• Samsun
  • Son Güncelleme 21:30
Emekli ikramiyeleri ve evde bakım ücretleri hesaba yatıyor Görseli
EKONOMİ

Kurban Bayramı nedeniyle emeklilere verilecek olan ikramiyelerin ödemesi başladı. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da “Evde Bakım Yardımını bayram öncesinde hesaplara yatırıyoruz” dedi.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, yaklaşık 12 milyon emeklinin Kurban Bayramı ikramiyelerinin 13-16 Temmuz tarihleri arasında ödeneceğini açıkladı.

Emekli ve hak sahiplerinin Kurban Bayramı ikramiyeleri ile birlikte zamlı olarak emekli aylıkları; SSK emeklileri için hesaplara yatmaya başladı. Bağ-Kur emeklilerinin ödemeleri 16 Temmuz’da gerçekleşecek. Emekli Sandığı kapsamında olan vatandaşların ise Temmuz ayı farkı, Temmuz aylıkları ve Kurban Bayramı ikramiyeleri 15 Temmuz’da birlikte ödenecek.

 Görseli Perakende satış hacmi yıllık yüzde 27 arttı
Perakende satış hacmi, mayısta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 27 artış kaydetti.

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlara ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan evde bakım yardımı ödemelerinin Kurban Bayramı’ndan önce gerçekleştirileceğini açıkladı.

 Görseli Sanayi üretimi yıllık yüzde 40.7 arttı
Sanayi üretim endeksi, mayısta aylık bazda yüzde 1.3, yıllık bazda yüzde 40.7 yükseldi.

Bakan Yanık, yaşamlarını kendi başlarına sürdüremeyen, ailesi yanında bakımı mümkün olmayan engelli vatandaşlara kuruluşlarda bakım hizmeti sunduklarını, aileleri yanında kalan engellilere ise gündüz bakım hizmeti, evde bakım yardımı gibi hizmet modelleriyle destek olduklarını belirtti.

Bakıma ihtiyacı olan engelli bireylerin aileleri yanında desteklenmelerinin öncelikli hedeflerinden biri olduğunu söyleyen Bakan Yanık, “Engelli vatandaşlarımıza yönelik politikalarımızı aile odaklı sosyal hizmet vizyonumuz doğrultusunda geliştiriyoruz. Evde bakım yardımı ile bakıma ihtiyaç duyan ağır engelli yakını olan ve bakımını üstlendiği için çalışamayan vatandaşlarımızı da destekliyoruz. Şu an yarım milyonu aşkın vatandaşımıza evde bakım yardımı veriyoruz” dedi.

0 Yorum

Yorum Yap