SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 23:35

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Bildiğiniz üzere son birkaç gündür hem ülkemizde hem de dünyada Rusya’nın Ukrayna’ya karşı açtığı acımasız savaş gündeme bomba gibi düştü ve 7’den 70’e herkesin gözü kulağı Ukrayna’da..

1991 yılında Sovyetler Birliği’nin çöküşüyle birlikte ülkesinin soyulduğunu iddia eden Putin Ukrayna’nın Avrupa Birliği ve NATO gibi kurumlarla yakın ilişkisine uzun süredir karşı çıkıyordu.

Rusya Devlet Başkanı Putin geçtiğimiz haftalarda Ukrayna'nın NATO'ya üyeliğine karşı olduğunu belirtmiş, Batılı ülkelerden bu konuda garanti istemişti. Ukrayna ordusunun küçültülmesi ve tarafsız bir ülke olmasını talep etmiş, Amerikan Kolonisi diye adlandırdığı Ukrayna’da insanların acı içinde yaşamaya mahkûm edildiğini öne sürmüştü.

Putin aylardır Ukrayna’ya sardırmak için hazırlık içerisinde olduğu iddialarını yalanlamış,  200 bine yakın askerini Ukrayna sınırında konumlandırmasını bir saldırının ön hazırlığı olduğunu değil sadece basit bir güvenlik tedbiri olduğunu vurgulamıştı. Ancak buna karşın batılı ülkeler bu hareketin yeni bir işgalin ilk adımları olmasından korkuyordu ki Putin Ukrayna da masumları hedef alan askeri işgalin emrini verdi. Binlerce insanın üzerine hiç acımadan ateş açıldı ve çocuk, kadın, yaşlı demeden Ukrayna’da başta başkent Kiev olmak üzere birçok nokta adeta kan ölüne döndü. Putin’in bu acımasız kararına başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN olmak üzere devlet başkanlarından tepki gelse de Putin geri adım atmayacak gibi duruyor. Bu senaryoyu hepimiz zaten Suriye Rejiminden tanıyoruz. Dini, dili, ırkı farklı olsa da zalim aynı zalim. Konu ne olursa olsun yaşanan insanlık dramı her coğrafyada olduğu gibi ülkelerin kirli çıkarlarının, planlarının ve amaçlarının önüne geçiyor. Kan döküldüğü, çocukların üzerine acımadan mermi yağdırıldığı hiçbir dava haklı değildir. Putin’in bu gözü dönmüş tavrı biran evvel son bulmazsa, Putin aldığı bu karardan biran evvel dönmezse bu durum çok daha kötü sonuçlar doğuracak. Türkiye, Suriye Rejiminde olduğu gibi bu acımasız saldırıda da mazlum tarafın yanında olmaya devam edecektir. Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın kararlı duruşu Rusya ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilere ne denli zarar verecek göreceğiz. Ancak biliyoruz ki ticari ilişkilerden doğan zarar üzerine kurşun yağdırılan bir bebekten daha mühim değildir..

0 Yorum

Yorum Yap