DİĞER

7’den 70’e herkes burada

ETKİNLİKLER01.06.2023 14:19

Gizem Akkulak


Samsun Büyükşehir Belediyesi'ne ait Panorama Samsun Dijital Gösterim Merkezi’nde Benim Masalım Anaokulu İstanbul’un Fethi’ni çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutladı.

Her yıl binlerce kişinin ziyaret ettiği Samsun Büyük Şehir Belediyesi'ne ait Panorama Samsun Dijital Gösterim Merkezi bu sefer kapılarını İstanbul’un 570. Yıl dönümü sebebiyle “Benim Masalım “ anaokulu öğrencilerine açtı. Panorama Samsun Dijital Gösterim Merkezi’nde anaokulu öğrencileri tarafından çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutlandı. Gösterilerini sergileyen öğrenciler daha sonra Panorama Samsun Dijital Gösterim Merkezi’nde, panoramik alanda vatan sevgisi ve milli tarihi aşılamak adına kısa film izlediler. Daha sonra Panorama Samsun Dijital Gösterim Merkezi’nde bulunan dioramik alana geçerek Mustafa Kemal Paşa’nın Ankara’ya gelişi ve Dikmen sırtlarında Seymenler tarafından karşılanışını yağlı boya tablo ve canlandırmalarla görme fırsatı yakaladılar.

 

7’den 70’e herkes burada

Çocuklara milli şuur oluşturmanın çok önemli olduğuna dikkat çeken Panorama Samsun Dijital Gösterim Merkezi Sorumlusu Arzu Kaplan;

“İstanbul’un Fethi’nin 570. Yıldönümünü Panorama Samsun Dijital Gösterim Merkezi’nde kutladık. Benim Masalın anaokulu öğrencileri ile güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Çocuklarımız özel mehteran kıyafetleriyle buraya geldiler. Bize hazırlamış oldukları gösterileri sundular. Öğrenciler bize kendi gösterilerini sunduktan sonra bizler de 15 dakikalık dijital gösterimimizi onlarda vatan sevgisi ve milli bilinç oluşturmak için izlettik. Biz de bu anlamda 7’den 70’e herkesi burada milli bilinci oluşturmak, o tarihi anlara tanıklık etmek için bekliyoruz” dedi.

Diğer