• Samsun
  • Son Güncelleme 07:21
Turizmciler hazırlıklarını tamamladı Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, Samsun’da gerçekleştirilecek TEKNOFEST 2022 için yaklaşık 1 milyon kişinin gelmesinin beklendiğini belirterek başta konaklama olmak üzere kentteki turizm sektör temsilcilerinin organizasyon için hazırlıklarını tamamladığını söyledi.

Dünyanın en büyük havacılık festivali olan TEKNOFEST 2022 için Samsun’da hazırlıklar sürüyor. 30 Ağustos – 4 Eylül 2022 tarihlerinde düzenlenecek TEKNOFEST 2022 için turizm sektör temsilcileri de hazırlıklarını tamamladı.

‘1 milyon kişinin gelmesi bekleniyor’

Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği (KATİD) Başkanı Murat Toktaş, TEKNOFEST 2022 için yaklaşık 1 milyon kişinin gelmesinin beklendiğini belirterek “TEKNOFEST çok büyük bir organizasyon. Samsun bu anlamda daha önce 2017 yılında düzenlenen 23’üncü İşitme Engelliler Yaz Olimpiyat Oyunları’na (Deaflympics) ev sahipliği yaptığı için bir tecrübesi var. TEKNOFEST kentimizin ev sahipliği yapacağı ikinci büyük organizasyon olacak. Şehirde ciddi bir hareketlilik olacak. Marka değerine de çok fazla anlam katacak. Böyle büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmak bizim için çok büyük bir avantaj marka değerimizi parlatan konular” dedi.

‘Şehrimize değer katacak’

Toktaş, hazırlıklar için daha önce TEKNOFEST’e ev sahipliği yapan Gaziantep’teki konaklama tesislerinin yetkilileri ve turizmciler ile görüştüklerini söyleyerek “Orada neler yapıldı, nasıl talepler geldi onları öğrenip biz burada eksiklerimizi tamamlamaya çalıştık ve gelecek olan taleplere de hazırlığımızı yaptık. Bu konuda bayağı bir yol kat ettik. Bir, iki ay içinde bunu tamamen bitirmiş ve hazır hale gelmiş oluruz. İstediğimiz buraya gelen misafirlerin her hangi bir sıkıntı yaşamadan bu organizasyona dahil olmaları ve mutlu bir şekilde kentimizden ayrılmalarını sağlamak. Bu organizasyon hem şehre bir değere katacaktır, hem de hizmet veren tesisler için de övünç kaynağı olacaktır. Onun için son derece önemsiyoruz. Hazırlıklarımızı buna göre yaptık” diye konuştu.
 
‘TEKNOFEST rüzgarını kullanmamız lazım’

TESNOFEST’le birlikte ortaya çıkacak sinerjinin uzun vadeye yayabilmenin de çok önemli olduğunu dikkat çeken Toktaş, “Bu rüzgarı kullanmamız lazım. Kentimizin bu organizasyona ev sahipliğinin dışında buradan çıkacak güzel enerjiyi aynı şekilde sektörde devam ettirebilmek bizim en büyük avantajımız olur” dedi.


 

0 Yorum

Yorum Yap