• Samsun
  • Son Güncelleme 02:39
Ev kadınlarını anlamak önemli Görseli
EKONOMİ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Ev kadınlarını anlamak, her açıdan önemli. Çünkü kadına dokunan, tüm aile bireylerine ulaşmış gibi oluyor.

Ev kadınları tahmin edilenin aksine ülke ekonomisinde büyük söz sahibi. Türkiye’de kadınların iş gücüne katılımı yüzde 26 seviyelerinde. Genel nüfustaki kadınların 3’te 1’i ev kadınlarından oluşuyor.

Ayrıca bu kesim full time çalışan, ev ekonomisine destek olan, çocuk eğitiminde büyük sorumluluk alan bir kesim olarak satın alma sürecinde de büyük rol oynuyor. Kısaca ev kadınları ülke ekonomisinde önemli bir yer tutuyorlar.

Evde çalışırken ülke ekonomisine de büyük katkı sağlayan kadınlar toplumda üstlendiği görevler nedeniyle hızlı tüketim ürünlerini oluşturan sektör için vazgeçilemez bir kitle.

umutsuz ev kadınları

Ev kadınları tüm ailenin ihtiyacını görüyor

Kadınların alışveriş yaptığı alan oldukça geniş. Mutfak alışverişinden temizlik ürünlerine ailenin tüm bireyleri için ihtiyaçlar kadınların ilgisi üzerinden karşılanıyor.

Sadece kendi ihtiyaçları için değil tüm aile fertleri ve evin ihtiyaçları içinde satın alma eğilimi gösteren kadınları anlamak her açıdan önem arz ediyor. Asla umutsuz değiller. Aslında kadına dokunan, tüm aile bireylerine ulaşmış gibi oluyor.

Dijital artık kadınların da odağında

 

Günümüzde dijitalleşme tüm yaş ve cinsiyet gruplarında artmış durumda. Kadınlar da çoktan gidişata ayak uydurdu. Öyle ki çevrimiçi ortamlarda günde 3 saatin üzerinde vakit geçirenler Türkiye genel nüfusunun yüzde 36’sını oluşturuyor.

Bu durum söz konusu ev kadınları olduğunda bu oran yüzde 45’e yükseliyor. Yalnızca vakit geçirmekle kalmayan kadınlar alışverişlerin de de dijitali tercih ediyor.

umutsuz ev kadınları

Araştırmalara göre ev kadınlarının yüzde 82’ si alışveriş yapmadan önce çevrimiçi araştırma yaptıklarını belirtiyor.

Seçtikleri ürünler ise çoğunlukla küçük ev aletleri, elektronik ürünler ve kişisel bakım ürünleri oluyor. Alışveriş yapan kadınların bir kısmı da alışverişle kalmayıp deneyimlerini YouTube üzerinden izleyicilerle paylaşıyor.

0 Yorum

Yorum Yap