• Samsun
  • Son Güncelleme 16:46
Öğrencilerle İlgili  Karne Hediyesi Araştırması Görseli
EĞİTİM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Çocukların karne hediye beklentileri araştırıldı

Öğrencilerin karne hediyesi taleplerini araştıran Avansas'ın verilerine göre, anaokulu ve ilkokula giden çocuklar scooter ve bisiklet, ortaokul ve lise öğrencileri ise cep telefonu ve bilgisayar talep etti.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de 24-60 yaş aralığındaki ebeveynler ile gerçekleştirilen "Karne Hediyesi Satın Alım Alışkanlıkları" araştırmasında velilerin yüzde 83'ü çocukları için alacakları hediyenin yaşına uygun olmasına dikkat ettiklerini belirtti.

Velilerin yüzde 82’si hediye seçiminde çocuklarının kişisel gelişimini göz önünde bulundurarak hareket ettiğini ifade etti. Hediye seçiminde çocuklarının talep ettiği ürünleri göz ardı etmediklerini belirten veliler, ihtiyaçları doğrultusunda ve uzun süreli kullanabilecekleri ürünleri satın aldıklarını söyledi. Alacakları hediyenin çocuklar ve gençler arasında popüler bir ürün olmasına dikkat eden velilerin oranı ise yüzde 48.

100 Velinin 73’ü E-Ticarette Araştırıp Hediyesini Alıyor

Araştırmaya katılan velilerin yüzde 55'i son 1 yılda çocuklarına karne hediyesi aldığını paylaşırken, ebeveynlerin çocuklarına hediye almak için ortalama bin 200 TL harcama gerçekleştirdiği belirtildi. Son bir yılda karne ve mezuniyet için velilerin en çok satın aldığı hediyeler ise oyuncak, kıyafet, ayakkabı, cep telefonu, bisiklet, kitap, tablet, bilgisayar, saat, tatil, paten-kaykay olarak sıralandı.

Hediyeleri Çocuklar Seçiyor

Karne heyecanıyla hediye talep eden öğrencilerin istekleri aileler tarafından olumlu olarak karşılanıyor. Araştırmaya katılan lise öğrencisi velilerin yüzde 91’i çocuklarının talep ettiği hediyeyi aldığını belirtti. Anaokulu, ilkokul ve ortaokulda okuyan çocukları olan her 10 veliden 8’i yine aldığı hediyenin çocuğunun seçimi olduğunu aktardı. Ebeveynlerin yüzde 4’ü de çocuklarının istediği hediyeyi bilmediklerini ifade etti.

 

0 Yorum

Yorum Yap