• Samsun
  • Son Güncelleme 01:40
Mavi Bayraklı plajlar denetimi geçti Görseli
ÇEVRE

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Karadeniz’in en fazla Mavi Bayraklı plajına sahip olan Samsun’da Türkiye Çevre Eğitim Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 13 plajda Mavi Bayrak sezonu denetimi gerçekleştirildi. 33 kritere dikkat edilen denetimler 3 gün sürdü. Yapılan denetim olumlu olarak sonuçlandı.
 

Karadeniz’in incisi Samsun, Mavi Bayraklı plajlarıyla deniz turizminin de gözde şehirlerinden biri olma özelliğine sahip. Samsun Büyükşehir Belediyesi, kentte Mavi Bayraklı plajların standartlarını koruması ve mavi bayraklı plaj sayısının artırılması için çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 13 plajda Mavi Bayrak sezonu denetimi gerçekleştirildi. 3 gün süren denetimler; Golf Plajı, Denizevleri Plajı, Dantel Plajı, İnci Plajı, Nazar Plajı, Palmiye Plajı, Denizkızı Plajı, Gençlik Plajı, Körfez Plajı, Omtel Plajı, İncesu Plajı, Terme Miliç Çevre Eğitim Plajı ve Terme Karavan kampı Plajı’nda yapıldı. Denetim olumlu olarak sonuçlandı.

TÜRÇEV Mavi Bayrak Ulusal Koordinatör Yardımcısı Gül İrem Şahin, denetimlerde 4 ana başlıkta 33 kriteri dikkat ettiklerini söyleyerek “Bu 4 ana başlığımızda çevre eğitimlerinde bilinçlendirme, deniz suyu kalitesi, çevre yönetimi, can güvenliği ve hizmetlerdir. Mavi bayrak; tanınmış bir uluslararası eko etikettir. Şehirlerin bu etiketin korunması için bu denetimler büyük önem arz etmektedir. Bizde denetimlerimizi bu doğrultuda gerçekleştiriyoruz” diye konuştu.



Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Çevre Koruma Kontrol Dairesi Başkanlığı'nda görevli Çevre Mühendisi ve Mavi Bayrak Yerel Sorumlusu Enes Sinan Yüksel, “Karadeniz Bölgesi’nde en fazla mavi bayraklı plaja sahip kent olan Samsun’da yüzme sezonu öncesi hazırlıklarını tamamlamış olduğumuz 13 mavi bayraklı plajımızın TURÇEV ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri tarafından denetimi gerçekleştirildi. Kentimizde mevcut mavi bayraklı plajlarımızın standartlarını korumak ve mavi bayraklı plaj sayısını arttırmak için çalışmalara devam etmekteyiz”  şeklinde konuştu.

 

0 Yorum

Yorum Yap