• Samsun
  • Son Güncelleme 10:49
Samsun’a 1 milyar liralık yeni yatırım Görseli
EKONOMİ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi kentte trafik ve ulaşımla ilgili sorunları ortadan kaldıracak projeleri bir bir hayata geçirirken bir yandan da ulaşım altyapısını güçlendiriyor. En fazla tercih edilen toplu taşıma araçlarından biri olan Hafif Raylı Sistem’in kapasitesi Resmi Gazete’ de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla birlikte artırılıyor. Çalışma kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 10 yeni tramvay alınacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yeni temin edilecek 10 yeni tramvayla birlikte Hafif Raylı Sistem’in yolcu kapasitesinin yüzde 35 oranın da artırılacağını belirterek “Bu karar kentimiz için tek kalemde yaklaşık 1 milyar liralık bir yatırım anlamına geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a tüm Samsunlu hemşehrilerimiz adına şükranlarımı arz ediyorum. Kentimize hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

 

Samsun Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı ‘Ulaşım ana planı’ sonrasında uyguladığı 'Akıllı Şehir Trafik Güvenliği' projesi ile kente ulaşım alanında yeni ve son teknolojiyi içeren bir dönüşümü gerçekleştirirken bir yandan da toplu taşımayla ilgili önemli hamleler yapmaya devam ediyor.

ASELSAN ile yaptığı iş birliği ile bir yıl önce Türkiye’de ilk defa hızlı şarj özelliğine sahip lityum pilli 20 elektrikli otobüsü kent içi toplu taşımada kullanmaya başlayan Büyükşehir Belediyesi, Hafif Raylı Sistem’in kapasitesini artırmak için attığı adımların olumlu geri dönüşlerini de aldı. Kentte en fazla tercih edilen toplu taşıma araçlarından biri olan Hafif Raylı Sistem’in kapasitesi bugün Resmi Gazete’ de yayımlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı kararla birlikte artırılıyor. Çalışma kapsamında Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından mevcut 29 tramvaya ek olarak 10 adet yeni tramvay alınacak. Böylece hattın günlük yolcu kapasitesi 95 binden 128 bin 250’ ye yükseltilecek.
 



KAPASİTE YÜZDE 35 ARTACAK


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yeni temin edilecek 10 tramvayla birlikte Hafif Raylı Sistem’in yolcu kapasitesinin yüzde 35 oranın da artırılacağını belirterek “Bu karar kentimiz için tek kalemde yaklaşık 1 milyar liralık yatırım anlamına geliyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a tüm Samsunlu hemşehrilerimiz adına şükranlarımı arz ediyorum. Kentimize hayırlı, uğurlu olsun. Yeni tramvayların temin edilmesini üstlenen Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu süreçte çok büyük emekleri olan Eski Ticaret Bakanı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve Samsun Milletvekili Mehmet Muş’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Yerel Yönetimler Başkanı, Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz’a ve milletvekillerimize Samsunlular adına çok teşekkür ediyorum” dedi.



‘KONFORLU ULAŞIM’

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan SAMULAŞ tarafından işletilen Hafif Raylı Sistem’de 2021 yılında günlük 70 bin yolcu taşıyan tramvayların, 2022 yılında ise günlük 90 bin yolcu sayısına ulaştığını belirten Başkan Demir, “Samsun’da toplu taşımada en fazla yükü göğüsleyen ulaşım tercihlerinden biri olan Hafif Raylı Sistemde şuan 32 metre uzunluğunda 24 adet, 40 metre uzunluğunda 5 adet olmak üzere toplam 29 tramvay hizmet veriyor. 2023 yılında sistemde günlük taşıdığımız yolcu sayısı Ekim ayı itibariyle 92 bin295’e kadar yükseldi. Talebe paralel olarak kapasiteyi artırmak için çalışmalar yapmıştık. Yeni tramvayların alınması noktasında bir karar aldık. Başlattığımız girişimlerin neticesinde bugün geldiğimiz noktada 10 yeni tramvayın alınacak olması sistemde çok önemli bir rahatlama sağlayacak. Kentimizde tüm alanlarda olduğu gibi toplu taşımada vatandaşlarımıza en konforlu hizmeti sunmak için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 

0 Yorum

Yorum Yap