• Samsun
  • Son Güncelleme 12:08
Slogan Cumhurbaşkanı'ndan: "Bay bay Kemal" Görseli
SİYASET

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

 TÜRKİYE YÜZYILI'NI İNŞAA EDECEĞİZ

FETÖ'cü alçakların bombalarıyla iradeyi susturmak isterken, direnişi burada sürdürdük. Türkiye Yüzyılı'nı da Meclisimizle inşa edeceğiz. Yeni yönetim sistemimizle yasama-yürütme-yargı arasındaki ilişkileri netleştirip bu sürecin en sağlıklı şekilde yürümesini sağlayacak altyapıyı kurduk.

YENİ SİSTEM İÇİN RESTORASYON

Yeni yönetim sistemimizin ilk dönemindeki tecrübelerin ışığında sistemi ileri taşıyacak restorasyonları Meclisimizle yapmayı umut ediyoruz. Bu umudun gerisinde 20 yıllık emek ve kazanım vardır. Bundan 20 yıl önce hükümete gelirken ne söz verdiysek, Rabbim hemen hepsini yerine getirmeyi nasip etti.

2023 HEDEFLERİNE BÜYÜK ÖLÇÜDE ULAŞTIK

2023 hedeflerimize, kurulan tuzaklara rağmen büyük ölçüde ulaştık. Başka bir ülkenin başına gelse çok büyük yıkımlara yol açacak badireleri milletimizin desteğiyle atlattık. Eski senaryolar eski tezgahlar işlememeye başladı.

CUMHURBAŞKANI ADAYI BELİRLEMEKTEN ACİZ MASA

Önceki gün altı parti aylarca çalışıp, didinip hazırladıkları ortak politikalar metni yayınladı. İnsan ister istemez bir beklentiye giriyor. Netice itibariyle hepimiz beşeriz, hepsi mümkün. Karşımızda henüz Cumhurbaşkanı adayı belirlemekten aciz masa olduğunu unutmuyoruz.

UMUT BAĞLAYANLAR ADINA ÜZÜLDÜK

Yine de ne yapmışlar bir bakalım dedik, keşke bakmaz olaydık. Kendimiz adına değil bu partilere umut bağlayanlar adına çok üzüldük. Gençlerimize güzel eğlence malzemesi çıkar dedik. Sadra şifa bir şeyler beklemenin beyhudeliğini tahmin etmemize rağmen milletimiz adına üzüntü duyduk. Metinle ilgili değerlendirmeyi genel merkezimiz ve bakanlıklarımız yeri geldiğinde paylaşacaktır. Bunlar bırakın yeni projeler için kafa yormayı, ülkede ne yapılıp edildiğine bakmamışlar.

HDP'YE, PKK'YA, FETÖ'CÜLERE SELAM VERİYORLAR

Şehir hastanelerini kapatmayı, milletin malı olan külliyenin kapısına kilit vurmayı, yeni bakanlıklar icat etmeyi; siyaset bilimi birinci sınıf öğrencilerine söyleseniz gülmekten katılacakları zırvaları vaat diye yazmazlardı. Açıkladıkları metinde herkese selam veriyorlar. Kayyumu kaldıracağız, belediyelere özerklik vereceğiz diyerek HDP'ye selam veriyorlar. 'OHAL kararnamelerini iptal edeceğiz' diye PKK ve FETÖ'cülere selam veriyorlar. Genelkurmay Başkanlığı ve MİT Başkanlığı'na sataşarak tüm terör örgütlerine ve kullananlara selam veriyorlar.

SEN BATI'NIN AFERİN DEMESİNE MUHTAÇ MIYDIN

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne, savunma sanayi projelerine, kamu-özel yatırımlarına dokunacağız diyerek ülkemizin güçlenmesinden rahatsız olan batıya selam veriyorlar. Hatta içlerinden birisi 'Batı bize aferin diyecek', yazıklar olsun. Sen Batı'nın aferin demesine bu kadar muhtaç mıydın? Bir tek kazanımları ve hayalleriyle aziz milletimizin kendisine selam vermemişler.

MİLLETİ ANLAMAK İÇİN ZERRE GAYRET GÖSTERMİYORLAR

Ülkenin en önemli sorunu ekonomi diyorlar, tek çözüm önerileri Merkez Bankası'nın Dünya Finans Merkezi'ndeki birimlerini Ankara'ya döndürmek. Milleti anlamak için zerre kadar gayret göstermeyenler 1990'ların Türkiye'sinden bir adım ötesine geçemeyenler, bina değiştirerek sorun çözeceklerini zannediyorlar.

TÜRKİYE BÖYLESİNE MUHALEFETİ HAK ETMİYOR

Önümüzdeki 5 yılda yıllık 5 büyüme vaadinde bulunuyorlar. Sadece 2020'den 2022'ye istihdamın 5 milyona yakın arttığından bihaberler. Önümüzdeki 5 yılda 5 milyon istihdam sözü veriyorlar. Yazık. Demokrasilerde iktidar kadar muhalefet de önemlidir. Türkiye böylesine sakil muhalefeti hak etmiyor. Bu kadar pespayece davrananların yarın sorumluluk üstlendiklerinde ülkeyi ne hale getireceklerini varın siz düşünün.

KILIÇDAROĞLU'NA YENİ SLOGAN: BAY BAY KEMAL

Kılıçdaroğlu'nun idrak derecesinin boyutunu gösteren şu örnek bile kara mizah içinde yaşadığımızın işaretidir. Kendisine zaman zaman 'Bay Kemal' diye hitap ediyoruz. Bay Kemal ifadesinin sonundaki ünlemi anlamadan kendisine slogan ilan etmiş. Memleketin her işi gibi muhalefetin sloganını bulmak da bize kaldı. Madem Bay Kemal bu ifadeyi o kadar sevdi, kendisine bundan sonra kullanabileceği yeni sloganı da vereyim; Bay bay Kemal. Bizden yana helali hoş olsun, tepe tepe kullansın.

MEMLEKETİN EĞLENCEYE DE İHTİYACI VAR

Biz bunları söyleyince Tayyip Erdoğan bizimle maytap geçiyor diye feveran ediyorlar. memleketin gülmeye, eğlenmeye de ihtiyacı var. Hiçbir işe yaramıyorsunuz bari o işe yarayın. Şu fotoğraf karşısında başka nasıl davranabiliriz?

BİZİM ADAYIMIZ BELLİ

Geçtiğimiz hafta cumhurbaşkanlığı adaylığı meselesinde de aynısını yaptılar. "Biz cumhurbaşkanı adayı çıkaramıyoruz, cumhur ittifakı da aday çıkarmasın" diyorlar. Madem böyle düşünüyordunuz; aday belirlemek için toplantı üzerine toplantı yapıyorsunuz? Bizim adaylığımız bir yıldır belli; anayasa, seçim kanunu ortada. Öyle bir muhalefetimiz var ki, nereden tutsanız elinizde kalıyor.

HAYATINI ÇALDIKLARI MENDERES'İN SLOGANINI ASTILAR

Dün hayallerini ve hayatını çaldıkları merhum Menderes'in sloganını çalarak genel merkezlerine asmışlar. Allah'tan korkmadıklarını biliriz de milletten utanmadıkları da kesin.

TRT YAYININI ÇANKAYA KÖŞKÜ'NDEN YAPACAĞIM

Bay Kemal hiç üzülme TRT yayınını bu akşam Çankaya Köşkü'nde yapacağım. Çankaya Köşkü bizim şahsi malımız değil, milletimizin malıdır. Aynı şekilde Külliye de milletin malıdır. Burayı gören dünya liderleri iftihar ettiler. 'Güçlü devletler, bu eserlerle büyürler' ifadelerini kullandılar. Siyasi hayatları boyunca tek bir seçim kazanamamış olanların rant paylaşım hırsıyla masa altından birbirlerini tekmeleri niyetlerini ortaya koyuyor. 6'lı masa milletin kazanımlarını yağmalamaya talip. Milletimiz 14 Mayıs'ta bu yağmacılara 'yeter' diyerek sözün de karar da kendisine ait olduğunu gösterecektir.

BAY KEMAL ESKİ YARALARI KANATTI

Sadece bize oy verenlerin değil, vatandaşlarımızın tamamının hak ve özgürlük alanlarını genişletmeye çalıştık. Kadınlarımızın hak ettikleri yeri almaları için özel önem verdik. Biz özgürlükleri savunurken CHP ve şuhelası mahkeme mahkeme dolaştılar. Ellerine geçirdikleri tüm fırsatları, başörütüsü kadınlarımızın hakları gasp etmek için kullandılar. Bay Kemal soyal medyadan yayınladığı video ile eski yaraları tekrar kanattı. Bu çıkışın gerisindeki amacın kadınlarımıza hak vermek olmadıklarını, Meclis'e getirdikleri yasa teklifi ile bir kez daha gördük. Biz de kalıcı çözüme kavuşturmak için süratle harekete geçtik. Ülkemizin geçmişten bugüne yaşadığı acıların bir kez daha tekerrür etmemesi için kendi teklifimizi hazırladık.

6'LI MASA'YA SORUYORUM

Şimdi 6'lı masaya soruyorum: Biz kutsal saydığımız aile kurumunu anayasa teklifi altında Parlamentoya sunduk. Ve aile kurumunu kutsiyeti içerisinde parlamentoya getirirken. Ey 6'lı masanın içinde olanlar açıkça LGBT'yi kimler savunuyor, savunmuyor. Bunu da söyleyin. Bizim LGBT ile alakamız yok, çünkü biz aileyi savunuyoruz.

ADETA DUVAR KESİLDİLER

Teklifimizin hiçbir ayrım yapmadan siyasi partilere giderek onları bu sürece katılmaya devam ettik. İyi niyeti girişimlerimiz karşısında adeta duvar kesildiler. Teklimiz CHP ve yoldaşlarına rağmen komisyonda kabul edildi. İnşallah genel kurul görüşmeleri başlayacak. Kimin yasakların devamından yana  kimin özgürlüklerin genişlemesinden yana oldukları ortaya çıkacak. Temennimiz bu düzenlemenin 400'ün üzerinde bir oyla kabul edilerek yürürlüğe girmesidir. Hiçbir milletvekilinin anayasa değişikliği teklifine hayır demeyeceğine inanıyorum. Aksi yönde tavır sergileyenleri ne milletimiz ne de tarih affeder. Tüm milletvekili iradenize ipotek koyulmasına fırsat vermeyin. Bu tarihi fırsatın elinden kaçmasına izin vermeyin. Vicdanların sesini dinleyerek evet deyin.

MİLLET SİZE HAKKINI HELAL ETMEZ

Burada üzülerek bir şeyi söylemek istiyorum; grubumuzun maalesef Genel Kurul'da toplantılara katılmada sıkıntı yarattığını dün öğrendim. Bu beni ciddi manada üzdü. Bu millet kendi kasasından maaşı veriyor ve bu maaşla, milletvekili arkadaşlarımız bu görevi yapıyor. Genel Kurul'da eğer yoklamalarda benim milletvekili arkadaşlarım bulunmazsa bu millet hakkını sizlere helal etmez. Kim gelmediyse ben de hakkımı helal etmiyorum. Bu sıradan bir olay değil. Eğer milletvekili adayı olmuşsan burada görevini hakkıyla yerine getireceksin. Aldığınız maaşlar haramdır, bunu da böyle bilin.

İSVEÇ BOŞUNA UĞRAŞMA

İsveç boşuna uğraşma. Sen benim mukaddes kitabımın yakılmasına müsaade edilmesine izin verdiğin sürece NATO'ya girmenize müsaade etmeyiz. Finlandiya'ya bakışımız olumludur.

0 Yorum

Yorum Yap