• Samsun
  • Son Güncelleme 22:03
Ramazan Ruhuna Aykırı Fiyat Artışına Sıkı Denetim Geliyor! Görseli
EKONOMİ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Ramazan Ruhuna Aykırı Fiyat Artışına Sıkı Denetim Geliyor!Ramazan vurguncuları yine iş başında! Ramazana sayılı günler kala market fiyatlarında yaşanan artış cep yakıyor. 2 Nisan 2022 Cumartesi günü ilk oruç tutulacak. Ramazan öncesi alışverişe çıkan vatandaşlar büyük şok yaşadı. Fahiş fiyat artışları vatandaşın tepkisine yol açtı.

“Bunun adı fırsatçılık”

Ramazan öncesi alışveriş yapmak isteyenler fiyatlar karşısında şaşkınlık yaşadı . Vatandaşlar;” Bunun ekonominin iyi ya da kötü olmasıyla  ilgisi yok, bunun adı fırsatçılık. Ramazan geliyor diye fiyat artırmak İslam ahlakına da Ramazan’ ın ruhuna da aykırı” diyerek tepkisini dile getirdi.

Yardımlaşma ve bereket ayı olarak bilinen Ramazan ayına az bir süre kala marketlere yapılan zamlar vatandaşların cebini yakıyor. Her sene olduğu gibi bu sene de Ramazan ayı fırsatçıları yine iş başında. Pek çok ürüne zam yapılırken en çok zam alan ürün ise yüzde 86 ile ramazan sofralarının vazgeçilmez lezzeti hurma oldu. Süt ürünleri ve zeytine gelen zamlarda vatandaşları üzdü. Ramazan öncesi güllaç yüzde 50 zamlanırken, Ramazan pidesine ise yüzde 66 zam yapıldı.Kırmızı et ise yüzde 48 zamlandı.

Fahiş Fiyat Denetimleri Sıklaştırıldı

2022 yılı ile birlikte yapılan zamlar vatandaşı zor durumda bırakırken fırsatçılar Ramazan’ı da es geçmedi. Ramazan öncesinde etiketler değiştirilirken vatandaşların eli boş kaldı. Yetkililerse fahiş fiyat denetimine hız verdi. Fırsatçılarla mücadele noktasında belirlenen timler sahada çalışmalarını artırdı.

 

 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap