• Samsun
  • Son Güncelleme 23:19
Cumhurbaşkanı'ndan KYK Müjdesi Görseli
EKONOMİ

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KYK kredi borçlarıyla ilgili gençlere müjdeyi verdi. Sadece anaparanın ödeneceğini söyleyen Erdoğan, KYK kredi borçlarıyla ilgili alınan detayları da paylaştı. NATO üyelik başvurularıyla ilgili İsveç ve Finlandiya'ya çağrıda bulunan Erdoğan, "Bizim Türkiye olarak bu duruşumuz çok nettir, gerisini kendileri bilir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'nde Türkiye’yi temsil etmek amacıyla İspanya’ya gittiklerini anımsatarak, "Ukrayna-Rusya savaşı sebebiyle önemli bir dönemde yapılan NATO Madrid Zirvesi'nde ülkemizin küresel ve bölgesel krizler konusundaki yaklaşımlarını en üst düzeyde dile getirdik. NATO'nun genişleme politikasının ülkemizin hassasiyetleri çerçevesinde yürümesi konusunda gayet açık ve kesin bir tavır ortaya koyduk. İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyelikleri sürecinin başlaması için masaya getirdiğimiz şartların kabulü üzerine şartlı onayımızı üye ülkelerle paylaştık. Buradan bir defa daha bu ülkelerin şartlarımızı yerine getirmek için gereken adımları atmamaları halinde süreci donduracağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.

TÜRKİYE-RUSYA-İRAN ÜÇLÜ ZİRVESİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz’un ilk günü Milli Savunma Üniversitesine bağlı Harp Enstitülerinin diploma törenine katılım sağladıklarını hatırlatarak "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin personel temin ve eğitim sistemini 15 Temmuz'un ardından modern bir yaklaşımla ve günümüz ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandırmıştık. Milli Savunma Üniversitemizin diploma töreninde yeni sistemin gayet verimli bir şekilde çalıştığını, kara, deniz ve hava kuvvetlerimize iyi yetişmiş subaylar kazandırdığını görmekten memnuniyet duyduk. Bu tablo karşısında FETÖ'cü alçakların tasfiyesinin hemen ardından en zor döneminde Türkiye'nin en kritik ve başarılı sınır ötesi harekatlarını gerçekleştiren ordumuza olan güvenimiz bir kat daha artmıştır. Ertesi gün aslında Bursa'da bir dizi programa katılacaktık ancak küçük bir rahatsızlık nedeniyle programlarımıza bir kaç günlüğüne ara verdik. Yarın yapılacak Türkiye-Rusya-İran üçlü zirvesi ve Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi'nin 7'nci toplantısı vesilesiyle Tahran'a hareket ediyoruz. Perşembe günü Milli Güvenlik Kurulu toplantımız var. Cuma günü İstanbul'da çeşitli açılışlara katılacak, cumartesi günü de Kayseri programlarımızı gerçekleştireceğiz. Durmak yok yola devam" ifadelerini kullandı.

'YIL SONUNDA YENİDEN ARTIŞ YAPACAĞIZ’

 

Erdoğan, kurdaki dalgalanmanın ve fiyat artışlarının vatandaşlara verdiği zararı telafi etmek için adımlar atıldığını bildirerek şöyle dedi:

 

"Ülkemiz bir süredir istisnai olaylara tanık oluyor. İstisna, çukur eylemlerinde milli birlik ve beraberliğimizi yıkma girişimi olarak tezahür etmiştir. Bu istisna 7 Haziran 2015 seçimlerinin ardından oluşan siyasi belirsizliği felç etmek için tezahür etmiştir. 15 Temmuz darbe girişimi ile milletimizin esir alınmaya çalışılması ile tezahür etmiştir. Bu istisna 2018'deki ekonomimizi mahvetme söylemleri ile tezahür etmiştir. Bu istisna 2021 Aralık ayında başlatılan panikle ülkemizi kur dalgasında boğma girişimi ile tezahür etmiştir. Bu istisna hala maliyet artışları ile açıklanamayacak fiyat artışları ile tezahür etmeye devam etmektedir. Bu küresel fırtınadan Türkiye'yi kurtararak sahili selamete kavuşturmakta biz kararlıyız. Geçmişten bugüne edindiğimiz tecrübeler ışığında yönetim sisteminde de köklü değişiklikler gerçekleştirdik. Kurdaki dalgalanmanın ve fiyat artışlarının insanlarımıza verdiği zararı telafi etmek için adımlar atıyoruz. Gelirleri artırmak için artışlar yapıyoruz. İnsanımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü yerine getirdik. Yıl sonunda sabit gelirlilerin durumunu değerlendirerek yeniden artış yapacağız. Türkiye'yi 2023 hedeflerine kavuşturduğumuz gibi 2053 vizyonuna da ulaştıracağız. Ülkemizi vesayetin zincirlerinden, terör örgütlerinin pençesinden, dışarıdaki düşmanların tuzaklarından velhasıl 20 yıldır bunca badireden nasıl kurtardıysak bundan sonraki sıkıntılardan da biz kurtaracağız. Yeter ki sabredelim, yeter ki üretelim, yeter ki kardeşliğimize halel getirmeyelim."

0 Yorum

Yorum Yap