• Samsun
  • Son Güncelleme 03:40
Büyükşehir’den Lisansüstü destek Görseli
EĞİTİM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda kentin gelişmesine katkı verecek lisansüstü bilimsel çalışmalara destek verecek. Samsun Üniversitesi ile ‘Lisansüstü Eğitimde İşbirliği Protokolü’ imzalayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, bu işbirliğine büyük önem verdiğini belirterek kentle ilgili yapılan her bilimsel çalışmanın Samsun’un geleceğinin şekillenmesi noktasında atılacak adımlar için çok kıymetli olduğunu söyledi.

Karadeniz Bölgesi’nin metropol kentini her alanda ‘Geleceğin Şehri’ haline getirmek için altyapı çalışmalarını hızlandıran Samsun Büyükşehir Belediyesi, eğitim alanında yaptığı yatırımlara ve çalışmalara hızla devam ediyor. ‘Türkiye Yüzyılı’ projeksiyonu kapsamında şehri 100 yıllık vizyonuna kavuşturmak için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentin problemlerine akademik açıdan da çözümler üretilmesi ve gençlerin akademik anlamda kendilerini geliştirmeleri için destek çalışmalarına büyük hassasiyet gösteriyor. Bu amaç doğrultusunda Başkan Demir, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ile ‘Lisansüstü Eğitimde İşbirliği Protokolü’ imzaladı.

‘BU İŞBİRİLĞİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUM’


Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,  bu işbirliğine büyük önem verdiğini belirterek kentle ilgili yapılan her bilimsel çalışmanın Samsun’un geleceğinin şekillenmesi noktasında atılacak adımlar için çok kıymetli olduğunu söyledi. Başkan Demir, “Bu protokolle şehrimizin ve çevresinin sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda büyüyüp gelişmesine fayda sağlayacak lisansüstü bilimsel çalışmaları destekleyeceğiz. Hayata geçecek Belediye-Üniversite işbirliği modeli çok önemli. Samsun adına çok önemli bir adım atmış olduk. Şehrimizin kronik sorunlarını bilimsel yaklaşımla ele alacak, sosyo-ekonomik gelişmesine yönelik bilimsel veriye dayalı yeni fikirler ile şehrin karşılaştığı sorunlara çözüm önerileri üretilecek. Sonuç olarak daha hızlı ilerleyeceğiz. Bu işbirliğini çok önemsiyorum” diye konuştu.


ÖNERİLEN TEZ KONULARI BELİRLENDİ


Lisansüstü Eğitim Enstitüsü’nde onaylanmış doktora ve yüksek lisans tez önerileri özelinde çalışmalar yürütüleceğine dikkat çeken Başkan Demir, “Tez önerileri, Samsun özelinde ‘Akıllı Şehirler’, ‘Dirençli Şehirler’ ve ‘Sürdürülebilir Şehirler’ konularını ele alacak ve öncelikli alanları kapsayacak şekilde tasarlanacak. Bu alanlar arasında ise bölgesel kalkınma, şehir ekonomisi, uluslararası ticaret, yerel yönetim, şehircilik, akıllı şehirler, mimarlık, su yönetimi, çevre yönetimi, iklim değişikliği, dayanıklılık, küresel ısınma, demografi, göç, deprem riski, risk yönetimi, afet yönetimi, tarımsal alanların korunması ve kentsel yaşam kalitesi bulunacak.

0 Yorum

Yorum Yap