• Samsun
  • Son Güncelleme 20:45

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Dijital Dünya’ya Yeni Bir Sayfa: Metaverse

Her şeyin kolaylıkla internet üzerinden yapıldığı, birçok işimizi tek tuşla hallettiğimiz bu dönemde Metaverse kavramı dijital dünyaya yeni bir bakış açısı kazandırmıştır.

Peki nedir herkesin dilinde olan Metaverse?

Metaverse meta(ötesinde) ve universe(evren) kelimelerinin birleşiminden oluşmaktadır. Aslına bakıldığında sanal topluluklar yaratmaya olanak tanıyan, kullanıcıları avatarları aracılığıyla etkileşime geçiren, üç boyutlu sanal alanı kapsayan yeni nesil bir internettir. Bu sanal topluluklarda ise insanları hiçbir ayrım yapmadan birleştirmeyi amaçlamaktadır.

Yani herkesin eşit bir şekilde bilgi ve teknolojiye ulaşamaması sonucunda eşitsizlik üzerine kurulu bu süreçte Metaverse’nin dünyayı değiştirip dönüştüreceğine olan bir inanç vardır.

Peki gerçekten bu dönüşüm olacak mı?

Bana sorarsanız olacak. Birçok alanda farklı farklı etkilerini, avantajlarını görmeye başladık bile.

Gün geçtikçe popülerliğini artıran, dijital dünyada adını sıklıkla duyduğumuz Metaverse kavramı günümüzde yalnızca ticaret ve eğlence alanında değil, farklı alanlarda da karşımıza çıkmaktadır.

Söz gelimi Metaverse ile istediğiniz şehrin tüm doğal, kültürel, tarihi yerlerini hatta ve hatta yemek kültürünü de öğrenebileceğinizi biliyor muydunuz?

Evet, sevgili okurlarımız doğru duydunuz.

Metaverse ile gerçek dünya deneyiminden uzaklaşmadan bir şehre ait neredeyse her şeyi görebilirsiniz.

Bununla ilgili Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin de çok güzel bir projesi var. Bu proje hologram, sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik ile Samsun’u sokak sokak gezip şehrin turizm potansiyelinin daha etkili bir şekilde tanıtılmasına olanak sağlayacaktır.

Bahsi geçilen proje ile kendinize özel yarattığınız avatarınız ile dijital ortamda etkileşime girebilir, sürekli açık ve sınırsız olan bir evrende kendinize yer edinebilirsiniz.

Düşünsenize istediğiniz şehre gitmeye gerek kalmadan oluşturduğunuz avatar ile o şehrin en ücra sokaklarını bile görebileceksiniz. Hayalleriniz Metaverse sayesinde gerçek olacak.

Dijital dünyaya ayak uydurup gelecek hakkında söz sahibi olarak kendi evreninizde özgürce dolaşmanız dileğiyle…

0 Yorum

Yorum Yap