeşler Sadık ve Özgür binlerce yıldır nesilden nesle aktarılan efsane yoğurdun sırrını Dede’lerinden alabilmek için amansız bir mücadeleye girişeceklerdir.

Yönetmen: Selçuk Aydemir
Oyuncular: Cemile Canyurt, Cengiz Bozkurt, Ahmet Kural

Bilet Al

 

 

Lohusa  

Tür: Komedi

Lohusa, bir anne ve babanın, doğumdan sonra yaşadıkları ilk 40 gün ve bu süre içinde başlarına gelen komik olayları anlatıyor.

Yönetmen: Kıvanç Baruönü
Oyuncular: Gupse Özay, Onur Gürçay, Hazal Türesan

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

 

 

Kardeş Takımı  

Tür: Komedi

Sıradan bir okul sabahına uyandığını zanneden 4 kardeş Deniz, Derya, Ali ve Yaz; anne babalarının aslında birer gizli ajan olduklarını öğrenirler. Anne babaları, olağanüstü teknolojilerin korunduğu TeknoStar için çalışmaktadırlar ancak bu teknolojileri ele geçirmek isteyen kötü güçler tarafından kaçırılmışlardır. TeknoStar, Dünya’nın geleceğine yön veren yüzlerce teknolojik icat ve yazılımın saklandığı önemli bir merkezdir. Evlerindeki gizli bir bölmede saklanan süper bilgisayar TA-OZ 4000 nam-ı diğer TAKOZ’un da yardımlarıyla hem anne ve babalarını hem de Dünya’nın geleceğini kurtarmak için maceraya atılan 4 kardeş; bu zorlu yolculukta gerçek bir Kardeş Takımı’na dönüşeceklerdir.

Yönetmen: Mustafa Kotan
Oyuncular: Çağan Efe Ak, Fırat Albayram, Ceyda Kasabalı

Bilet Al

 

 

Kolpaçino 4 4’lük  

Tür: Komedi

Özgür ve Sabri aralarındaki husumete son verebilmek ve hesaplaşabilmek için bir mekanda toplanırlar. Tayfun nişanlanmadan son bir kumar gecesi organize eder. Özgür’ü de bu özel gecede kendisine eşlik etmesi için davet eder. Vural ve adamlarının mekâna gelmesi işleri değiştirecektir.

Yönetmen: Kamil Çetin
Oyuncular: Serkan Şengül, Aydemir Akbaş, Şafak Sezer

Bilet Al

 

 

Atatürk 1881-1919 (2.Film)  

Tür: Dram

Mustafa Kemal, 1915 yılında Gelibolu cephesinde büyük bir sınav vermiştir. Ancak onun önünde başka savaşlar da vardır. Doğu Cephesi’nde Ruslara, Suriye cephesinde ise İngilizlere karşı büyük bir mücadele verecek olan Mustafa Kemal sonunda 1. Dünya Savaşı’nda Savaşı’nı kaybetmeyen tek Osmanlı Subayı olarak tarihe geçecektir. Ancak cephelerde verdiği bu büyük başarıların ardından İstanbul'a döndüğünde Mustafa Kemal'i kötü bir sürpriz bekler.

Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin
Oyuncular: Sarp Akkaya, Songül Öden, Aras Bulut İynemli

Bilet Al

 

 

Rafadan Tayfa 4: Hayrimatör  

Tür: Animasyon

Uzaya çıkan en genç insan olan Hayri, oldukça meşhur olmuş; üstün zekâlı öğrencilerin alındığı bir bilim teknik okuluna kabul edilmiştir. Artık mahallede çok az vakit geçiriyor, vaktinin çoğunu kendi tabiri ile “Yüz Yılın İcadı” olan dev robot Hayrimatör’e harcıyordur. Hayri, bir mühendislik harikası olarak tasarladığı halde Hayrimatör’ü çalıştıracak güç kaynağını bir türlü elde edememiştir. Hayri, uzaylı kahramanımız Zobi’nin desteğiyle Hayrimatör'ü çalıştırmayı başarır; ancak kötüler icadın peşine düşer.

Yönetmen: İsmail Fidan

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

 

 

Wonka  

Tür: Macera

Roald Dahl imzalı tüm zamanların en çok satan çocuk kitaplarından biri olan Charlie'nin Çikolata Fabrikası'nın ikonik karakterini merkezine alan film, mucit ve çikolata üreticisi Willy Wonka'nın gençliğine odaklanıyor.

Yönetmen: Paul King
Oyuncular: Olivia Colman, Rowan Atkinson, Timothée Chalamet

Bilet Al

 

 

*Erdal ile Ece  

Tür: Komedi

Oto saniyede kuzeni Oğuz ile birlikte araç kaplama ve modifiye işleriyle uğraşan Erdal ile kurumsal bir şirkette yönetici olarak çalışan Ece uzun yıllardır birlikte olan evli bir çifttir. Film, günümüz evlilik ilişkilerinde sıkça karşılaşılan acı tatlı çatışmaları ve bu sırada ortaya çıkan birbirinden komik ve eğlenceli olayları birbirini seven bu ikilinin gözünden ayrı ayrı anlatıyor.

Yönetmen: Togan Gökbakar
Oyuncular: Şahan Gökbakar, Seda Türkmen

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

 

 

 

*Ritüel  

Tür: Korku

Rahip olan erkek kardeşinin şüpheli ölümünün ardından Grace, gerçekte ne olduğunu öğrenmek için İskoçya'daki Mount Savior Manastırı'na gider. Kardeşinin başına gelenleri öğrenmek ve geçmişi ile yüzleşmek için manastıra geldiğinde, kendisini kutsal bir ayinin içinde bulur. Grace artık geri dönüşü olmayan bir yola girmiştir.

Yönetmen: Christopher Smith
Oyuncular: Ian Pirie, Danny Huston, Jena Malone

Bilet Al

Bilet Al

 

 

*İlgi Alanı

Tür: Dram

Auschwitz’in komutanı Rudolf Höss ve eşi Hedwig, kampın bitişiğindeki bir ev ve bahçede çocukları ve hizmetkârlarıyla rüya gibi bir hayat kurmuştur. Ölüm kampının duvarlarına bakan muhteşem evleri, tam da tren raylarıyla gaz odaları arasındadır. Martin Amis’in aynı adlı romanından uyarlanan, edebiyat-sinema buluşmasının parlak bir örneği olan film, kötülüğün ve zulmün sıradanlığını, ailenin günlük hayatında gizlenen detaylarla gözler önüne seriyor.

Yönetmen: Jonathan Glazer
Oyuncular: Sandra Hüller, Ralph Herforth, Christian Friedel

Bilet Al

 

 

*Hayatla Barış  

Tür: Biyografi

Film, küçük yaşta talihsiz bir kaza yaşayan Barış Telli'nin, bu kazadan sonra verdiği yoğun mücadeleyle sadece Ampüte Futbol Milli Takımı'nın değil ülke tarihinin en ilham veren sporcularından biri olmasını anlatıyor.

Yönetmen: Ekin Pandır
Oyuncular: Bülent İnal, Nazan Kesal, Taner Ölmez

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

Bilet Al

 

 

*Oyuncaklar Firarda

Tür: Animasyon

Hayalperest kukla Don’un tek isteği bir kez olsun soytarı değil kahraman olmaktır. Arkadaşlarından ayrılarak Central Park’ta yeni macera arayışlarına girdiğinde karşısına rap söyleyen oyuncak köpek DJ Doggy Dog çıkar. Birbirine tamamen zıt olan bu iki karakter bir şekilde anlaşmayı başarıp ortadan gizemli bir şekilde kaybolan oyuncakları kurtarabilecekler midir?

Yönetmen: Jeremy Degruson

Bilet Al

 

 

KİTAP ÖNERİSİ

BAZEN İNSANLAR

Gülşah Demir’in kaleminden…

Sokakta kimsesiz kalan, açlıktan ölmek üzere olan genç bir kızın görmemesi gereken bir olaya şahit olmasıyla başına gelen olayları okuyoruz.

Gördüklerini gizlemek için kör numarası yapan kızcağıza olayda yer alan adamlardan biri acır ve evine götürür. Tarçın kokulu kafe işleten aile oldukça kalabalıktır. Evlerine gelen bu esrarengiz kıza gönül kapılarını da cömertçe açarlar.

Kızın şahit olduğu olay neydi?

Aileyi nasıl etkileyecekti?

Geçmişini aileden gizleyen, yalanlar söyleyen kız hayatına nasıl bir yol çizecek?

Bazen İnsanlar eseri satır aralarında yüreğinizden tutuyor. Fatma teyzenin leziz sofrasında yer almak, Yüsra’nın korkulu hikayelerini dinlemek, Kaan’dan akıl almak, Mestan dede ile tatlı sohbete dalmak istiyorsunuz. Eserde yer alan Altan ve Nedim Bey’e söz yok!

Eserin ilgi çekici konusu ve olaylardaki merak içeren detaylar, kitabı bir solukta okuma isteği uyandıracak…

 

0 Yorum

Yorum Yap