SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 12:20
Terme’de çeltik ekimine başlandı Görseli
SAMSUN

Samsun’un pirinciyle meşhur Terme ilçesinde ilkbaharın gelmesiyle birlikte tarlalarda çeltik ekimine başlandı. Çiftçiler, ürettikleri pirinci Eylül ayında hasat edecek.

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Pirinciyle meşhur Terme ilçesinde çiftçiler, yeni sezon için çeltik ekim çalışmalarına başladı. İlçede yaklaşık 17 bin dönüm alanda çeltik tarımı yapılırken yıllık ortalama yaklaşık 14 bin ton pirinç üretiliyor. Mayıs ayının gelmesiyle birlikte, suyla kaplanan tarlalara çeltik ekiliyor. Çiftçiler ürettikleri pirinci Eylül ayında hasat edebilecek. Pirinç üreticisi yaklaşık 7 ay boş kalan pirinç tarlalarında yeniden çeltik ekimine başladıklarını belirten çiftçi Samet Ayan, “İlçemizin yöresel ürünü pirinç için ilk olarak tarlalarımızı sürüyoruz ardından araziyi suyla dolduruyoruz. Yeterli su seviyesine ulaşıldıktan sonra ise çeltik ekim işlemlerini yapıyoruz. Çeltik ekimi sonrasında gübreleme ve ilaçlama yaparak pirinç daha sağlıklı hale geliyor” dedi.

Ayan, Terme pirincinin, sarımtırak rengiyle, lezzetiyle, kıvamıyla meşhur bir pirinç olduğunu söyleyerek “Terme’de yaklaşık 17 bin dekar alanda 10 farklı türde çeltik ekimi yapılmaktadır. Bu rakam Terme, Samsun ve Türkiye için ciddi bir rakamdır. Tüm çiftçilerimizin yeni çeltik sezonu zararsız ve hayırlı olsun. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi’ projesi kapsamında 2 yıl üst üste tohum desteği yapıldı. Bu destek de ilçedeki çeltik üretimine büyük katkı sağladı” diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap