• Samsun
  • Son Güncelleme 16:58
Samsun'da Bu Hafta Görseli
ETKİNLİKLER

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Etkinlikler…

 

 

Özgür Turhan – Aynısı

Tür: Stand-Up

Özgür Turhan, tek kişilik stand up gösterisi ile seyirciyle buluşuyor.

8 Şubat 2024 Perşembe – 20:30

Bilet Al

 

 

Hey Gidi Günler  

Tür: Tiyatro

Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi Sahnesinde Harika Bir Komedi Sizlerle…
Bizim atmaya kıyamadığımız anılarımız var” sözü ile başladıkları gösterilerinde, yıllarca biriktirdikleri anıları albümlerden çıkarıp seyircilerine emanet ediyorlar. Doğdukları günden bu zamana kadar başlarından geçen acı – tatlı bütün anıları seyircileri ile paylaşıyorlar.
Sosyal medyada eski fotoğraflar, videolar ve bunları anlatan anılar #tbt etiketi altında diğer kullanıcılara sunulmaya başlandı. Süheyl ve Behzat Uygur bu duruma kendilerine özgü bir şekilde yaklaşmışlar ve #HGG etiketini kullanmaya başlamışlar. Ve #HGG – Hey Gidi Günler buradan ortaya çıkmış.
Bu gösteride ayrıca anılar haricinde şarkılar da var. Şarkıları seslendiren müzisyen ve bir solist var. Çünkü her şarkının bir anısı, her anının da bir şarkısı var. Bu şarkıları seyirciler ile seslendiriyorlar.
Seyirci ile interaktif bir şekilde gerçekleşen bu gösterinin en güzel bölümü ise seyircinin kendi anısını anlattığı bölüm. Bu bölümün adı “Atıyorum”. “Atıyorum” Seyircilerden bir ünlü ile ilgili anısını anlatmasını istedikleri kısım. Burada eğer seyircinin bir ünlü ile anısı yoksa ona atabilmesi için ünlü isimleri ve hikâyeyi Süheyl ve Behzat Uygur veriyor ve bu ünlüler ile ilgili bir anısı varmış gibi atmasını istiyorlar.
1969 yılından itibaren geleneksel hale gelen, Nejat Uygur Tiyatrosu ile birlikte gerçekleştirilen İzmir Fuar günlerine dair anılarda bu gösterinin içinde. 70’ler, 80’ler ve o dönemlere dair İzmir anıları ile nostaljik bir yolculuk gibi. Özellikle Uygur ailesi için İzmir’in ayrı bir yeri var ve anıların birçoğu İzmir’de.

3 Şubat 2024 Cumartesi – 20:00

Bilet Al

 

 

19 Mayıs Akşamları Konserleri Aşık Veysel’in Hayatı & Türküleri

Tür: Konser

 19 Mayıs Akşamları Konserleri Aşık Veysel'in Hayatı & Türküleri - Samsun Devlet Klasik Türk Müziği Korosu

Konuk Sanatçılar

Cafer ÜVENÇ

Gizem SAMSA

Mehmet Ali ÜNALMIŞLAR

Sait DÖŞKAYA

"Sivas Devlet Türk Halk Müziği Korosu Sanatçıları"

2 Şubat 2024 Cuma – 19:30

Bilet Al

 

 

Carmen  

Tür: Bale

Eser Türü: Bale /2 Perde

İspanya'nın Sevilla kentinde bir tütün fabrikasında çalışan Carmen, güzelliği ile tüm erkekleri etkilemekte; kural tanımaz tavırlarıyla öne çıkmaktadır... Aşk ve sevda konularında savunmasız ve tecrübesiz asker Don Jose, kurallara bağlı biri olarak, nişanlısı Micaela ile evlenerek mutlu olmak hayaliyle yaşarken, Carmen'in cazibesine kayıtsız kalamaz, ona tutulur; kuralları hiçe sayarak sevgilisi uğruna her türlü yasa dışı davranışı sergilemekten kaçınmaz. Ancak Carmen kısa sürede Don Jose'den sıkılır; boğa güreşçisi Escamillo'yu sevmektedir artık... Bu durum onun ölümünü hazırlamakta olduğu halde, davranışlarını inadına pervasızca sürdürür…
Librettosu, Romantizm akımını kullanan Fransız yazar Prosper Mérimée’nin İspanya gezisinden yola çıkarak yazdığı Carmen isimli romandan uyarlanan ve Georges Bizet’nin aslında opera için bestelediği, İspanya’nın Sevilla kentindeki bir tütün fabrikasında çalışmakta olan asi güzel Carmen’in Don Jose ve Escamillo ile yaşadığı gelgitli ve kural tanımaz aşk ilişkisini anlatan “Carmen” eseri, bu sezon da muhteşem müziği ve sahneyi dolduran görselliğiyle izleyicilerin karşısında olacak.

3 Şubat 2024 Cumartesi – 20:00

Bilet Al

 

 

Misafir  

Tür: Büyük Oyunu

2 Perde - 1 saat 30 dakika

Yazan Bilgesu Erenus
Yöneten K. Alpay Aksum

OYUNUN KONUSU

Oyunda Almanya’ya çalışmak için giden ve Almanya’ya gittikten yıllar sonra memleketine geri dönen Musa’nın hikayesi, Yaren Meclisi’nde yarenler tarafından oyunlaştırılarak seyirciye anlatılır. Bu oyunda gurbetçilerin Almanya’da yaşadıkları zorluklar, kültür farklılıkları ve travmaları trajikomik bir şekilde ele alınıyor.

6 Şubat 2024 Salı – 20:00

Bilet Al

 

 

Re-Medea  

Tür: Trajedi

Yaş Sınırı: 13+
Süre: 55 Dk.

Antik Yunan Mitolojisinin en güçlü kadın karakterlerinden biri olan Medea'ya savunma hakkı verilir. Bütün yaşanan felaketlerin sebebini medea'nın dilinden anlatan oyun yeniden okuma metni olarak karşıma çıkar.Eüripides'in Medea'sından yola çıkarak Medea'nın gözünden yaşananları ortaya koyar ve seyirciye bir soru yöneltir " Bir kadın aşkı için nelerden vazgeçer?"

8 Şubat 2024 Perşembe – 20:00

Bilet Al

 

 

Dedektif Muhsin 2  

Tür: Komedi

Yaş Sınırı: 13+
Süre: 75 Dakika

Dedektif Muhsin 2 oyunu eski bir polis olan Muhsin Bulur'un dedektifliğe başlayıp aldığı vakaları polis teşkilatı ile yardımlaşarak çözmeye çalışması üzerine yazılan bir kabare tiyatrosudur. Birinci oyundan bağımsız olarak hazırlanan Dedektif Muhsin 2 oyunu, eşinden sürekli olarak şiddet gören bir kadının, eşini takip etmesi için dedektif tutmasıyla başlar. Olayı ele alan Dedektif Muhsin'in her şeyi eline yüzüne bulaştırması ile olaylar iyice karışıyor.

9 Şubat 2024 Cuma – 20:00

Bilet Al

 

 

Bulutsuzluk Özlemi  

Tür: Konser

Türkiye’nin sevilen rock gruplarından Bulutsuzluk Özlemi, müzik tutkunlarıyla buluşmak için Samsun’a geliyor! Kendine özgü şarkıları ve enerjik sahne performansıyla tanınan grup, Türk rock müziğinin öncülerinden biri olarak kabul ediliyor.

Bulutsuzluk Özlemi’nin efsanevi şarkılarıyla dolu bu konser, müzikseverlere unutulmaz anlar yaşatacak. Grubun karakteristik tarzı ve sahne şovlarıyla kendine hayran bıraktığı her konserde olduğu gibi, Samsun konseri de müzikseverler için kaçırılmayacak bir fırsat.

Bu muazzam etkinlikte yerinizi şimdiden ayırtın, unutulmaz bir rock şölenine ortak olun!

2 Şubat 2024 Cuma – 20:00

Bilet Al

 

 

 

Sinemalar…

 

 

Cem Karaca’nın Gözyaşları 

Tür: Biyografi

Film, gerek müzik kariyeri gerek hayatıyla ilham veren isimlerden olan Cem Karaca'nın yaşamını konu ediniyor.

Yönetmen: Yüksel Aksu
Oyuncular: Fikret Kuşkan, İsmail Hacıoğlu, Yasemin Yalçın

Bilet Al

 

 

Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir  

Tür: Animasyon

Mic Mic, tavşan Oscar, panda ve leylek Karl ile birlikte, küçük bir ayı yavrusunu uzaklardaki bir ormanda ailesine teslim etmek için sürprizlerle dolu bir yolculuğa çıkarlar.

Yönetmen: Natalya Nilova, Vasiliy Rovenskiy

Bilet Al

 

 

Çıkış Yok 

Tür: Macera

Farklı geçmişlere sahip bir grup insan, seyahat ettikleri uçağın Pasifik Okyanusu'na düşmesiyle büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalır. Hava kaynağının tükenmesi ve tehlikelerin her taraftan yaklaşmasıyla kabus gibi bir hayatta kalma mücadelesi başlar.

Yönetmen: Claudio Fäh
Oyuncular: Phyllis Logan, James Carroll Jordan, Colm Meaney

Bilet Al

 

 

Haydi Tut Elimi

Tür: Aile

Dans tutkunu iki genç yetenek Duygu ve Kaan, yurtdışındaki dans okulunda eğitim alabilmek için seçmelere katılacaktır. Seçmelere katılmanın yoluysa “bir şarkının hikayesini” bulmaktan geçer. Duygu ve Kaan, en yakın arkadaşlarını da yanlarına alarak “malum şarkının hikayesi” için müthiş bir maceraya çıkar. Kimi zaman hüzün, kimi zaman da kahkaha dolu anlar yaşayacak olan gençlerimiz, macera dolu bu yolculukta; aile bağları ve arkadaşlık ilişkilerine ayna tutacak.

Yönetmen: Tuğçe Soysop
Oyuncular: Nil Özdemir, Ali Kerem Çömez, Zeynep Erdoğan

Bilet Al

 

 

Kaptan Benim

Tür: Dram

Io Capitano, Avrupa'ya ulaşmak için Dakar'dan ayrılan iki gencin hikayesini konu ediyor. Seydou ve Moussa, Dakar’dan ayrılıp Avrupa’ya gitmeye karar veren kardeşlerdir. Yolculukları boyunca onlar, çölün tuzakları, Libya'daki gözaltı merkezlerinin dehşeti ve denizin tehlikeleri gibi bir dizi zorlukla karşı karşıya kalır.

Yönetmen: Matteo Garrone
Oyuncular: Seydou Sarr

Bilet Al

 

 

 

Ruhlar Bölgesi: Karanlık Taraf

Tür: Korku

Gizli Bilgelik Tarikatının kurucusu olan Doktor Joseph Cawl nedeni anlaşılmayan bir yangında ölür. Bu ölümün arkasındaki sır perdesi henüz çözülememiştir. Ancak doktorun ölümünden sorumlu tutulan beş tarikat üyesi olayın ardındaki gerçeği ortaya çıkarmak ister. Bu amaçla paranormal araştırmacı Amara Rowan ile iletişime geçerler.

Yönetmen: Mike Sargent
Oyuncular: Selena Anduze, Keith David, Bruce Davison

Bilet Al

 

 

Rüya Senaryo 

Tür: Gerilim

Film, bir hayli sıradan bir hayatı olan Paul'un, bir anda tanımadığı yüzlerce insanın rüyalarına girmesi sonrası başından geçenleri anlatıyor.

Yönetmen: Kristoffer Borgli
Oyuncular: Julianne Nicholson, Nicolas Cage, Lily Bird

Bilet Al

 

 

İnadıyla Şampiyon 

Tür: Belgesel

"İnadıyla Şampiyon" belgeselinin yönetmen koltuğunda daha önce "Kim Bu Aile?", "Bayi Toplantısı", "Yol Arkadaşım", "Küçük Esnaf" gibi filmleri de yöneten Bedran Güzel oturuyor.

Yönetmen: Bedran Güzel

Bilet Al

 

 

Lohusa  

Tür: Komedi

Lohusa, bir anne ve babanın, doğumdan sonra yaşadıkları ilk 40 gün ve bu süre içinde başlarına gelen komik olayları anlatıyor.

Yönetmen: Kıvanç Baruönü
Oyuncular: Gupse Özay, Onur Gürçay, Hazal Türesan

Bilet Al

 

 

Ördeklerin Göçü

Tür: Animasyon

Yeşilbaş ailesi biraz tekdüzedir. Baba Mack, ailesini güvende tutmak için New England göleti üzerinde sonsuza dek kanat çırpmaktan memnundur. Anne Page, bir şeyleri değiştirmek ve özellikle genç oğulları Dax ile yavru kızları Gwen’e tüm dünyayı göstermek ister. Göçmen bir ördek ailesinin uzak diyarların heyecanlı hikayeleriyle göletlerine inmesinden sonra Pam, Mack’i New York üzerinden tropikal Jamaika’ya gidecekleri bir aile yolculuğuna çıkmaya ikna eder. Yeşilbaşlar kış için güneye doğru yol alırken sağlam planları kısa sürede ters gider. Deneyimleri; ufuklarını genişletmeleri, kendilerini yeni arkadaşlara açmaları ve düşündüklerinin çok ötesini başarmaları için ilham verirken kendileri ve birbirleri hakkında hayallerindekilerin çok ötesini öğrenmelerini sağlayacaktır.

Yönetmen: Benjamin Renner

Bilet Al

 

 

Kardeş Takımı  

Tür: Komedi

Sıradan bir okul sabahına uyandığını zanneden 4 kardeş Deniz, Derya, Ali ve Yaz; anne babalarının aslında birer gizli ajan olduklarını öğrenirler. Anne babaları, olağanüstü teknolojilerin korunduğu TeknoStar için çalışmaktadırlar ancak bu teknolojileri ele geçirmek isteyen kötü güçler tarafından kaçırılmışlardır. TeknoStar, Dünya’nın geleceğine yön veren yüzlerce teknolojik icat ve yazılımın saklandığı önemli bir merkezdir. Evlerindeki gizli bir bölmede saklanan süper bilgisayar TA-OZ 4000 nam-ı diğer TAKOZ’un da yardımlarıyla hem anne ve babalarını hem de Dünya’nın geleceğini kurtarmak için maceraya atılan 4 kardeş; bu zorlu yolculukta gerçek bir Kardeş Takımı’na dönüşeceklerdir.

Yönetmen: Mustafa Kotan
Oyuncular: Çağan Efe Ak, Fırat Albayram, Ceyda Kasabalı

Bilet Al

 

 

Afacanlar Kampta  

Tür: Komedi

Babasının çalıştığı AVM’yi hırsızlardan kurtarmış olan Emirhan büyümüş, o günlerde tattığı dostluk ve macera ruhunun yerini büyümenin getirdiği hayat rutini ve sorumluluklar almıştır. Dedesi Saffet’in şehir dışında işlettiği çocuk kampında çalışmak için geldiği o yaz, hayatında bir dönüm noktası olacaktır. Kampın daha ilk gününde tanıştığı, orada yaz tatilini geçirmeye gelmiş 25 çocuk arasında öne çıkan Arda, Esila ve Ömer, Emirhan’a kendi maceracı hallerini hatırlatır. Kampın bulunduğu beldenin muhtarı Nuri, kamp çocuklarına yemek servisi yaparken, muhtarın kızı Sedef ise kısa sürede çocuklarla kaynaşmayı başarır. Bir gün beldeye camping için gelen Amerikalı belgesel ekibinin ilgisini kampın içindeki botanik alanı çeker. Yönetici Saffet dede şaibeli bir şekilde ayağını kırıp hastaneye düşünce kampın tüm sorumluluğu Emirhan ve kamp çocuklarına kalır. Kısa sürede belgeselcilerin özel bir bitki olan Zinya çiçeğini çalmaya gelen ajanlar olduğu anlaşılacak ve iki taraf arasında bir macera başlayacaktır.

Yönetmen: Enes Ateş
Oyuncular: Berat Efe Parlar, Talha Tosun, Bülent Polat

Bilet Al

 

 

3391 Kilometre

Tür: Aşk

Beyza Alkoç'un aynı isimli kitabından uyarlanan film, bir uzak mesafe aşkının hikâyesini anlatıyor. İzmir, 18 yaşında; ismini aldığı güzide şehrimiz İzmir’de yaşayan bir genç... Bir gece aldığı bir mesajla hayatına Ege girer ve her şey bir anda değişir.

Yönetmen: Deniz Enyüksek
Oyuncular: Ahmet Haktan Zavlak, Derya Pınar Ak, Cavit Çetin Güner

Bilet Al

 

 

Kolpaçino 4 4’lük  

Tür: Komedi

Özgür ve Sabri aralarındaki husumete son verebilmek ve hesaplaşabilmek için bir mekanda toplanırlar. Tayfun nişanlanmadan son bir kumar gecesi organize eder. Özgür’ü de bu özel gecede kendisine eşlik etmesi için davet eder. Vural ve adamlarının mekâna gelmesi işleri değiştirecektir.

Yönetmen: Kamil Çetin
Oyuncular: Serkan Şengül, Aydemir Akbaş, Şafak Sezer

Bilet Al

 

 

Arıcı: Ölüm Kovanı  

Tür: Gerilim

Eski bir ajan olan Adam Clay, değer verdiği insanların bir dolandırıcılık planına kurban gitmesi üzerine intikam almaya karar verir. Dolandırıcıların daha büyük bir amaca hizmet ettiğini öğrenen Clay, bu işin kökünü kazımadan asla durmayacaktır. Fakat dolandırıcıların bilmediği şey, Adam Clay’in eski bir “Beekeeper” ajanı olduğu ve amacına ulaşana kadar kimsenin onu durduramayacağıdır.

Yönetmen: David Ayer
Oyuncular: Josh Hutcherson, Jason Statham, Jeremy Irons

Bilet Al

 

 

Atatürk 2  

Tür: Dram

Mustafa Kemal, 1915 yılında Gelibolu cephesinde büyük bir sınav vermiştir. Ancak onun önünde başka savaşlar da vardır. Doğu Cephesi’nde Ruslara, Suriye cephesinde ise İngilizlere karşı büyük bir mücadele verecek olan Mustafa Kemal sonunda 1. Dünya Savaşı’nda Savaşı’nı kaybetmeyen tek Osmanlı Subayı olarak tarihe geçecektir. Ancak cephelerde verdiği bu büyük başarıların ardından İstanbul'a döndüğünde Mustafa Kemal'i kötü bir sürpriz bekler.

Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin
Oyuncular: Sarp Akkaya, Songül Öden, Aras Bulut İynemli

Bilet Al

 

 

Rafadan Tayfa 4: Hayrimotör  

Tür: Animasyon

Uzaya çıkan en genç insan olan Hayri, oldukça meşhur olmuş; üstün zekâlı öğrencilerin alındığı bir bilim teknik okuluna kabul edilmiştir. Artık mahallede çok az vakit geçiriyor, vaktinin çoğunu kendi tabiri ile “Yüz Yılın İcadı” olan dev robot Hayrimatör’e harcıyordur. Hayri, bir mühendislik harikası olarak tasarladığı halde Hayrimatör’ü çalıştıracak güç kaynağını bir türlü elde edememiştir. Hayri, uzaylı kahramanımız Zobi’nin desteğiyle Hayrimatör'ü çalıştırmayı başarır; ancak kötüler icadın peşine düşer.

Yönetmen: İsmail Fidan

Bilet Al

 

 

Aquaman ve Kayıp Krallık  

Tür: Macera

Aquaman'i ilk seferinde yenmeyi başaramayan Black Manta, babasının intikamını alma arzusuyla Aquaman'i sonsuza dek alt etme konusunda engel tanımayacaktır. Black Manta bu kez her zamankinden daha dişli bir düşmandır; elinde ise kadim ve kötücül bir gücü açığa çıkaran efsanevi Black Trident vardır. Aquaman bu güçlü düşmanı yenmek için, Atlantis'in eski Kralı olan hapisteki kardeşi Orm ile beklenmedik bir ittifak kurmayı seçer. Krallıklarını korumak ve Aquaman'in ailesini ve dünyayı geri dönüşü olmayan bir yıkımdan kurtarmak için iki üvey kardeşin anlaşmazlıklarını bir kenara bırakmaları gerekecektir.

Yönetmen: James Wan
Oyuncular: Yahya Abdul-Mateen II, Patrick Wilson, Jason Momoa

Bilet Al

 

 

Wonka  

Tür: Macera

Roald Dahl imzalı tüm zamanların en çok satan çocuk kitaplarından biri olan Charlie'nin Çikolata Fabrikası'nın ikonik karakterini merkezine alan film, mucit ve çikolata üreticisi Willy Wonka'nın gençliğine odaklanıyor.

Yönetmen: Paul King
Oyuncular: Olivia Colman, Rowan Atkinson, Timothée Chalamet

Bilet Al

 

 

*Efsane

Tür: Komedi

Çorum’da yaşayan Sadık ve ailesi binlerce yıllık aile geleneği olarak yoğurtçuluk yapmakta, yoğurtlarının lezzeti ve şifasıyla bilinmektedirler. Bu efsane yoğurdun sırrı ise ailenin en büyüğü olan Dede tarafından saklanmakta ve yoğurtları o yapmaktadır. Ancak bir yaz günü dedenin evinin çatısına kar yağması her şeyi değiştirecektir… Efsaneye göre sırra sahip olanın çatısına yaz günü kar yağarsa o sır başkasına aktarılmalı, aileden başka birine el verilmelidir. Eğer verilmezse, ailenin başına büyük felaketler gelecek ve helak olacaklardır. Bir an önce el verilmesi için Yoğurtçuoğlu ailesinin tüm fertleri bir araya gelmelidir. Buna Sadık’ın İstanbul’da yaşayan ve ailesiyle görüşmeyen ikiz kardeşi Özgür’de dahildir. İkiz kardeşler Sadık ve Özgür binlerce yıldır nesilden nesile aktarılan efsane yoğurdun sırrını Dede’lerinden alabilmek için amansız bir mücadeleye girişeceklerdir.

Yönetmen: Selçuk Aydemir
Oyuncular: Cemile Canyurt, Cengiz Bozkurt, Ahmet Kural

Bilet Al

 

 

*Argylle: Gizli Casus

Tür: Gerilim

Bryce Dallas Howard, mutluluktan anladığı evde bilgisayarı ve kedisi Alfie ile bir gece geçirmek olan; çok satan casusluk romanları serisinin münzevi yazarı Elly Conway'i canlandırıyor. Ancak Elly'nin gizli ajan Argylle'ı ve onun küresel bir casus örgütünü çözme görevini konu alan kurgusal kitaplarındaki olaylar, gerçek hayattaki bir casus örgütünün gizli eylemlerini yansıtmaya başladığında, evdeki sessiz akşamlar geçmişte kalır. Kediye alerjisi olan casus Aiden'ın eşlik ettiği Elly, kitabındaki kurgusal dünya ile gerçek dünya arasındaki çizgi bulanıklaşmaya başladıkça katillerden bir adım önde olmak için dünyanın bir ucundan diğerine koşturur.

Yönetmen: Matthew Vaughn
Oyuncular: Samuel L. Jackson, Bryce Dallas Howard, Henry Cavill

Bilet Al

 

 

*Aşk Mevsimi 

Tür: Romantik

Şirin ve Ali Yaman’ın genç yaşlarda Bozcaada’da başlayan macerası yıllar ilerledikçe içinden çıkılmaz bir hal alır. İkisinin de farklı anlarda hissettiği aşk mevsimleri bir türlü aynı anda gerçekleşmez.

Yönetmen: Murat Şeker
Oyuncular: Cem Yiğit Üzümoğlu, Fırat Tanış, Dilan Çiçek Deniz

Bilet Al

 

 

*Bars  

Tür: Dram

Soyu tükenmiş Anadolu parsını arayan iki zoolog, geçmişin izlerini takip ederek Anadolu’yu keşfe çıkar. Veysel, efsanevi varlıkla yüzleşmek için, Emre ise kırk yıldır görüntülenemeyen parsa duyduğu özlemle doludur. Ancak, çektikleri karanlık fotoğraf, onları karşılarına çıkan bürokratik engellerle yüzleşmeye zorlar. Milli park izinleri olmadan devam etmek zorunda kalan ikili, Hacıbektaş’ta Veysel’in sırrını paylaştığında hayatlarının dönüm noktasına ulaşır. Olmayan bir şeyi aramak, onları da mı yok edecektir?

Yönetmen: Orçun Köksal
Oyuncular: Münir Can Cindoruk, Ali Seçkiner Alıcı, Görkem Kasal

Bilet Al

 

0 Yorum

Yorum Yap