• Samsun
  • Son Güncelleme 00:16

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Geleceğin şehri olma yolunda büyük bir hızla gelişen bir Samsun var önümüzde. 2017 Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile adını tüm dünyaya duyuran şehrimiz bu kez de Teknofest ile dünya basınında yerini aldı. 

Peki Nedir Teknofest? 

Teknofest; mimarlığını Selçuk Bayraktar'ın üstlendiği ve milyonlarca insan ile paylaşılan bir hayalin gerçekleşmesidir. 

Teorik olarak açıklayacak olursak: Teknofest, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin millî teknolojilerini geliştirmeyi hedefleyen bir festivaldir. 

Aynı zamanda Teknofest; gençlerimize fırsat verildiğinde, hayallerini nasıl gerçekleştirdiklerini, teknoloji adına neler yapabildiklerini gururla izleyebileceğimiz bir projedir.  

İlerleyen süreçte Teknofest'in ülkemize ne gibi katkıları olduğunu hep birlikte göreceğiz. 

Bunun haricinde yine bahsetmek isterim ki;  şuan yapılmakta olan "akıllı trafik sistemi" ile ulaşım sorununun çözüme kavuşabilecek olması, bunun yanı sıra otopark sorununu ortadan kaldırmak için yapılan iki katlı mekanik otopark şehrimizin teknolojiye ne kadar önem verdiğinin bir göstergesidir. 

Diğer yandan Türkiye'nin ikinci büyük kütüphanesinin şehrimize yapılacak olması, kitap kafe projesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenli olarak yapılan sanatsal etkinlikler, şehrimizin sadece teknoloji konusunda değil  sanat ve edebiyat konusunda da hızla geliştiğini göstermektedir. 

Ayrıca Samsun'a yapılacak olan projelerin maketlerini görmek için Samsun Büyükşehir Belediyesi Tanıtım Merkezini ziyaret edebilirsiniz. Ziyaret  etme fırsatı bulamayanlar için ise  Büyükşehir Belediyesi instagram hesabını takip etmelerini önerebilirim. 

Sağlıcakla kalın. 

0 Yorum

Yorum Yap