SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 02:24
Vektörlerle mücadele aralıksız sürüyor Görseli
ÇEVRE

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi kentte, sinek, haşere ve vektörlerle mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Biyolojik ilaçların kullanıldığı çalışmalar gündüz 18, gece ise 13 ekiple gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Vatandaşlarımızın yaz aylarını daha rahat geçirebilmeleri için vektörlerle mücadele konusunda ilaçlama çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz” dedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi ekipleri tarafından hava sıcaklıklarının arttığı yaz döneminde sivrisinek, karasinek ve haşereler gibi vektörlerle mücadele çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Ekipler dere kenarları, kanallar ve müstakil evlerin bahçelerinde ilaçlama çalışmalarını gece-gündüz sürdürüyor. Belirlenen bölgelerde yapılan çalışmaların yanı sıra vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda da ilaçlama yapılan bölgeler genişletiliyor. Vektörlerle mücadelede doğaya zarar verilmemesi amacıyla biyolojik ilaçlar kullanılıyor.



‘AMACIMIZ TOPLUM SAĞLIĞINI KORUMAK’
Toplum sağlığını korumak amacıyla vektörlerle mücadele konusunda yıl boyunca devam eden ilaçlama çalışmalarının yaz aylarında artırılarak devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Yapılan çalışmalardaki amacımız vektörlerin üreme kaynaklarının ortadan kaldırılması ve vatandaşlarımızın yaz aylarını daha rahat geçirebilmelerini sağlamak. Bu amaç doğrultusunda çalışmalarımıza aylar öncesinde başladık, aralıksız devam ediyoruz. Vektörlerle mücadelemiz yıl boyunca devam ediyor. Yaz döneminde çalışmalarımızı artırdık. Bu çalışmalarda biyolojik ilaçlar kullanıyoruz. Kullanılan ilaçlar larvalar dışında başka hiçbir canlıya zarar vermiyor. Biyolojik mücadele yöntemleriyle ekosistemi bozmadan sadece vektörlerle mücadele ediyoruz” diye konuştu.



İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI ARA VERMEDEN DEVAM EDİYOR
Vektörlerle mücadelede çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ali Tulumen, “Ekiplerimizle gece-gündüz hem uçkunla mücadelede hem de vektörle mücadelede ilaçlama çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Tüm canlıların yaşamını tehdit eden pestisit ve biyosidal ürünler yerine, ekolojik ve doğa dostu alternatifleri kullanıyoruz. Bu doğrultuda biyolojik ilaçları tercih ediyoruz. Vatandaşlarımızın daha yeşil ve daha sağlıklı bir çevrede yaşaması için özellikle biyolojik mücadele konusuna büyük önem veriyoruz. İlaçlama çalışmalarının yanı sıra vatandaşlarımızın da vektörlerin oluşmaması için bazı konularda dikkatli olmaları gerekiyor. Ağzı açık şekilde bırakılan su dolu kaplar da belli bir bekleme süresinin ardından sivrisinek oluşumuna sebep olabiliyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızın da bu konu ile ilgili bilinçli olması bizim için çok önemli. Vektörlerle mücadele konusunda Büyükşehir Belediyesi olarak sürekli tüm ekiplerimizle birlikte sahadayız” diye konuştu.

‘TÜM EKİPLERİMİZLE SAHADAYIZ’
Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı İlaçlama Birim Sorumlusu Ali Akaydın ise, özellikle yaz aylarında yükselen hava sıcaklıklarında sivrisinek popülasyonunu kontrol altında tutmak için tüm ekiplerin gayretle çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyerek “Sivrisinek doğal üreme noktaları olarak adlandırabileceğimiz kanallar, dereler, büyük yeşil alanlardaki su birikintilerine düzenli bir şekilde larva çalışmaları yürütmekteyiz. Bunun dışında vatandaşlarımızın alabilecekleri basit önlemlerle beraber sivrisinek üreme kaynaklarının önüne geçebilir. Vatandaşlarımızdan özellikle bahçelerinde açık alanda durgun halde kaplarda su tutmamalarını rica ediyoruz. Yapılacak basit uygulamalar sivrisinek mücadelesi anlamında bize kolaylık sağlayacaktır” şeklinde konuştu.


 

0 Yorum

Yorum Yap