SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 10:24
Selin yaraları sarılıyor Görseli
SAMSUN

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, dün (13 Haziran) meydana gelen selin verdiği zararları yaptığı hızlı ve etkili müdahale ile ortadan kaldırıyor. Sel sularının tahliye edilmesinin ardından temizlik ve altyapı onarım çalışmaları gerçekleştirilirken bir yandan da heyelan ve çökme olan yollar hızla onarılarak ulaşıma açılıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Haziran ayı yağış ortalamasının üzerinde 1 ayda yağması beklenen yağışı 1 günde alan Samsun’da çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Tüm ekiplerimiz canla başla selin verdiği zararı ortadan kaldırmak için büyük bir gayretle sahada görev yapmaya devam ediyor” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre dün (13 Haziran 2023) metrekareye 53,2 kilo yağışın düştüğü Samsun, Türkiye’de son 24 saatte en çok yağış alan 2’inci il olurken meydana gelen selin yaraları Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından hızla sarılıyor.

1929-2022 yılları arasındaki Haziran ayı yağış ortalaması, 46.2 kilogram olan ancak 1 ayda düşmesi beklenen yağışın 1 günde düştüğü kentte, Büyükşehir Belediyesi ekipleri meydana gelen su baskını, heyelan ve diğer olumsuz durumlara hızlı ve etkili müdahalede bulundu. Selin verdiği zararların ortadan kaldırılması için Samsun Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Daire Başkanlığı, Çevre Koruma ve kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri sahada aktif olarak çalışma yapıyor.

HEYELAN YAŞANAN YOLLARDA ÇALIŞMA

 

Bu kapsamda SASKİ tarafından dün yaşanan sel felaketi nedeniyle 395 noktada ızgara temizliği, 495 noktada atık su tıkanıklığına müdahale, 100 adrese vidanjörlerle su tahliyesi, 17 noktada arıza tamiratı yapıldı.


Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından ise sel nedeniyle meydana gelen heyelan ve yollarda oluşan tahribatlara hızla müdahalede edildi. İlkadım, Canik ve Atakum ilçelerinde 59 noktada ekipler çalışma gerçekleştirdi. İtfaiye ekipleri tarafından ise su pompaları ile 210 noktada su tahliyesi yapıldı.

GÜLSAN’DA İLAÇLAMA ÇALIŞMASI

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri ise kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında bulunan ve selden etkilenen Gülsan Sanayi Sitesi’nde temizlik ve dükkanlarda ilaçlama çalışması gerçekleştirdi.

Sel nedeniyle meydana gelen olaylara yaklaşık 300 personel ile müdahale eden Büyükşehir Belediyesi, gerekli iş makinası, kamyon ile diğer araç ve ekipmanlarını seferber etti.

‘EKİPLERİMİZ CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, sel nedeniyle tüm ekiplerin sahada yaşanan olaylara hızlı ve etkili müdahalede bulunduğunu belirterek “Sel nedeniyle sorun yaşanan bölgelerde ekiplerimiz gerekli tüm çalışmaları hızla yaptılar ve yapmaya da devam ediyorlar.

Hızla sel suları tahliye edilirken hasar gören altyapılar onarılıp yenilendi. Ekiplerimiz yoğun bir çalışma sürdürüyor. Yine heyelan nedeniyle yolarımızda meydana gelen çökmeler ve bozulmalarla ilgili çalışmalarımız büyük ölçüde tamamlandı. Bu bölgelerde ulaşımda yaşanan aksamaları hızla giderdik. İtfaiye ekiplerimizde sel suları dolan binaların giriş ve zemin katlarındaki su tahliye çalışmalarını büyük oranda tamamladı. Tüm ekiplerimiz canla başla selin verdiği zararı ortadan kaldırmak için büyük bir gayretle sahada görev yapmaya devam ediyor” diye konuştu.



 

0 Yorum

Yorum Yap