• Samsun
  • Son Güncelleme 22:20
Konya ve Erzurum'da deprem Görseli
SON DAKİKA

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

AFAD’ın açıkladığı verilere göre, Erzurum’un Narman ilçesinde 4.1 büyüklüğünde Konya’da ise 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Konya’da saat 18.06 sıralarında ve çevresinde hissedilen deprem sonrası, bazı binaların üst katlarında sarsılan bazı vatandaşlar dışarı çıktı. Sokakta çoğu vatandaşın hissetmediği depremle ilgili AFAD’dan yapılan açıklamada, Selçuklu ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldiği bildirildi. Deprem sırasında bulundukları iş merkezinin 5. katındaki ofislerinden aşağıya inen Gülşen Çopur, “Deprem anında ofisteydik. Önce kaçamadık, işlerimiz vardı onları mecbur bitirmemiz gerekiyordu. Çünkü tam ofisten çıkış saatimize denk geldi. Masaların yanlarına çömeldik, bir süre öyle bekledik ama uzun sürdü. Uzun sürdüğü içinde epey korktuk.” dedi.


İş merkezinin 1. katında depreme yakalanan Erkan Söylemez, “Sarsıntı oldu. Daha önce Marmara Gölcük depremini yaşamış biri olarak bu tarz küçük depremlerin her zaman olacağını bilmemiz lazım.” diye konuştu.

Konya Valiliğinden açıklama


Konya Valiliğinden depremle ilgili yapılan açıklama ise şöyle denildi:
“İlimiz Selçuklu ilçesinde saat 18.06 sıralarında 5.0 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş olup, herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmamıştır. Saha taraması devam etmektedir. Geçmiş olsun.”

 

Erzurum’da meydana gelen depremin saati ise 21.37 olarak kaydedilirken derinliği ise 9.56 kilometre olarak ölçüldü.

 

 

0 Yorum

Yorum Yap