• Samsun
  • Son Güncelleme 10:16

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun’da bitmek bilmeyen bir ‘İSTEMEZÜKÇÜ’ zihniyet vardır. Geçmişten günümüze kadar da var olmuştur bu.

 Bu tipler Şehrin hayrına olan her iyi şeye hep karşı durmuşlardır ve durmaya da devam etmektedirler.

Onlar hiçbir şey istemezler ve her şeye itiraz ederler. “Bafra pidesi” kadar meşhur olmuştur bu İSTEMEZÜKÇÜLER. Beğenmezler. Kıskanırlar. İyi ya da kötü onlar için fark etmez. Yeter ki canları istemesin! Yeter ki Samsun hayrına olmasın.

Hep muhaliftirler. Bazen farkında olmadan kendilerine bile muhalif olurlar. Bu acı hallerine sizde gülmek isterseniz belediye meclislerini SBB TV Youtube Kanalı’ndan takip edebilirsiniz.

Tüm ülkede olduğu gibi neye karşı çıktıysa bu İSTEMEZÜKÇÜLER, o yatırım veya projenin tamamlanmasından sonra en çok kullanan da yine onlar olmuştur. Bakın görün Mustafa Demir imzalı Türkiye’de bir benzeri olmayan Atakum Yalı Kafe’yi, Avrupa’dan ödülle dönmüş Şehir kütüphanesini, Futbol sahasını ve daha fazlasını en çok kullanan yine bunlar olur.

Haa… Söz Atakum dan açılmışken;

Geçenlerde elime Atakum 2020-2024 stratejik planı geçti. İnternetten indirip bakabilirsiniz. Çok enteresan bir plan. Neden mi?

Şöyle bir başlık var ‘Bir bakışta stratejik plan’ diye. İşte Atakum’un 5 yıllık bahtsız tarihi. Bir bakışta Atakum.

Neler vaat etmişler neler YAPMAMIŞLAR. Ya da şöyle sorayım ne yapmışlar.

Cevap:

Ödenemeyen maaşlar, iflas eden belediye şirketleri, kendi kendini dava eden yöneticiler say babam say.

Her neyse bir bakışta stratejik planlarında yazdıkları bazı başlıklar:

Yenilikçi AKILLI kent, Engelsiz kent, Çağdaş ALTYAPI ve ÜSTYAPI projelerini oluşturmak vs vs…

Arkadaş bunları Atakum’a Mustafa Demir yaparken sürekli İstemezük istemezük diye bağırdınız. Mahkemelere koştunuz, protesto ettiniz n’oldu kardeşim.

Maksat üzümü yemek değil bağcıyı dövmek.

Yok arkadaş yok, Mustafa Demir’deki sabır kimse de yok! Bunu anladım.

Anladık derdiniz İcraat değil, dertlenmek sizin harcınız değil bari o stratejik plana ağa babalarınızın dediği şu cümleyi yazın da anlamı olsun.

“İktidar dünyanın en iyi işini yapsa bile iyi diyemeyiz”

 “Mustafa Demir Samsun için dünyanın en iyi işini yapsa bile iyi diyemeyiz. “

 İşte sizin 5 yıllık planınız…

Sözü uzatmayacağım dostlar,

Samsun’un kısa bir 4 buçuk senelik özetini geçip yazımı tamamlayacağım;

Samsun, 4 buçuk yılda Mustafa Demir'in liderliğinde gerçekleştirilen büyük projelerle bugün 1 milyon 300 bin kişinin gurur kaynağı. Artık cesur adımların ve yapılan yatırımların meyveleri toplanıyor.

Tarih, 'istemezükçü'leri değil; çalışanı, üreteni, yarınlara büyük eserler bırakanları yazar. Bu söz, Samsun'un dönüşümünde belirleyici bir rol oynadı. Şehir, Demir'in liderliğindeki kararlı ve vizyoner adımlarla yeniden doğuyor.

İstemezükçülerin sesleri, yenilik ve değişim isteyenlerin kararlılığı karşısında giderek soluyor. Samsun, bu kararlılıkla bugünü ve yarını düşünenlerin şehri olarak yoluna devam ediyor. Şehir, cesur ve vizyoner bir yönetimin eseri olarak büyük eserlerle donatılmış durumda.

Mustafa Demir'in liderliğindeki Samsun, 'istemezükçü' yaklaşımlara meydan okuyarak, geleceğe umut ve büyük eserler bırakıyor. Bu liderlik, şehrin geleceğine yönelik istikrar ve umudu temsil ediyor.

 

Kalın Sağlıcakla…

 

0 Yorum

Yorum Yap