• Samsun
  • Son Güncelleme 15:05
Turizmciler memnun, Beklenenin üzerinde hareketlilik yaşandı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Turizm sektöründe yaz döneminde Samsun ve Karadeniz Bölgesi’nde yaşanan haraketlilik sektör temsilcilerini memnun etti. Özellikle yurt dışında yaşayan ve tatil için Samsun’a gelen vatandaşların sayısında yüzde 50’nin üzerinde artış yaşandığı belirtildi.

Turizm sektörünün temsilcileri yaz dönemini olumlu bir şekilde kapatırken sektör temsilcileri dönemi memnun bir şekilde geçirdi. Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği Başkanı Murat Toktaş, yaz döneminde turizm anlamında beklenenin üzerinde haraketlilik yaşandığını söyleyerek bu durum sektördeki tüm işlemciler açısından umut ve memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

‘Yurt dışından gelen Türklerin sayısı arttı’

Temmuz-Ağustos ayında bir haraketlilik beklediklerini ancak hem Türkiye genelinde hem de Karadeniz Bölgesi ve Samsun’da beklenenin çok çok üzerinde bir hareketlilik yaşandığını dile getiren Toktaş, “Bunu da artık insanların son 1,5 yıldır şehirlerinde, mahallelerinde, evlerinde sıkışıp kalmasının bir patlaması diye yorumluyoruz. Çünkü bütün bölgelerde bütün şehirlerde ciddi bir şekilde hareketlilik oldu. Samsun ve Karadeniz Bölgesinde de özellikle yurt dışından gelen Türk vatandaşlarımızın aşırı bir yoğunluğu oldu.

Uzun yıllardır bu kadar çok yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın bir anda bölgemizde olduğu bir tarih yok. Bunu bir fiil fiziki trafikte de hissettik. Yurt dışından gelen Türk vatandaşlarımızın gelişinde yüzde 50’nin üzerinde artış oldu bu yıl. Bu da ekonomik anlamda şehrimize ve bölgemize büyük bir katkı sağladık” dedi.



‘Büyük moral odu’

Toktaş, Samsun’da hem alışveriş, hem konaklamalar, hem restoranlar anlamında işletmeciler için yaz döneminin pandemi sürecinde 13-14 aylık dönemin üzerine büyük moral olduğunu dile getirerek “Çünkü Mart 2019’dan Temmuz 2021’e kadar yarı açık yarı kapalı geçirdik. O anlamda tesisler de baya yorulmuştu maddi anlamda ayakta durmak da çok kolay değil bu kadar süre bu tesisleri ayakta tutmak mümkün değil.

Sıkıntılı maddi anlamda günler geçiyordu. Bu da bir nefes oldu bir moral oldu en önemlisi o moral çok iyi geldi. Tabii 14-15 ayı kapatacak kadar bir ticari hareketlilik olmasa bile en azından ticari hareketliliğin başlıyor olması aylar sonra böyle bir mekanlarda bir hareketlilik görmek bizlere moral oldu” diye konuştu.



‘Eylül ayı orta halli geçiyor’

Ağustos ayı sonu itibariyle Eylül’ün başında okulların açılmasıyla turizm haraketliliğinde yavaş yavaş azalma yaşandığını belirten Toktaş, “Bu da zaten normal her sene olan bir durumdu. Eylül ayı orta halli geçiyor. Temmuz öncesine göre daha iyi aylar geçireceğimizi öngörüyoruz. Bu Ramazan Bayramı’na kadar mayıs ayı sonuna kadar böyle giden geçen seneden daha iyi olur. Olması gerektiğinden aşağıda olsa da geçen seneden daha iyi olur. Ramazan Bayramı ile birlikte artık eski günlere döneceğimizi tahmin ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

0 Yorum

Yorum Yap