• Samsun
  • Son Güncelleme 15:13
Terme’de bulunan Tarihi Pazar Camii ihtişamıyla Dikkat Çekiyor Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Terme’de bulunan Tarihi Pazar Camii ihtişamıyla Dikkat Çekiyor

Samsun ahşap camileriyle dikkat çekiyor. Samsun, 121 ahşap camisiyle  ahşap cami zengini olarak niteleniyor. Samsun’da isminden söz ettiren tarihi camilerden biri Terme ilçesinde bulunan Pazar Camii.

1610’u yıllarda yapıldığı tahmin edilen Cami, Osmanlı mimarisinin özelliklerini taşıyor. Yaklaşık 2 yıl önce restore edilen tarihi cami ihtişamıyla dikkat çekiyor. Bahçe içinde tek katlı olan ahşap camiinin bitişiğinde bir türbe ,dış duvarlarının güneye bakan kısmında da bir kitabe yer alıyor. Caminin hemen yanında 3,5 asırlık bir çına ağacı da bulunuyor

SamsunŞehirGazetesi ekibine açıklama yapan Pazar Derneği Başkanı İsmail Hakkı İskender; “Pazar caminin özelliği, ahşap oluşu ,çivisiz giydirme yöntemiyle yapılmış olması. Kurt boğazı denen usulle köşeleri birleştirilmiştir. Resmi kayıtlara göre 1610 yılınca inşa edildiği biliniyor .Ama rivayetler daha eski İlhanlılar döneminde inşa edildiğini de söylüyor. Cami aslına uygun şekilde restore edilerek hizmete açıldı. Vatandaşlarımız camide ibadetlerini yapıyor. Cami avlusunda bulunan tarihi çınar ağacının gölgesinde dinlenip, sohbet ediyor.” Dedi.

 

 

 

0 Yorum

Yorum Yap