• Samsun
  • Son Güncelleme 07:35
"Türkiye'deki En Güzel Meydanlarından Biri Olacak" Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun'da Bir Hafta Boyunca Öne Çıkan Gelişmeleri Sizler İçin Derledik:

Tarihle buluşma projesi: Saathane

 Osmanlı mimarisinin önemli eserlerini bünyesinde barındıran Saathane Meydanı’ndaki çalışmalar hızla sürüyor. Yüzde 70’i tamamlanan projeyi “Tarihle buluşma projesi” olarak değerlendiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Şehrimiz Saathane Meydanı’na yeniden kavuşuyor” dedi.

TEKNOFEST Başvurularında Samsun, Öğrenci Sayısına Göre Türkiye Birincisi

Bu yıl Samsun merkezli düzenlenecek Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) için kentten 30 bini aşkın başvuru yapıldı.Samsun Valisi Zülkif Dağlı,  TEKNOFEST'in dünyanın en büyük teknoloji, uzay ve havacılık festivali olduğunu, bu nedenle kentte büyük heyecan yaşandığını söyledi.

Samsun’a 500 Kontejan Ayrıldı

Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’nde Samsun’a 500 kontenjan ayrıldı. Kadın işverenlere, istihdam edecekleri ilave her yeni kadın işçi için 20 ay boyunca net asgari ücret tutarına yakın bir destek verilecek.

İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi Projesi'nin Yüzde 82'si Tamamlandı

İlçelerde yaşayan yolcu ve minibüsçülerin yıllardır beklediği İlçe Toplu Ulaşım Transfer Merkezi Projesi'nin yüzde 82'si tamamlandı. İlçelerden tek araçla kent merkezine geliş ve dönüş için geri sayım başladı. Projenin haziran ayında hizmete açılmasını planladıklarını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Ulaşımda tek araç dönemini başlatıyoruz” dedi.

496 Bin 100 TL İdari Para Cezası

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, su ürünleri denetim ekiplerinin 2021 yılında 7/24 mesai saati gözetmeksizin deniz ve kara sahalarında yaptığı denetimlerle Orta Karadeniz Bölgesi’nde kaçak avcılığa geçit vermediğini belirti. Sağlam, bu kapsamda yapılan denetimlerde kurallara uymayan 105 balıkçı/işletmeciye toplam 496 bin 100 TL idari para cezası uygulandığını söyledi.

“Samsun’da 3 Yıldır Tarih Yazıyoruz”

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, yatırım noktasında son 3 yıldır Samsun’un tarih yazdığını ifade etti.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, belediyenin borç yükünün arttığı yönündeki eleştirilere çok net bir şekilde cevap verdi. Siyasetin bir ilminin olduğunu dile getiren Başkan Demir, “Siyaset tamamen belirli bir seviyeyi ifade eder.‘Ben siyaset yapıyorum’ diyen insan yalan konuşmaz. Büyükşehir Belediyesi’nde bir sürü emek veren 5 bin çalışanımız var. 3 yıldır Samsun’da tarih yazılıyor. Bunu görmek lazım. Bunu çarpıtmak hiç kimseye yakışmaz. Gelirimiz geçmişe kıyasla 4 kat artmıştır. Üstelik çok sayıda proje ve yatırıma rağmen” diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap