SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 01:44
Asgari ücret zammı için kritik saat belli oldu Görseli
SON DAKİKA

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret zammını konuşmak üzere işçi, işveren ve hükümet temsilcilerini Beştepe'ye davet etti. Söz konusu toplantının 16.30'da gerçekleştirileceği öğrenildi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2024 yılı asgari ücretini belirlemek üzere işçi, işveren ve hükümet temsilcileriyle Beştepe'de bir araya gelecek. 16.30'da gerçekleşecek toplantı sonrası açıklama yapılması bekleniyor.

Konuyla ilgili son gelişmeler aktaran CNN Türk Muhabiri Arda Erdoğan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Şimdiye kadar iki komisyon toplantısı gerçekleşmişti. Asgari ücret pazarlığında gözler 3. toplantıya çevrildiğinde önemli bir gelişme yaşandı. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde pazarlık masasının taraflarını bir araya getirecek.

 

TOPLANTIDAN YENİ ASGARİ ÜCRET RAKAMI ÇIKACAK MI?

 

Saat 16.30’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın işçi, işveren ve hükümet kesimini Beştepe’de toplaması bekleniyor. O toplantıdan yeni asgari ücret rakamı çıkacak mı? Beklentiler asgari ücretin belirlenmesi yönünde. Ancak şimdiye kadar iki toplantının yapıldığını yapılan iki toplantıda masaya rakamın gelmediğini hatırlatmakta fayda var.

Halihazırda asgari ücret 11 bin 402 TL olarak uygulanıyor. Çeşitli TÜİK raporları masaya geldi. Bu raporlar ışığında yeni asgari ücretin belirlenmesi bekleniyor.

Bugün saat 16.30’da Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile ayrıca masanın işçi ve işveren kesimi ile bir araya gelecek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde. Yeni asgari ücretin netleşmesi kuvvetli ihtimal olarak masada duruyor.

Normalde bugün beklentiler Kabine toplantısı olması yönündeydi ancak bu toplantı bugün gerçekleşmeyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın programına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile bir görüşme girmişti. O görüşmenin çerçevesi genişledi. İşçi, işveren, hükümet kesimi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşme gerçekleştirmesi bekliyor. Yeni asgari ücret açıklanacak mı? Bizler de takip ediyor olacağız.

Uzun bir süredir Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taraflar ile görüşmesini bekliyorduk. Bizler de haber kaynaklarımıza bu soruyu soruyorduk. Bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın taraflarla bir araya geleceği netleşmiş oldu.

Ne işçi kesimi ne işveren kesimi 2024 yılına ait asgari ücretin ne olması gerektiğine ilişkin rakam paylaşmadı. Gözler üçüncü toplantıya çevrilmişti rakamların ifade edilmesi bekleniyordu. Beştepe’de gerçekleşecek bu görüşmenin rakamların açıklanacağı bir görüşme olma ihtimali yüksek.

2024 yılında asgari ücrete tek zam yapılması bekleniyor. Bizler de görüşmenin ardından ortak açıklama olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni asgari ücreti duyuracak mı? Takip ediyor olacağız. Gözler saat 16.30’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüşmeye çevrilmiş durumda.

 

SAAT 16.30’DA GÖRÜŞME GERÇEKLEŞMESİNİN ARDINDAN BEŞTEPE’DEN AÇIKLAMA GELİR Mİ?

 

Bizim beklentilerimiz bu yönde. 2023 yılının başında yeni asgari ücret belirlenirken Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm tarafları yanına çağırmıştı. Şöyle bir fotoğraf verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ortada, bir yanında işçi kesimi diğer yanında işveren kesimi ve dönemin Çalışma Bakanı Cumhurbaşkanı’nın yanındaydı. Buna benzer bir fotoğraf karesinin verilmesi bekleniyor. Görüşmelerde bir uzlaşma sağlanırsa Cumhurbaşkanı Erdoğan tüm kesimlere yeni asgari ücreti belirtecek.

 

 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap