SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 00:37
Otomotiv üretimi ocak-eylül döneminde yüzde 4 arttı Görseli
EKONOMİ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Ocak-eylül döneminde toplam otomotiv üretimi yüzde 4, otomotiv ihracatı yüzde 2 arttı. Ticari araç üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artış gösterdi.
 

Bu yılın ilk 9 ayında toplam otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artarak 962 bin 18, otomobil üretimi ise paralel seyrederek 571 bin 6 seviyesinde gerçekleşti.

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), ocak-eylül dönemine ait üretim ve ihracat adetleri ile pazar verilerini açıkladı.

Yılın ilk 9 ayında toplam otomotiv üretiminin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4 artarak 962 bin 18, otomobil üretiminin ise paralel seyrederek 571 bin 6 adet olarak gerçekleştiği belirtildi.

Ocak-eylül döneminde ticari araç üretiminin ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artış gösterdiği açıklandı.

Bu dönemde, ağır ticari araç grubunda üretim yüzde 33 artarken, hafif ticari araç grubunda üretim yüzde 10 yükseldi. Otomotiv sanayisinin kapasite kullanım oranı yüzde 66 olarak gerçekleştiği ifade edildi.

Ocak-eylül döneminde otomotiv ihracatı ise geçen yılın aynı dönemine göre adet bazında yüzde 2 artarak 687 bin 966 olarak gerçekleşti.

 

 

0 Yorum

Yorum Yap