• Samsun
  • Son Güncelleme 17:37

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Emanetimize Sahip Çıkıyor Muyuz?

Üzerimize herhangi bir emanet aldığımızda ne kadar dikkatli davranırız değil mi? O emanete en iyi şekilde sahip çıkmak, onu korumak için gerekli hassasiyeti gösteririz. Aynı hassasiyeti dünyamız için de gösteriyor muyuz gerçekten? Çocuklara, gelecek nesillere emanet bırakacağımız dünyamıza gereken özeni gösteriyor muyuz?

Havamız, yollarımız, denizlerimiz… Dünyamızı oluşturan bu kaynaklar; dünümüz, bugünümüz ve yarınımız…

Hangimiz güzel bir dünyada yaşamayı hak etmez ki? Çocuklarımız da havanın, yolların, denizlerin tertemiz olduğu; güvenli ve güzel bir dünyayı hak ediyor.

Farkında mıyız? Artık ülkemizde dört mevsim kavramı yaşanmıyor. Yazımız kışımız birbirine karışmış durumda. Hangi mevsimde, hangi ayda olduğumuzun bile farkında değiliz. Kasım ayında sıcaktan bunalıp, haziran ayında soğuktan üşüyebiliyoruz mesela…   Bu mevsim kaymaları bizlere aynı gün içerisinde hem yazı hem kışı yaşatır oldu.

İklim karmaşıklığının elbette pek çok sebebi var. Maalesef ki en büyük sebebi de bizleriz. Evet, biz insanlar… Biz insanların bilinçli veya bilinçsiz olarak doğaya verdiği zararlar, küresel iklim değişikliğinin en büyük sebebi.

Ancak iklim değişikliği ile mücadele etmek de bizlerin elinde. Belediyelerin ve kişilerin bu konuda son derece duyarlı olması gerekir. Mesela Samsun’da lityum pilli elektrikli otobüs kullanımının başlaması, ülkemize ve tüm dünyaya çevre duyarlılığı konusunda örnek teşkil etmiştir. Bu gibi örnekler daha da artmalıdır.

Bireysel olarak da herkesin üstüne düşen hassasiyeti göstermesi gerekir.

Bu dünya hepimizin. Dünyamızı güzel kılmak, bizden sonraki nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak da hepimizin görevi.

 

0 Yorum

Yorum Yap