• Samsun
  • Son Güncelleme 06:22
Türkiye’nin Tek Tütün Müzesini Ziyaret Ettiniz Mi? Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

 

Türkiye’nin Tek Tütün Müzesini Ziyaret Ettiniz Mi?

Bafra'da yer alan Tütün Müzesi özgün yapısı ve tarihî binası ile ilgi çekmeye devam ediyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen müze , Bafra'nın en önemli tarım ve kültür öğelerinden olan tütünün önemine atfen yapıldı. Türkiye'nin ilk tütün müzesi olan Bafra Tütün Müzesinde çeşitli tütünler, balmumu heykeller, işleme makineleri ve tütün bahçesi yer alıyor.

Müzede tütün tarımıyla ilgili sergilenen eserlerin yanı sıra müze bahçesinde tütünün yetişmesindeki tohumdan/kurutulmasına bütün aşamalar uygulamalı olarak gösterilmektedir.

Tütün Müzesi Birim Amiri Can Berk Uncu müzeyle ilgili SamsunŞehirGazetesi’ nin sorularını yanıtladı. Uncu;” Bafra Tütün müzesi 2018 Yılında hizmete açıldı. Bu müze, ülkemizdeki tek tütün müzesi olması sebebiyle de dikkat çekiyor. Çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi alıyoruz. Tütün Bafra kültüründe önemli bir yere sahip. Bu kültürü gelecek nesillere aktarmak adına Büyükşehir Belediyesi olarak çalışmalarımızı bu müzede sürdürmekteyiz.” Dedi

Müzedeki detayları da paylaşan Uncu; ” Müzeyi ziyaret edenler fabrikasyon aşamalarının tamamını görebilmektedir. Yine bahçemizdeki ekim alanında zirai özelliklerini de ziyaretçilerimize gösterebilmekteyiz.1923 İhtisas Kongresinde alınan kararlarla Ulu Önder Atatürk ‘ün getirttiği sanayileşmenin simgelerinden olan makinelerde müzede sergilenmektedir.” Dedi.

0 Yorum

Yorum Yap